• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeği uyuz olanlar bakabilir mi

nili_de

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2024
39
4
1
30
Arkadaşlar bebeği uyuz olanlar geçmişte uyuz yaşamış oyanlar veyahut alerji olanlar resim atacağım bir bakar mısınız bu uyuz mu alerji mi ? (Uyuzdan şüphalanmemin nedeni 1 ay önce görümce oğlunun küçülenlarini verdi 2 koli ben onlarla ayırt ettim 30 dkka belki daha fazle o kıyafetlere dokunup durdum 2 gün sonrada bebeğim sağlık sorunu oldu geçmiş olsun diye aradı onlarda ailece uyuzlarmış eşime söyledi uyuz olduklarını yeni öğrenmemişler zaten uyuzlu uyuzlu göndermişler çoçukların bacakları falan kötüymüş) maalef ben bunu belmiyordum. Kızarıklık her zaman farklı yerde çıkıyor sonra kızıraklığı gidiyor sivilce tarzı şey oluşuyor bez değiştirmek için açtığımda sonra kızarıklığın yeri değişmiş oluyor bu kez sağda oluşor falan filan. Kızarıklık sönüyor ama pıtpıt bivilce tarzı şey kalıyor

Eklentiler

• 1000326104.webp
    1000326104.webp
    23,4 KB · Görüntüleme: 45
  • 1000326093.webp
    1000326093.webp
    18,3 KB · Görüntüleme: 38
  • 1000326096.webp
    1000326096.webp
    12,2 KB · Görüntüleme: 38
  • 1000326101.webp
    1000326101.webp
    17 KB · Görüntüleme: 39
  • 1000326089.webp
    1000326089.webp
    17,4 KB · Görüntüleme: 40
Canım uyuzu olduğunuzu daha doğrusu buna temaslı olduğunuzu aile hekimine söyle. Eğer imkan varsa cildiyeye git. Onlar eğer küçükse ona özel karışım veriyor. Sizin ise ailecek ilaç kullanmanız lazım krem yada şampuan şu bit şampuanı varta krawel mi ne heh işte onu kullanın.

Ayrıca göbek deliği neden öyle??

Canım uyuzu olduğunuzu daha doğrusu buna temaslı olduğunuzu aile hekimine söyle. Eğer imkan varsa cildiyeye git. Onlar eğer küçükse ona özel karışım veriyor. Sizin ise ailecek ilaç kullanmanız lazım krem yada şampuan şu bit şampuanı varta krawel mi ne heh işte onu kullanın.

Ayrıca göbek deliği neden öyle??

Gjbek deliği normal değil mi b? Fıtık vardı geçti ama biz normal diye düşünülorduk rengi koyu ama büyüyünce açılır diye. Yarın çoçuk domtoruna gideceğis. Ciydiyeye randevu bulamadık.

Kıyamam ya.gorumceninki de tam cahillik ne diye veriyorsun madem hastalık var.konusamiyor derdini de anlatamiyor yazık.cildiyeye götürün gerekirse özele zorlanmasin çocuk

Gjbek deliği normal değil mi b? Fıtık vardı geçti ama biz normal diye düşünülorduk rengi koyu ama büyüyünce açılır diye. Yarın çoçuk domtoruna gideceğis. Ciydiyeye randevu bulamadık.
Lütfen sordum diye beni yanlış anlama 🙏 bana göbek deliği mor yani koyu gibi bişey mi var demek istedim. Fıtık göbek deliği altında mı acaba o şekil renk yapmaz diye biliyorum. Doktora girdiğinizde lütfen uyuz temaslı olduğunu söyleyin

Lütfen sordum diye beni yanlış anlama 🙏 bana göbek deliği mor yani koyu gibi bişey mi var demek istedim. Fıtık göbek deliği altında mı acaba o şekil renk yapmaz diye biliyorum. Doktora girdiğinizde lütfen uyuz temaslı olduğunu söyleyin
Evet söylayeceğim ve göbek deliğinin dengini de söylerim bugun rutin kontrol var ama çoçuk doktoru cildiye değil. Bi sorarım

Gittin mi canım sonuç ne
Gittim çoçuk doktoruna bu uyuza benzemiyor ama uyuz geçmişiniz olduğunuz için net değil demek doıru değil dedi. Hametan krem verdi. Ordan geldikten sonra 3-4 saat sonra yine altını açtığımde bu kez daha da çoğalmıştı kızarıkları Salı günü alerji tebtine götürmeyi düşünüyorum. Alerji testinde kan alınmıyor değil mi ? Yani sosyal medyada iördüıüm alınmıyordu. ?

Kizarikliklar temastan kac gun sonra basladi o kismi tam anlayamadim. Uyuz daha once gecirildiyse cabuk ortaya cikar ama hic gecirmemis birinde ortaya cikmasi 1 aydan fazlayi buluyor. Birde bebeginiz huysuzlaniyormu geceleri falan ozellikle geceleri kasinti yapar. Parmak aralari falan ne durumda oralarda olur koltuk altlarinda kasiklarinda olur. Sizinki uyuza benzemiyor acikcasi bence. Bu daha cok sicaklamis terlemis ya da alerji olmus gibi duruyor fotolar pek net degil.

Gittim çoçuk doktoruna bu uyuza benzemiyor ama uyuz geçmişiniz olduğunuz için net değil demek doıru değil dedi. Hametan krem verdi. Ordan geldikten sonra 3-4 saat sonra yine altını açtığımde bu kez daha da çoğalmıştı kızarıkları Salı günü alerji tebtine götürmeyi düşünüyorum. Alerji testinde kan alınmıyor değil mi ? Yani sosyal medyada iördüıüm alınmıyordu. ?
Vallahi canım bak şöyle diyim...

Bundan yaklaşık 3 ay önceydi oğlum 2 gece ağlayarak utanıyordu bende uyku sersemi su falan veriyordum sabah ise sağ ve sol kaburgası I kaşıdığını fark ettim aslında o 2 geceyi düşününce evet kalkıp kaşınıyordu... Bir kaç kişiye gösterdim köyde herkez su çiçeği dedi. Önce kaburgalarında yoğun olarak sonra kollarında tek tük daha sonra da yüzünde çıktı ve kaşıdıkça kanıyordu... Uyuz teması yoktu. Aile hekimi alerji şurubu verdi kullandım o zaman geçti. Ben ilacı bırakınca tekrar oluştu. Cildiyeye gittik uyuz dedi. Tüm aile ilaçlandık falan ama hiç birimizde oğlum hariç çıkmadı hatta oğluma temas eden kimsede bişey yok. Bence oğlum su çiçeği yada kızamık işte neyse bence onu geçirdi ve o ilaçlar bunu baskıladı. Şuan kaburgalarında iz var ama bizim görüntü seninki gibi değil yani uyuz diyemem en iyisi cildiye. Onlar başka bir alet ile bakıyor büyüteç gibii. Bize bakanlar stajyer doktordu ya doğru bildiler ya yanlış bilmiyorum....

Back
X