bebeği sürekli kusanlar lütfen yardım

she07

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2007
22
0
kızım 43 gunluk oldu ama her emmeden sonra ve daha sonraki zamanlardada surekli kusuyor dr kilo aldıgı sürece problem olmaz fazlasını çıkarıyor dedi ama ben hala endişeliyim burnundan bile geldiği oluyor bu arada doğum kilosu 3 050, 36 günlükken kilosu 4 020 degerlendirirseniz memnun olurum

Canım bu bebeklerin dogal refleksi gibi birsey
butun bebekler az biraz kusar
cok yogun fıskırtarak kusuyorsa o zaman normal diil snaırım ama benim ebbisimde emdikten sonra fazlasını atıyor kusuyor mutlaka
normal cnaım uzulme

benim kızımda çok kusuyor.dr peynirimsi tarzda kusuyorsa normal yok fışkırır tarzda kusuyorsa getirin demişti.bizimki fışkırır tarzdaydı.götürdük dra.idrar tahlili yaptırdık.idrar yolu enfeksiyonu çıkmıştı.antibiyotik kullandık son yaptırdığımızda temiz çıktı.ama hala arada kusuyor.önceki gibi değil ama.tahlil yaptırmakta fayda var bence.

CANIM BENIM ENDISELENICEK HIC BISEY YOK BENIM BEBIS 15 GUNLUKKEN BI KUSMAYA ABSLADI HALA KUSUYOR MASSALLAHI VAR NE YEDIYSE HOPP DISARDA AMA EHR AY KILOSUNUDA IYI ALIYOR ENDISELENME KUSMUKLU BEBEGE BAKMAK BIRAZ ZOR OLUYOR AMA OLSUN ONLAR ICIN DEGER TEK SORUNUMUZ BU OLSUN OLE DEGILMI CANIM

arkadaşım bebişlerde sindirilmiş (kesilmiş süt gibi) kusma normaldir.Ancak fışkırı tarzda ağzından burnundan kusmuk geliyorsa mutlaka en kısa zamanda çocuk doktoruna götür.çünkü bu tarz kusma enfeksiyon belirtisi olabilir

beslenme sonrası kusma süt kesiği şeklinde normalmiş canım
arkadaşların dediği gibi fışkırır tarzda ise dr a gidin
benim kızımda da ilk 2 ay coktu kusma ama şimdi 4 aylık cok az oluyor büyüdükce azalır canım

cnm endişelenmeee:)
fışkırtarak kusmadığı sürece sorun yokmuş.
benim oğlumda devamlı kusuyordu.ama bu 15 gündür falan yok denece kadar az.
belli bi zaman geçtikten sonra artık kusmuyorlar zatan cnm. bebeğini
güle güle büyüt:))

benım bebegımde her yedıkce cok fazla kusuyordu.bugun o yuzden doktora gıttık doktor kılosunu normal alıyorsa fazlasını kusuyordur dedı.bebegım kılo almıs bır sorun yok dedı.eger kılo almamıs olsaydı ıdrar tahlılı yaptıracaktık.eger ıdrara yollarında enfeksıyon varsa kusma yapıyor bırde kulak ıltıhaplarında.senın bebegının kılo artısı normal normal bır bebek aylık 600 ıla 800 gr kılo alırmıs.

kızım 43 gunluk oldu ama her emmeden sonra ve daha sonraki zamanlardada surekli kusuyor dr kilo aldıgı sürece problem olmaz fazlasını çıkarıyor dedi ama ben hala endişeliyim burnundan bile geldiği oluyor bu arada doğum kilosu 3 050, 36 günlükken kilosu 4 020 degerlendirirseniz memnun olurum

sakın korkma bende uzun süre yaşadım sonra kendiliğinden düzeliyor yenidoğan reflüsü diyorlar bunaaaa

benim kizim daha 40 gunluk daha hic kusmadi ama gorumceminki cok kusuyor azaltmak icin soyle bir yontem buldu 1gogsunu emerken 10dk olmadan kaldirip gazini aliyor gaz azda olsa ciktimi goguse devam edip sutu bitirince biraz daha kaldirip diger goguse geciyor boylece 4 kez gaz icin kaldirmis oluyorsun en sonuncusunu biraz uzun tutuyor hem bebek reflude olmaz simdi kusmasi bitti gaz midede biriktikce ustten sutu atiyor bir dene istersen ayrica bebeginin kilosu cok iyi

