bebeğim 2 hafta ilerden gidiyor....

aylinfatih

Allahım seni korusun.....
Kayıtlı Üye
22 Mart 2010
63
0
86
İstanbul
bilmiyorumkismilearkadaşlar ben şu anda sata göre 34+4 günlük hamileyim, ancak ne zaman dra gitsem 2 hafta fazla çıkıyorum. drum bunun normal olduğunu bebeğin gelişiminin önde olduğunu söyledi. peki ben şimdi satın(son adet tarihi) tarihine göre mi doğuracağım yoksa ultrasona göre mi? bu arada doğum öncesi iznimi sata göre aldım.ilgisi ve tecrübesi olanlar paylaşırsa sevinirim.... herkese hayırlı doğumlar dilerim...bilmiyorumkismile

Hamileliğinin en başından itibaren mi önden gidiyosun o zaman üstüne görmüşsün diyorlar eğer sonradan fark 2 hafta olduğsa bebeğin çok beslenmiştir maaşallah o zamanda tarih sata göre alınır.

hayır ilk başta normaldi, 16 dan sonra hep ilerden gitti. hatta doğumum 21 mayıs ama doktor 5 mayıs demez mi? satı söyleyince o zaman 21 i dedi o da:))) cevabın için teşekkür ederim Esrs

Benim kızımda son kontrolümde iki hafta büyük çıktı. Ama kilo olarak normal sınırlarda. Hani çok kilolu bi bebek değil. Artık neyle ilgisi varsa. Bende bilmiyorum.

canım doktoruna güven bence bizler zaman tedirgin oluyoruz doktor benim bebeklerimden birinin bir hafta bküçük olduğunu ama bunun çok normal olduğunu her seferinde söylemene rağmen yine de içim rahat etmiyor tek sen değilsin yani

Bende bu konudan muzdaribim. Benim son adet tarihim 23 agustos. Buna göre doğumum 31 mayıs. Rutin kontrollerimi yapan doktorum bebeğimin hep ileri gittiğni söylemiştir ama kaçıncı haftadan sonra onu hatırlamıyorum. Hatta en son 3 hafta önden gidiyordu. Gittiğm hastane uzak ve maddi yönden biraz külfetli olduğu için başka bir doktor denemek istedim. Gittiğim doktorda bana sen 8 aylık değil 9 aylık hamilesin. 15 20 gün sonra doğrursun dedi. Benim bebeğim önden gidiyordu dedim hayır üstüne görmüşsün suyun azalmış ordan anladım doğumunun yaklaştığını dedi.Şok oldum. Kafam çok karıştı. Benim ablamda 10 gün erken doğumla 4500 gr çocuk doğurdu belki bizde genetiktir diye düşünüyordum. Bilmiyorum artık öndenmi gidiyor yoksa 9 aylık mı hamileyim: Başka doktora gitmicem. Kafamı karıştırıyorlar. Herzamanki doktoruma devam edicem. Ablamda oraya gitmişti.Hiçte sorun yaşamamıştık.

Bende bu konudan muzdaribim. Benim son adet tarihim 23 agustos. Buna göre doğumum 31 mayıs. Rutin kontrollerimi yapan doktorum bebeğimin hep ileri gittiğni söylemiştir ama kaçıncı haftadan sonra onu hatırlamıyorum. Hatta en son 3 hafta önden gidiyordu. Gittiğm hastane uzak ve maddi yönden biraz külfetli olduğu için başka bir doktor denemek istedim. Gittiğim doktorda bana sen 8 aylık değil 9 aylık hamilesin. 15 20 gün sonra doğrursun dedi. Benim bebeğim önden gidiyordu dedim hayır üstüne görmüşsün suyun azalmış ordan anladım doğumunun yaklaştığını dedi.Şok oldum. Kafam çok karıştı. Benim ablamda 10 gün erken doğumla 4500 gr çocuk doğurdu belki bizde genetiktir diye düşünüyordum. Bilmiyorum artık öndenmi gidiyor yoksa 9 aylık mı hamileyim: Başka doktora gitmicem. Kafamı karıştırıyorlar. Herzamanki doktoruma devam edicem. Ablamda oraya gitmişti.Hiçte sorun yaşamamıştık.

