• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğim 2 aylık, tekrar çocuk yapmayı düşünüyorum yardım

z_serra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2012
46
0
36
Manisa
kızlar bebeğim 2 aylık, ben 26 yaşındayım. bakıcı sorunumuz var. acaba diyorum bi tane daha yapıp 2 yıl ücretsiz izin alıp ikisini birden mi büyütsem? tecrubeli annelerden yardım bekliyorum:( sizce nasıl olur, karar veremıyorum:(

2 aylık bebekle tekrar bebek planları yapabildiğinize göre demek ki bebeğiniz uysal,sizi çok fazl ayormayan bir bebek.aksi halde değil plan yapmak hayalini bile kuramazdınız.
neden olmasn?istiyorsanız ve cesaretiniz varsa gayet mantıklı.

keşke bende devlet memuru olsamda senin düşündüğünü yapabilsem.bunu düşündüğüne göre arkadaşında dediği gibi bebeğin uslu.hiç fena fikir değil.çocuklar içinde iyi olur.tabi çalıştığınıuz yer için sorun olmazsa.bide bebğinizin sadece bu dönemlerine bakmayın.bunun diş çıkarması var yürümesi var emeklemesi var hasta olması var bunlarıda düşünün.ozaman hem hamilelik hemde bunların bir kısmıyla karşılaşacaksınız.ve ilk bebeğiniz yürümeye başlayınca daha hareketli olacak.olabilecek şeyleri aslında detaylı düşünmek lazım.

kızlar bebeğim 2 aylık, ben 26 yaşındayım. bakıcı sorunumuz var. acaba diyorum bi tane daha yapıp 2 yıl ücretsiz izin alıp ikisini birden mi büyütsem? tecrubeli annelerden yardım bekliyorum:( sizce nasıl olur, karar veremıyorum:(

buna benzer bişey yapan yapan bi yakınımız var..eşi öğretmendi,daha kundaktayken bebesi bi tane daha yaptı..bildikleri bişey var dedik:)
zaten görev yerimi yoksa izinmidir nedir bişey için özellikle yapmışlar...şimdi koptuk onlardan ama sonuç olarak yaş farkı pek olmayan 2 kızları var..

cok da uslu değil bebeğim ama bakıcı problemi var. :( bakıcıya guvenemıyorum, kreş için de erken. ücretsiz izne de maddi olarak ayrılamıyorum. 2.olsa en azından iki .ocuga bakıyorum der öyle ayrılırım:) ama iki gundur o kadar cok aglıyo ki dediğiniz gibi aklımdan geçirmesem mi acaba dıyorum=)

başta bıraz zor olssada bence ıyı olur yap:))) benım ıkı oğlumun arası 2 yas tam ılk oğlum dogduktan sonra ıkıncının calısmalrını baslattık 15aylıktı ıkıncıye hamıle kaldıgımda sen elını daha sıkı tut :)) ıkıncı dogumu yaptıgında ılk 40 gun yyada durumun elverıyorsa 2ay eve bır yardımcı ttut sonra zaten sen herseye yetısırsın ben oyle yaptım 45gun yardımcım vardı sımdı kendım yeıyorum ıkı oğluma ve ev işlerine hem kendını cok kasma ısler ıcın olur oldugu kadar olur:)))

emziriyorsan yapma derim ben, yazık o iki aylık bebeğe anne sütünden mahrum kalır yavrucak.. :(

eşin sana yardımcı olacaksa yap.yok eğer yardım etmeyecek biriyse sakın .......kafayı yersin.benim abim çok ilgilidir eşiyle ve çocuklarıyla.eşi senin gibi yaptı ama abim işten gelir gelmez 2 çocuğun tüm bakımı ona ait.bütün gün gelinimiz ilgileniyor akşamları abim.gecede paylaşmışlar ikiside birer çocuk almış.hafta sonlarıda öyle.eşine güveniyorsan yap yoksa çok iyi düşün.kafayı yersin.ben 12 ve 7 yaşında iki kızım varken 3.doğurdum ve her an kafayı sıyırabilirim.eve hapis olmaktan hiç hoşlanmadım .sen 2 tane küçük bebekle daha da zorlanırsın .allah yardımcın olsun .

Bebeğinizi emziriyorsanız günah bunu biliyrsunuzdur umarım.

Son düzenleme:
Adeseye katılıyorum çok zor ablamın gorunceside 2 tane üst üste doğurdu iki kızı var büyük kızı 2.yasında kucuk kazı 11 aylık ama büyüğü küçüğünü çok dövüyormuş hatta bebegin kafasına vurmaktan bebekte göz kayması olmuş kafayı yemek üzere ama seneye yine düşünüyor yastan dolayı bende 3.yu hemen yapım kurtulur ana okuluna beraber gönderirim dedim oğlum ozamanda 9 aylıkta hamile kaldım ama çok zordu kafayı yemek uzereydim 9 haftalikken bos gebelik olduğunu öğrendim kurtajdan sonra hemen spiralimi taktirdim benim hamilelikler genelde problemli geçiyor ama rahat bir hamilelik geçiriyorsan kendinede güveniyorsan yap bence önce çekersin sonrada çok rahatlarsin ama cocuk bakımı çok zor cocuklarımın arasında 4 yas var büyüğü rahatta küçüğü çok zor birde halada yürümedi kucak cocuğu zor helede hamileyken dahada zor

yorumlarınız için çok teşekkürler evet emziriyorum bebeğimi biraz daha büyüsün sonra yapayım en iyisi=)

bende senin gibi düşünüodum ama bebek olayı cidden zormuş uykusuz geceler,hatta bu aralar bebişim gğndüzde uyumuyor sürekli emmek istiyor eve gelen giden bitmiyor bebeği görmek için ççokk daraldım ve bu fikri sanırım uzun bi süre rafa kaldırdım...

ay yazık diilmi o 2 aylık bebeğinize ya....
bnm oğkum 13 aylık ve şuan hala asla diyorummm
kendini kurtarsın
bu işin bezi maması var:S

canım alabildiğin kadar heyet raporu al bebeğine biraz kendin bak ALLAH büyük dua et hayırlı merhametli bir bakıcı nasip etsin ALLAH, bu bebeğinede yazık bebek bakmak çok yorucu ve 2.olursa 1. ye olan ilgin azalacak ve kontrol dışı hareketler başlıycak bu seni dahada üzecek iki bebeğin arasında en az 3 yaş olmalıymış 3 yaşdan sonra bebek annenin vücudundan bağımsız olduğunu fark ediyormuş yinede sen bilirsin ben çok erken olduğunu düşünüyorum sanada yazık bebeğinede inşallah doğru karar alırsın.

mesajın başlığını okuyunca gözlerime inanamadım
ilk hamileleik rahattır ister yatar ister kalkarsınız ama gecenin bir vakti iki bebeğin 15 er dakika arayla ağladığını ve ağlayanaın diğerinide uyandırdığını hesaba katarsan bence daha dur derim heyet raporu al hem maaşını alırsın hemde bebeğinle kalırsın ama ikinci için bence en az 2 yıl bekle

Benim oglum su an 4 aylik,kamuda memurum bende senin gibi ikinciyi yapsam mi diye dusunuyirum yorumlari okuyunca tirstim :26:

Back