Çocuk Hastalıkları bebeğim 2 aydır pişik....

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Su-Perisi

Meleğim iyiki varsın...
Kayıtlı Üye
5 Mart 2007
3.864
3
683
kızlar 18 aylık kızım var 2 aydır pişik.
kullanmadığım şey kalmadı ama geçmiyor..
yavrum hergün acıyor acıyor deyip duruyor.
bi ara bez değiştirdim ondan dolayı oldu sanırsam ve hala geçmedi...
bu arada doktora götürdüm krem felan verdi fayda etmedi..
yine götürmeyi düşünüyorum..
önerebileceğiniz,işe yarayacak yöntemler veya kremler varsa paylaşırmısınız.

Trosyd dıe bı krem war 2-3 seferde gecırıyo dr yazdı bıze asıl mantar kremıymıs ama cook ıyı kız cocuguna ıyı gelıyo mawı kapaklııı

sağol canım yarın eşime aldırim bakim..
çok kötü olmuş artık.
derisi soyulmuş yavrumun.
kabarcıklar oluşmuş...

ıyı gelırse bana yaz ama önce temızle ılık suyla ya da ıslak mendılle

her altını değiştirmemde yıkıyorum canım ılık suyla ama banamısın demiyor...

canım pişikten bende çok çektim hala çekiyorum bi seferinde bebeğim dersi komple soyuldu hani güneşte yanarsın yaprak yaprak soyulurya o şekil seninde bebeğin büyük ihtimal egzama olmuştur çünkü inatçı pişikler egzamaya çeviriyo

benim götürdüğüm dr hemen eczanalerde yapılan özel bi ilaç hazırlattı ondan sonra geçti her çocuk dr uda bu tarz karışımları bilmezmiş bence hiç vakit kaybetme hemen bi dermatoloji uzmanına götür

Cok cok kurutma azıcık kalıtelı ıslak mendılle sıl acır 2 kız buyuttum bılırımm

evet canım aynen anlattığın gibi.
güneş yanığı gibi duruyo..
ok tatlım çok tşk ederim
uzmana götürüm ben en iyisi...

ıyı gelırse bana yaz ama önce temızle ılık suyla ya da ıslak mendılle

hayır sakın çocuğunuzun poposunu ıslak mendille slmeyin demekki tahriş ediyor eğer kullanıyorsanz ıslak mendi,l önce onu bırakın sadece duru suyla yada beyaz sabunla yıkayın .. kremde trosyd yada bepanthen sür arkadaşım geçmiş olsun...

her altını değiştirmemde yıkıyorum canım.
ıslak mendil kullanmıyorum.
bepanthende kullandım fayda etmedi maalesef...

öncelikle geçmiş olsun. ismini yanlış hatırlamıyosam travozol diye bir krem vardı. ilk kullanımda hemen etkisini gösteriyo. daha sonrada pişikten korumak için bübchen in pişik önleyicisini ve hafif pişiklerde de iyileştirici pişik kremini kullanabilirsin canım..

canım arkadaşında dediği gibi bir dermatoloğa götür bende kızıma her banyodan sonra zeytin yağ sürüyorum hem doğal hemde kızımın cildi pamuk gibi oluyor her altını açtığında yıkayıp zeytin yağ süre bilirsin hem zararıda olmaz travozol kremi kızımın boynu pişik olmuştu sağlık ocağındaki doktor verdi ama geçirmedi zeytin yağ birde pişik kremi vardı kızımın pavloderm çok iyi gelmişti yara olmuştu boynu artık benim kızım 14 aylık doğduğundan beri zeytin yağ kullanıyorum nacizane fikrim

Gecmis olsun bebisinize kiyamam cok kötü o pisik...

Oglumun antibiyotik kullanimi sonrasi anlattiginiz gibi pisik olmustu.Eczaneden Travazol ve sebamedin pisik kremini aldim ilk kullanimda gecirdi tavsiye ederim...

geçen hafta bir kez bezini farklı markadan kullandım ve bebeğimin poposu mahvoldu öyle böyle bir pişik değil beyaz uçlu akne gibi kabarcıklar çıkardı ,hemen ıslak mendil kullanımını bıraktım ılık suyla sildim ama fayda etmedi daha da arttı bepanten sürdüm birz yatışır gibi oldu ama geçiremedim sonunda burda sizin yazdığınız Trosyd 'i alıp kullandım iki günde pırıl pırıl oldu yavrumun poposu :)öneren arkadaşlara çooook teşekkür ederim şimdi daha da dikkat ediyorum ıslak mendili bıraktık daima kuru olmasını sağlıyorum siz siz olun mofix sakın kullanmaayın berbat bir bez tanrım yavrularınızı korusun hepinizi öptüm

evet canım dermatoloğa götürecem artık...
hiçbirşey fayda etmiyor çünkü.
şimdi saf zeytinyağı sürüyorum..

Trosyd pomad'la hametan pomad ( yağ bazlı olan ) karıştırıp 3 gün süreyle ( kesinlikle daha fazla değil ) sabah akşam sorunlu bölgeye uygulamalısın.
Bebeğinin altını daha sık değiştirmeli ve mümkün olduğunca havalandırmalısın. Ayrıca kullandığın bez ve ıslak mendili değiştirmelisin bence. Ben Huggies kullanıyorum her ikisi için de ve çok memnunum

benım kızımda da hametan sarı kutu olanından kullanıyorum hemen gecırıyor ama bıkac gun kullanman gerekebılır eger cok kotuyse bırde gece yatarken bez baglama hava alınca daha cabuk ıyılesır bezınıde degıstırmeyı dene geçmiş olsun.buarada zeytınyagıda ıyı gelıyor annem kardesıme zeytınyagı surerdı acısını alırmıs ben krem surdugum ıcın gerek duymuyorum.

kızlar hametanı kullandım.
1 tüp bitirdik fayda etmedi.
bugün doktora götürdüm.
pişiğin en ağır hali bu dedi.
her altını değiştirmende yıka
ıslak kalmasın iyice kurula dedi.
arada havalandır dedi.
travazol yazdı sabah akşam sür dedi...
birde bunu denicem bakalım inş faydası olur.
tşk ederim verdiğiniz bilgiler için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…