nasıl yaa? son gittiğin doktor öyle bir tanımlamayı nasıl böyle rahat yapar anlamadım..sat 23 ağustos diyorsun,önceki seni baştan beri takip eden doktor önde gidiyor diyor ama son gittiğin yok öyle değil böyle diyor:oklava:
zaten ilk gittiğinde sat ile uyumlu olmayan bir gebelik olsa doktorun söylerdi..benim kızım da önce birkaç gün,bir hafta,10gün diye her kontrolde arayı açtı..
doktorumuz önde giden bebeklerin genetik olarak iri yapılı olabileceğini söyledi..senin öyle galiba,ablan da bir yumurcak doğurmuş:)):nazar: lütfen kafanı karıştırmalarına izin verme,allah korusun bebişi etkilersin erken falan gelir..mutlaka bir doktora daha görün,kafan rahat etsin,sonra kime istersen gidersin:)

bende aynı konuyla kafayı yicem...sata göre 32 haftalık ama ultrasondaki ölçüler 2 hafta önde..doğum tarihini neye göre belirlicek merak ediyorum...

evet arkadaşlar sanırım iri bebekler olacaklar. zaten eşim de ben de iri doğmuşuz. genetik oluyormuş zaten irilik. mhtpcım doğumun sata göre olacak. sevgili glupglup bebeğin haftası kafa çapına göre ölçülüyor. yani ultrason kafa çapını bişeylerle çarpıp bölüp haftayı çıkarıyor. cuma kontrolüm var bakalım kaç haftalık olmuşuz :)))

benim bebeğim şu anda 9 aylık. hamileyken doktor bana da zaman zaman önder gidiyor derdi. normalde 15 ağustos olacaktı doğum tarihi hesaplamalara göre fakat 3 ağustosta sezeryan ile doğdu. fazla iri de doğmadı yani normaldi. bu arada nişanım geleli 1 hafta olmuştu ve sezeryan olduğum gün sancılarım vardı ve rahim 4 cm açılmıştı. yani tahmin edilen süreden önce doğacaktı zaten.. şu anda yine kendi ayındaki bebeklere göre daha önde gidiyor maşallah canım oğlum benim..

evet arkadaşlar sanırım iri bebekler olacaklar. zaten eşim de ben de iri doğmuşuz. genetik oluyormuş zaten irilik. mhtpcım doğumun sata göre olacak. sevgili glupglup bebeğin haftası kafa çapına göre ölçülüyor. yani ultrason kafa çapını bişeylerle çarpıp bölüp haftayı çıkarıyor. cuma kontrolüm var bakalım kaç haftalık olmuşuz :)))
haklısın galiba. Zaten iki hafta büyük çıkan kafası kızımın. Diğer ölçümler haftasıyla uyumlu çünkü. Bir an önce kızıma kavuşmak istiyorum o yüzden mümkünse hep ileriden gitsin çabuk gelsin annesine kaydirigubbakcemile3

nasıl yaa? son gittiğin doktor öyle bir tanımlamayı nasıl böyle rahat yapar anlamadım..sat 23 ağustos diyorsun,önceki seni baştan beri takip eden doktor önde gidiyor diyor ama son gittiğin yok öyle değil böyle diyor:oklava:
zaten ilk gittiğinde sat ile uyumlu olmayan bir gebelik olsa doktorun söylerdi..benim kızım da önce birkaç gün,bir hafta,10gün diye her kontrolde arayı açtı..
doktorumuz önde giden bebeklerin genetik olarak iri yapılı olabileceğini söyledi..senin öyle galiba,ablan da bir yumurcak doğurmuş:)):nazar: lütfen kafanı karıştırmalarına izin verme,allah korusun bebişi etkilersin erken falan gelir..mutlaka bir doktora daha görün,kafan rahat etsin,sonra kime istersen gidersin:)

Yarın kendi doktoruma gidicem ve bunları anlatıcam bakalım o neler söyleyecek..

