• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim 17 aylık ve hala yürümüyor :( çok korkuyorum :(

gxuxlxuxcxuxk

Allahım sana emanet
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2007
715
2
96
44
Ankara
biri 10 yaşında diğeri 17 ay 4 günlük 2 oğlum var..ilk oğlum 11 aylıkken koşuyordu bile..ama bu bıcırık asla yürümek istemiyor çok korkuyor ağlıyor hemen bana sarılıyor..emekliyor tutunup kalkıyor ama tek elinden tutup yürüttüğümde ağlayarak çarpık yürüyor..dizlerini kırmıyor yürüken çok inatcı bir cocuk..dr.muz 18 aya kadar normal dedi..ama 18 aya sayılı günlerimiz kaldı ve ben korkuyorum :43:

benım yegenım de gec yurudu doktor normal demıstı hıc merak etme canım cocuklar arasında bıreysel farklılıkların olması cok normalldır zaten tuhaflık olsa doktor soylerdı bebegınızı Allah bagıslasın goreceksınız bak en kısa zamanda yuruyecektır Allahın ıznıyle sıkmayın canınızı..ben cevremde cok gordum bu olayları sımdı hepsı koşturuyorklar

benım yegenım de gec yurudu doktor normal demıstı hıc merak etme canım cocuklar arasında bıreysel farklılıkların olması cok normalldır zaten tuhaflık olsa doktor soylerdı bebegınızı Allah bagıslasın goreceksınız bak en kısa zamanda yuruyecektır Allahın ıznıyle sıkmayın canınızı..ben cevremde cok gordum bu olayları sımdı hepsı koşturuyorklar

inşallah sedacım güzel dileklerin için ayrıca teşekkürler..her sabah bugün mü aceba demekten kendimi alamıyorum..ama istemiyor hiç hevesi yok ellerini bıraktığım an ağlıyor o korku dolu gözleriyle bana yapışıyor bırakmak istemiyor :(:43:

canım bızımkkı de oyleydı hatta cok gec konustu cok hareketsızdı merak etme bı problem olsa doktor soylerdı korkma canım..takıp etmeyı bırak artık cocugu o yuruyecek kendı kendıne zaten

biri 10 yaşında diğeri 17 ay 4 günlük 2 oğlum var..ilk oğlum 11 aylıkken koşuyordu bile..ama bu bıcırık asla yürümek istemiyor çok korkuyor ağlıyor hemen bana sarılıyor..emekliyor tutunup kalkıyor ama tek elinden tutup yürüttüğümde ağlayarak çarpık yürüyor..dizlerini kırmıyor yürüken çok inatcı bir cocuk..dr.muz 18 aya kadar normal dedi..ama 18 aya sayılı günlerimiz kaldı ve ben korkuyorum :43:

merhaba cnm, ilk okuduğumda korktum açıkçası acaba bir sorunmu var diye ama sonradan tekrar okudum ve şu izlenime vardım. sanırım biraz fazla deneme yaptınız yürütmek için ve siz elini bırakınca düşecek diye korkup ağlıyor yani ağlaması bu sebepten kesinlikle. siz onun en çok güvendiği kişisiniz ve elini bıraktığınızda bu hayal kırıklığı yaratıyor onda. size nacizane tavsiyem elinden tutup yürütün ama elini asla siz bırakmayın. benimde 13 aylık kızım var 1 aydır yürüyor maşallah. yürümeden önce yaklaşık 10 gün elinden tutup yürüttüm evde. birlikte yürüdüğünüzde inanın kendine olan güveni yerine gelecek ve bunu tek başına başaracak. şu an size olan güveni kırılmış halde ilk önce bunu tekrar düzeltmeniz gerekiyor. bu şekilde uygularsanız görün bak sizinkide 10 gün içinde yürüyecektir.

benimki 19 aya girdi hala kendisi yürümüyor akranları gibi değil telaş yapmaya başladım .doktor 2 yaşı bekle dedi. hem erken hemde prematüre doğdu. bekliyoruz :(

üzülmeyin benim yiğenimde 15 aylıktı ilk adım attığında tombişim yerinden kalkmak istemezdi ..

konu sahıbiii umarım görür bebegınız yurudumu sanırım baya zaman olmus şimdi kocaman olmustur benim kızımda yurumuyo tutunarak istedıgı yere gıdıyo bı ara peşimden geilodu kapı geçişleri falan yapıyodu ama suan sadece tutunarak yapıyo herseyi

Yaaaa bu konuyu gördüğüme nasıl sevindim bende aynı konudan açmak için girmiştim. Benim kızım da şuan 13 aylık doğduğundan beri yaşadığımız problemi diğer konularimda anlatmıştım. Reflülü olduğundan çok zayıf bir bebek ve hala yurumuyor. Koltuk kenarlarında geziyor duvara tutunup bütün evi geziyor ama ellerini bırakmak istemiyor hemen oturuyor yada birakicak gibi olursa çığlık kıyamet ağlıyor. Biz fizik tedavi bölümüne gittik doktor 15 aya kadar bekleyelim dedi ama parmak ucuna basıyor dedim yürümeye başlayana kadar olur dedi ama yinede üzülüyorum acaba benim kızım gibi olan varmı?

Yaaaa bu konuyu gördüğüme nasıl sevindim bende aynı konudan açmak için girmiştim. Benim kızım da şuan 13 aylık doğduğundan beri yaşadığımız problemi diğer konularimda anlatmıştım. Reflülü olduğundan çok zayıf bir bebek ve hala yurumuyor. Koltuk kenarlarında geziyor duvara tutunup bütün evi geziyor ama ellerini bırakmak istemiyor hemen oturuyor yada birakicak gibi olursa çığlık kıyamet ağlıyor. Biz fizik tedavi bölümüne gittik doktor 15 aya kadar bekleyelim dedi ama parmak ucuna basıyor dedim yürümeye başlayana kadar olur dedi ama yinede üzülüyorum acaba benim kızım gibi olan varmı?
18 AYA kadar bekle dedi dr.bana

Benim oğlum 14.5 aylıkken yürüdü (şu anda 16 aylık). Çok güzel yürüyor hiç düşmedi. Aynı sizinki gibiydi, sıralardı sadece. Sonra bir gün yürüyüverdi. Ayakkabısını da ona göre seçtik (arka bilek kısmı yumuşak olmayan ayakkabılar olmalı, yoksa bileği burkulabilir, nasıl basacağını bilmiyor daha). Çok şükür bir sıkıntımız yok. 18 aya kadar normalmiş, 18aydan sonra geç yürüme deniyormuş. Ama genelde 15-16 aya kadar yürümüş oluyor çocuklar.

Benim oğlum 14.5 aylıkken yürüdü (şu anda 16 aylık). Çok güzel yürüyor hiç düşmedi. Aynı sizinki gibiydi, sıralardı sadece. Sonra bir gün yürüyüverdi. Ayakkabısını da ona göre seçtik (arka bilek kısmı yumuşak olmayan ayakkabılar olmalı, yoksa bileği burkulabilir, nasıl basacağını bilmiyor daha). Çok şükür bir sıkıntımız yok. 18 aya kadar normalmiş, 18aydan sonra geç yürüme deniyormuş. Ama genelde 15-16 aya kadar yürümüş oluyor çocuklar.
Çok teşekkür ederim bende heyecanla yürüyeceği günleri bekliyorum

Back
X