- Konu Sahibi gxuxlxuxcxuxk
-
benım yegenım de gec yurudu doktor normal demıstı hıc merak etme canım cocuklar arasında bıreysel farklılıkların olması cok normalldır zaten tuhaflık olsa doktor soylerdı bebegınızı Allah bagıslasın goreceksınız bak en kısa zamanda yuruyecektır Allahın ıznıyle sıkmayın canınızı..ben cevremde cok gordum bu olayları sımdı hepsı koşturuyorklar
biri 10 yaşında diğeri 17 ay 4 günlük 2 oğlum var..ilk oğlum 11 aylıkken koşuyordu bile..ama bu bıcırık asla yürümek istemiyor çok korkuyor ağlıyor hemen bana sarılıyor..emekliyor tutunup kalkıyor ama tek elinden tutup yürüttüğümde ağlayarak çarpık yürüyor..dizlerini kırmıyor yürüken çok inatcı bir cocuk..dr.muz 18 aya kadar normal dedi..ama 18 aya sayılı günlerimiz kaldı ve ben korkuyorum
18 AYA kadar bekle dedi dr.banaYaaaa bu konuyu gördüğüme nasıl sevindim bende aynı konudan açmak için girmiştim. Benim kızım da şuan 13 aylık doğduğundan beri yaşadığımız problemi diğer konularimda anlatmıştım. Reflülü olduğundan çok zayıf bir bebek ve hala yurumuyor. Koltuk kenarlarında geziyor duvara tutunup bütün evi geziyor ama ellerini bırakmak istemiyor hemen oturuyor yada birakicak gibi olursa çığlık kıyamet ağlıyor. Biz fizik tedavi bölümüne gittik doktor 15 aya kadar bekleyelim dedi ama parmak ucuna basıyor dedim yürümeye başlayana kadar olur dedi ama yinede üzülüyorum acaba benim kızım gibi olan varmı?
Yaaaa bu konuyu gördüğüme nasıl sevindim bende aynı konudan açmak için girmiştim. Benim kızım da şuan 13 aylık doğduğundan beri yaşadığımız problemi diğer konularimda anlatmıştım. Reflülü olduğundan çok zayıf bir bebek ve hala yurumuyor. Koltuk kenarlarında geziyor duvara tutunup bütün evi geziyor ama ellerini bırakmak istemiyor hemen oturuyor yada birakicak gibi olursa çığlık kıyamet ağlıyor. Biz fizik tedavi bölümüne gittik doktor 15 aya kadar bekleyelim dedi ama parmak ucuna basıyor dedim yürümeye başlayana kadar olur dedi ama yinede üzülüyorum acaba benim kızım gibi olan varmı?
Benim oğlum 14.5 aylıkken yürüdü (şu anda 16 aylık). Çok güzel yürüyor hiç düşmedi. Aynı sizinki gibiydi, sıralardı sadece. Sonra bir gün yürüyüverdi. Ayakkabısını da ona göre seçtik (arka bilek kısmı yumuşak olmayan ayakkabılar olmalı, yoksa bileği burkulabilir, nasıl basacağını bilmiyor daha). Çok şükür bir sıkıntımız yok. 18 aya kadar normalmiş, 18aydan sonra geç yürüme deniyormuş. Ama genelde 15-16 aya kadar yürümüş oluyor çocuklar.
Çok teşekkür ederim bende heyecanla yürüyeceği günleri bekliyorum
Kizim 11, 12 ayinda kenarlarda geziyordu. Sonra birden vazgecti. Sonrada 16. Ayinda birden yurumeye basladi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?