Bebeğiniz kusarsa ne yapmalı?

Beslenme sonrasında gıdasını çıkarma adetinde olan bazı bebekler günde bir defa gibi sık aralıklarla büyük miktarlarda kusarlar. Bu durumda doktorunuza durumu bildirebilirsiniz; fakat yine de yukarıda söylendiği gibi bebek sağlıklı görünüyor ve kilo almaya devam ediyorsa muhtemelen endişelenecek herhangi bir neden yoktur.

Eğer kusmukta kan ya da yeşil safra varsa bebek derhal tıbbi muayene görmelidir, çünkü böyle bir durum ciddi bir hastalık belirtisi olabilir.

Kusmak kimi zaman bir enfeksiyon belirtisi olabildiği için, aslında hiç çıkartma adetinde olmayan bebeğiniz aniden kusarsa, bebeğin vücut ısısını almalısınız. Eğer vücut ısısı normal ise ve bebeğin davranışları bir anormallik göstermiyorsa muhtemelen her şey yolundadır. Eğer bebek kusmaya devam ederse doktorunuza haber veriniz.

Merak etme canım benimkide devamlı kusuyor, hem kesik süt gibi arada da fışkırtarak, hatda burnundan bile geliyor. Kilo ve boy gelişimi normal, dr sorun yok dedi.

arkadaşlar papatya ve rezene çayı yapın içirin bebegin midesi yatışır rahatlar uyku yapar gazını giderir
ben çok faydasını görmüştüm saolsun ananem ögretmişti

canım bebegının almış oldugu kiloya bakılırsa bu kusma gayet normal.bu durum tıp dilinde şöyle açıklanır.bebeklerin yemek boruları ile mideleri arasındaki kapakçık henüz kasları gelişmemeiş bir sistemden ibarettir.yani su dolu sürahi gibi düşün ufak bir çalkantıda dışarı taşma oluyor,aynı zamanda buna reflü diyoruz.bu durum bebek 6.ayına ulaşıncaya kadar devam edebilir, bazen ise bebek kendi kendine oturmaya başlayınca (ki buda 9.ayı bulur)kesilir.bu anlattıgım saglıklı kiloa lan ve gelişen bebekler için geçerlidir.birde kusmalar bir takım enfeksiyonlar(bogaz,idrar yolu vs...)baglı olabilir.bunlardan emin olmak için bir takım tahliller gerekebilir,fakat boyle zamanlarda bebek oldukça huzursuzdur ya da kılo alımı ya çok azdır ya da hiç yoktur.son olarak az once anlattıgım reflü çeşidinin birde hastalık boyutunda olanı vardır.bunun içinde yine bebekte gelişme geriliği,kilo kaybı,huzursuzluk gozlenebilir.reflü hastalıgı,mide fıtıgı,mide pilor stenozu,bir takım bagırsak problemleri vs... baglıdır.ancak bu yazdıgım son tetkik edilecek bir durumdur.umarım yazdıklarım açıklayıcı olmuştur.bebegının sıkı bir takipçisi ol,sakin ve huzurlu olmaya çalış.geçmiş olsun.

benim bildiğim fışkırır tarzda kusmadıktan sonra sorum yok hatta ve hatta kusan çoçuğun annesinin sütü yarıyor demektir .endişelenecek bi durum yok fışkırmadığı sürece

X