Yarın kendi doktoruma gidicem ve bunları anlatıcam bakalım o neler söyleyecek..

gülüp geçecek,takma diyecek eminim:) tombiş bir kuzucuk olacak annesi,hem mıncıklaması daha güzel olur:) sağlıcakla gelsin inşallah,güzel haberlerini bekliyoruz,yarın haberdar et mutlaka..

Bugün gittim kontrolüme. Doktoruma herşeyi anlattım. Plesantamın aşağıda olduğunu (plesanta previa), suyumun azaldığını, 8 aylık değil 9 aylık hamile olduğumu falan söyledi dedim. Güldü. (gerçekten gülüp geçti esssraaa :) ıhtisasımı ankarada tamamladım. Ve uzunca bi süre orda görev yaptım. Orda böyle ilk gördüğü hastaya sanki baştan beri takibini yapıyormuş gibi yorumlar yapılmaz. Daha dikkat edilir bazı şeyler söylenirken dedi. Beni ultrasona aldı. Herşeyine tekrar tekrar baktı. Plesantamın suyumun normal olduğunu gebelik haftamında 34. hafta içinde olduğunu söyledi. Tamamen saçmalamış dedi. Ayyyyy bi rahatladımki sormayın. Tontiş oğlum 2.900 şuan. :nazar: Genetik olarak iri bi çocuk dedi. Haftaya nsteye alacak. Doğumla ilgilide bebeğin kilosuna ve durumuna göre karar veririz, takma kafana şuan hiçbirşeyi yok bebeğinin dedi. Allahıma şükürler olsun. :nazar:

Son düzenleme:
Bugün gittim kontrolüme. Doktoruma herşeyi anlattım. Plesantamın aşağıda olduğunu (plesanta previa), suyumun azaldığını, 8 aylık değil 9 aylık hamile olduğumu falan söyledi dedim. Güldü. (gerçekten gülüp geçti esssraaa :) İhtisasımı ankarada tamamladım. Ve uzunca bi süre orda görev yaptım. Orda böyle ilk gördüğü hastaya sanki baştan beri takibini yapıyormuş gibi yorumlar yapılmaz. Daha dikkat edilir bazı şeyler söylenirken dedi. Beni ultrasona aldı. Herşeyine tekrar tekrar baktı. Plesantamın suyumun normal olduğunu gebelik haftamında 34. hafta içinde olduğunu söyledi. Tamamen saçmalamış dedi. Ayyyyy bi rahatladımki sormayın. Tontiş oğlum 2.900 şuan. :nazar: Genetik olarak iri bi çocuk dedi. Haftaya nsteye alacak. Doğumla ilgilide bebeğin kilosuna ve durumuna göre karar veririz, takma kafana şuan hiçbirşeyi yok bebeğinin dedi. Allahıma şükürler olsun. :nazar:

ohhh süper,rahatladın..bak telaşlanacak birşey yokmuş maşallah..:nazar::nazar:
bildiğin doktordan şaşma canım.. öteki doktorun kapısından bile geçme hatta..hamile insana bu kadar pervasızca açıklamalar yapıp yüreğini ağzına getiren biri nasıl uzman olur anlamıyorum zaten:oklava:
kendi doktorunun da dediği gibi hiç takma kafana,sadece tontiş oğlunu kucağına alıp onu koklayacağını düşün..doğum şekli de sorun değil,zamanı gelince bir şekilde çıkacak nasılsa:)

Benim de 12 haftalık olmasına rağmen 13+6 çıktı

Back
X