- 1 Ekim 2023
- 3.873
- 13.866
- 128
- Konu Sahibi yenibiranne123
-
Gayet güzel bir annesiniz. O şu an büyüme atağı geçiriyor. 4 ay hele zor bir aydır meme reddi başlar vs. Siz kararlı ve sevgi dolu olduğunuz ve ihtiyaçlarını hemen giderdiğiniz sürece size güvenli bağlanır merak etmeyin.Uyku konusunda size nasıl güvenli bağlandılar orayı anlatır mısınız? Yani güvenli bağlandıklarını nerden anlıyorsunuz? Ben doğduğu günden beri gündüzleri evin içine giren güneş ışığıyla yine sessiz ortamda, geceleri ise karanlık ortamda sessizce uyuttum hep. 10 gece beşiğinde uyuduysa 10 gece de benim göğsümde uyumuştur diyebilirim. Etrafımdakiler göğüsümde uyutmaya alıştırdığımı bu yüzden yatağında yatmadığını söylüyor ama bana göre bu doğru değil çünkü uykuya daldığı zaman istediği her yerde uyuyabiliyor sadece uykuya artık dalmıyor gibi hep böyle seyrek sanki uykusu o yüzden ben de göğüsümde uyutmaya devam ediyorum 3.aya girdik acaba bu bir problem yaratır mı diye sormak istiyorum. Uykuya tamamen dalsa yatağına koyuyorum o da çok nadirleşti. Onun dışında hep benimle uyuması sizce kötü bir şey mi? Ve bu benimle güvenli bağlandığı anlamına mı gelir? Benim göğüsümdeyken 2 ya da 3 saatte bir uyanır onun dışında yok Max 40 dk yatağında uyur odur yani. Ama eğer uykuya iyice dalarsa yatağında da o kadar uzun uyuyabiliyor. Uykuya dalmıyor kısacası bunun sebebi nedir? Ve evet beşiğinde de uyusa üstümde de uyusa emmek için kalkıyordu sadece ama birkaç gündür değişik ağlamaları var. Gaza benzemiyor çok ciddiyim. Uyuyor 30 dk sonra çok değişik bi sesle ağlayarak uyanıyor ben de korkuyorum bişey oluyor sanıyorum ne yapacağımı şaşırıyorum. Hatta şuan bile 18 dk süt içip kollarımda uyudu alıp göğsüme uzandırdım birlikte uyumaya başladık 45.dakikada uyanıp ağlamaya başladı ve asla memeyi kabul etmedi zar zor sakinleştirdim şuan yine süt içiyor neyi yanlış neyi doğru yapıyorum hiç bilmiyorum... Çok fazla acemi bir anneyim...
Emziği mi ?Hayır emziği şuan kabul ettiremedik nasıl yapmalıyım?
Merhabalar şuan kızım 4 buçuk aylık gece uykuya geçemiyor artık gündüzde direnmeye kendini atmaya başladı uyumak istemiypr çığlıı çığlığa ne istiyor anlamıyorumGayet güzel bir annesiniz. O şu an büyüme atağı geçiriyor. 4 ay hele zor bir aydır meme reddi başlar vs. Siz kararlı ve sevgi dolu olduğunuz ve ihtiyaçlarını hemen giderdiğiniz sürece size güvenli bağlanır merak etmeyin.
Küçük bir tavsiye gündüz de karanlıkta yatırın. Uyanınca perdeyi açın. Ben hep öyle yaparım. Karanlık perdem var 7 yıldır tüm odalarda. Çocuklarıma uykuyu böyle sevdirdim.
Yazik kiyamam ikinize de. Emzik denediniz mi? Kundak denediniz mi? Yan yatirmayi ya da yuz ustu yatirmayi denediniz mi?Saat gece 3 ten selamlar. Bebeğim 3 aylık oldu tabi 22 sinde olacak ama oldu diyin siz. Tam anlamıyla kafayı yiyeceğim. Uyumuyor. Ya ben uyuyamıyorum ya da gerçekten uyumuyor! Kayınvalidem uyutabiliyor 10 15 dk içerisinde ama tabi Max uykusu 40 dk yı geçmiyor sabit. Ben uyutabilsem saatlerce uyur ama yok uyutamıyorum. Hele ki meme ile uyuyan bir bebeği. Sadece süt içtikten kısa bir süre sonra uykuya geçiş olabiliyor tabi bayadır uyku nedir bilmiyorum. Sizce nedeni nedir? Gerçekten uyutamıyorum ben. Yani nasıl desem ben hariç kim sallarsa kim uyutmaya çalışırsa olma ihtimali oluyor ama bana gelince ben sallasam da gezdirsem de o bebek uyutma tekniklerini uygulayamıyorum bendeyken sadece memede uyuyabiliyor. Ve 3 aylık oldu daha da uyumuyor. 2 saatte bir uyanıyor zaten süt içme süresi o! Çıldıracağım... İstiyor ki sabaha kadar meme vereyim ama uzanarak ta istemiyor böyle ben ayakta duracağım öyle meme vereceğim sabaha kadar. Dayanma gücüm kalmadı yemin ederim. Hayır bide o da yetmezmiş gibi her süt içişinde göğüslerimi parçalıyor. Ne derdi var anlayamıyorum. Aşırı uykusu var tamam mı suratı falan kızarmış gözleri işte uyku istiyor ama yine de uyumuyor. Gözlerini kapatıyor birkaç damla süt içip uyuyor sanıyorum alıyorum göğüsüme yatağına da koyamıyorum bu aralar uykuya hiç dalmadığı için. Tamam mı işte alıyorum göğüsüme yatırıyorum bari böyle uyusun yok. Yine uyanıyor derdi ne anlamıyorum bağıra bağıra ağlıyor bide. Gazı artık çok yok gibi onu da belirteyim. Gerçekten yardım bekliyorum sebebini anlamadığım şeyler oluyor yorumlarınızı bekliyorum...
Dedigik degisik emzikler deneyin. Pek cok bebek bibs kaucuk tutuyormus. Baska markalarin da ayni uclu kaucuk emzikleri var, biz bibs kullaniyorduk sonra ayni model wee almaya baslamistim.Hayır emziği şuan kabul ettiremedik nasıl yapmalıyım?
Büyüdükleri için atak geçiriyorlar normaldir. Belli dönemlerdr ataklar olurMerhabalar şuan kızım 4 buçuk aylık gece uykuya geçemiyor artık gündüzde direnmeye kendini atmaya başladı uyumak istemiypr çığlıı çığlığa ne istiyor anlamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?