- Konu Sahibi aylinfatih
-
Bende bu konudan muzdaribim. Benim son adet tarihim 23 agustos. Buna göre doğumum 31 mayıs. Rutin kontrollerimi yapan doktorum bebeğimin hep ileri gittiğni söylemiştir ama kaçıncı haftadan sonra onu hatırlamıyorum. Hatta en son 3 hafta önden gidiyordu. Gittiğm hastane uzak ve maddi yönden biraz külfetli olduğu için başka bir doktor denemek istedim. Gittiğim doktorda bana sen 8 aylık değil 9 aylık hamilesin. 15 20 gün sonra doğrursun dedi. Benim bebeğim önden gidiyordu dedim hayır üstüne görmüşsün suyun azalmış ordan anladım doğumunun yaklaştığını dedi.Şok oldum. Kafam çok karıştı. Benim ablamda 10 gün erken doğumla 4500 gr çocuk doğurdu belki bizde genetiktir diye düşünüyordum. Bilmiyorum artık öndenmi gidiyor yoksa 9 aylık mı hamileyim: Başka doktora gitmicem. Kafamı karıştırıyorlar. Herzamanki doktoruma devam edicem. Ablamda oraya gitmişti.Hiçte sorun yaşamamıştık.
haklısın galiba. Zaten iki hafta büyük çıkan kafası kızımın. Diğer ölçümler haftasıyla uyumlu çünkü. Bir an önce kızıma kavuşmak istiyorum o yüzden mümkünse hep ileriden gitsin çabuk gelsin annesine kaydirigubbakcemile3evet arkadaşlar sanırım iri bebekler olacaklar. zaten eşim de ben de iri doğmuşuz. genetik oluyormuş zaten irilik. mhtpcım doğumun sata göre olacak. sevgili glupglup bebeğin haftası kafa çapına göre ölçülüyor. yani ultrason kafa çapını bişeylerle çarpıp bölüp haftayı çıkarıyor. cuma kontrolüm var bakalım kaç haftalık olmuşuz :)))
nasıl yaa? son gittiğin doktor öyle bir tanımlamayı nasıl böyle rahat yapar anlamadım..sat 23 ağustos diyorsun,önceki seni baştan beri takip eden doktor önde gidiyor diyor ama son gittiğin yok öyle değil böyle diyorklava:
zaten ilk gittiğinde sat ile uyumlu olmayan bir gebelik olsa doktorun söylerdi..benim kızım da önce birkaç gün,bir hafta,10gün diye her kontrolde arayı açtı..
doktorumuz önde giden bebeklerin genetik olarak iri yapılı olabileceğini söyledi..senin öyle galiba,ablan da bir yumurcak doğurmuş:))lütfen kafanı karıştırmalarına izin verme,allah korusun bebişi etkilersin erken falan gelir..mutlaka bir doktora daha görün,kafan rahat etsin,sonra kime istersen gidersin:)
Yarın kendi doktoruma gidicem ve bunları anlatıcam bakalım o neler söyleyecek..
Bugün gittim kontrolüme. Doktoruma herşeyi anlattım. Plesantamın aşağıda olduğunu (plesanta previa), suyumun azaldığını, 8 aylık değil 9 aylık hamile olduğumu falan söyledi dedim. Güldü. (gerçekten gülüp geçti esssraaa :) İhtisasımı ankarada tamamladım. Ve uzunca bi süre orda görev yaptım. Orda böyle ilk gördüğü hastaya sanki baştan beri takibini yapıyormuş gibi yorumlar yapılmaz. Daha dikkat edilir bazı şeyler söylenirken dedi. Beni ultrasona aldı. Herşeyine tekrar tekrar baktı. Plesantamın suyumun normal olduğunu gebelik haftamında 34. hafta içinde olduğunu söyledi. Tamamen saçmalamış dedi. Ayyyyy bi rahatladımki sormayın. Tontiş oğlum 2.900 şuan.Genetik olarak iri bi çocuk dedi. Haftaya nsteye alacak. Doğumla ilgilide bebeğin kilosuna ve durumuna göre karar veririz, takma kafana şuan hiçbirşeyi yok bebeğinin dedi. Allahıma şükürler olsun.
Benim de 12 haftalık olmasına rağmen 13+6 çıktıBende bu konudan muzdaribim. Benim son adet tarihim 23 agustos. Buna göre doğumum 31 mayıs. Rutin kontrollerimi yapan doktorum bebeğimin hep ileri gittiğni söylemiştir ama kaçıncı haftadan sonra onu hatırlamıyorum. Hatta en son 3 hafta önden gidiyordu. Gittiğm hastane uzak ve maddi yönden biraz külfetli olduğu için başka bir doktor denemek istedim. Gittiğim doktorda bana sen 8 aylık değil 9 aylık hamilesin. 15 20 gün sonra doğrursun dedi. Benim bebeğim önden gidiyordu dedim hayır üstüne görmüşsün suyun azalmış ordan anladım doğumunun yaklaştığını dedi.Şok oldum. Kafam çok karıştı. Benim ablamda 10 gün erken doğumla 4500 gr çocuk doğurdu belki bizde genetiktir diye düşünüyordum. Bilmiyorum artık öndenmi gidiyor yoksa 9 aylık mı hamileyim: Başka doktora gitmicem. Kafamı karıştırıyorlar. Herzamanki doktoruma devam edicem. Ablamda oraya gitmişti.Hiçte sorun yaşamamıştık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?