canım büyümüş artık birşey olmaz merak etme..
benimki doğduk dan 1 ay sonra hep yüz üstü yatırdım ..
halende öyle yatıyor..
gelişimi için çok iyi ....
ben de bebeğimi yüzüstü yatırmak istiyorum ama öyle yatmak istemiyor...sırtüstü yatıyor...bide sanki kulakları açılmış,eskiden öyle değildi...yatma şekliyle ilgili olabilir mi? cevap yazarsanız sevinirim...
mrb canım benim oğlum doğduğunda kulaklarında hiç kıvrım bile yoktu.resmen dümdüzdü.aynı fil kulağı gibiohaoldumsmile.hatta sıcaktan pişik olmasın diye kağıt mendil katlayıp koyuyordum.ama kendine geldikçe yani büyüyüp kilo aldıkça kıvrımları belirginleşti normal hale geldi.bu defa da bakınca kulakları yanlara doğru açık gibiydi ama dedimya kafası geliştikçe toparlandı.açıklık filan da yok.gayet güzel kulakları eeeee artık kocaman yakışıklı bi delikanlı oldu artıksen hiç merak etme annesi bebişin büyüyüp geliştikçe sana abartı gibi gelen herşey kaybolucak.ayrıca yatırma ile alakalı değildir sanırım ben hep iki yanına da düzenli yatırdım.öyle olsaydı bizim ki ayrık değil bitişik olurdu.kaydirigubbakcemile2
maaşallah..
peki gece dönüyor mu
saol canım..
dönmeye başladığından beri uyanırsa dönüyor ve dönencesiyle konuşuyor..
ben tabi hemen fırlayıp pişpişlayınca yatıyor yüzüstü...
deliksiz uyuduktan sonra uykusu hafifleyince dönüyor canım..
genelde sabah 06.00 gibi ..
o saatten sonrada yatmıyıor...
amaniin sabah 6 çok erkenerken yatıyor o zaman..
bizim ki dönünce uyumuyorda ondan sordum..
Sanırım benimkinin büyüdükçe uyumasının zorlaşmasının nedeni bu. Küçükken hareket etmeyi bilmiyordu uyuyordu. Şimdi uyanınca önce elleri birbiriyle kavuşuyor, sonra bacaklar 90 derece havaya dikiliyor, sonra o ayaklar elle tutuluyor sonra ayaklara dikkatlice bakılıyor, sonra da battaniyeyle oynanıp ağza sokulmaya başlanıyor... Gecenin 4-5 inde oluyor tabi bunlar....
ama benim kızım doğduğunda kulakları yapışık ve şekli de güzeldi... zamanla emzirirken yada sırtüstü yatarken kulakları kıvrılmaya başladı...ben düzeltiyordum ama gece sırtüstü uyuduğu için sürekli kıvrılmş oluyordu...ben yatış şekline bağlıyorum,yani kıvrıla kıvrıla açıldı diyorum...yan yatırmak istiyorum inatla yatmıyor:umursamaz:
bebeğini sırtüstü yatırıpta kulakları bitişik olan varmı acaba?şunu öğrenmek için soruyorum,açık kulaklık doğuştan mı sonradan mı oluyorbilmiyorumkismile:uhm::uhm:...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?