• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeği olup 2016 KPSS B ye Çalışan Anneler

antiochia

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2013
25
2
16
Merhaba arkadaşlar, 4 aylık bebeğim var çok şükür.Bebek büyütmek zormuş.. Bir de sürekli kucakta gezmek isteyen bir bebişse..o yüzden simdiden 2016 kpss b grubuna çalışmaya başladim.Fakat hal böyle ve ben çok yorgun oluyorum uykusuz kalıyorum. Benim durumumda olan arkadaşlarımdan destekleşip beraber fikir alışverişinde bulunmak istiyorum.Evet kızlar siz bebeğinizle nasıl çalışıyorsunuz sınava ?

Merhaba arkadaşlar, 4 aylık bebeğim var çok şükür.Bebek büyütmek zormuş.. Bir de sürekli kucakta gezmek isteyen bir bebişse..o yüzden simdiden 2016 kpss b grubuna çalışmaya başladim.Fakat hal böyle ve ben çok yorgun oluyorum uykusuz kalıyorum. Benim durumumda olan arkadaşlarımdan destekleşip beraber fikir alışverişinde bulunmak istiyorum.Evet kızlar siz bebeğinizle nasıl çalışıyorsunuz sınava ?

Benim gibi aynı durumu yaşayan ya da daha önce yaşamış kimse yok mu arkadaşlar morale çok ihtiyacım var

2014 sınavına hazırlandım evliyim ama çocuğum yok.
Çocuğum yokken bile çok zorlandım ki kim bilir senin için nasıl zor geçecek.
Ama yılmadan çalış önünde uzun zaman var ve karşılığı mutlaka geliyor.
Ben çok çalıştım hiç bıkmadım umutsuzluğa kapılmadım ve istediğime ulaştım ve atanacağım puanımı aldım.
Umarım sende bu zorlu süreci başarıyla atlatırsın...

Merhaba mare, bir bilsen ne kadar zor. Bebeğim uyandığında ilgi istiyor.
Bende de hal can kalmıyor.
Sen nasıl yaptın ? Plan yapabilmiş miydin?

Merhaba mare, bir bilsen ne kadar zor. Bebeğim uyandığında ilgi istiyor.
Bende de hal can kalmıyor.
Sen nasıl yaptın ? Plan yapabilmiş miydin?

Benim çocuğum olmadığı için çok sıkıntı olmadı. Sabah eşim işe gidince ders çalışmaya başlıyordum.
Arada biraz mola verip yemek yapıyordum.
Akşam eşim gelince yemek yiyip biraz eşimle vakit geçiriyordum sonra tekrar derse başlıyordum.
Genelde planlı çalıştım özellikle son iki ay her gün sabaj 9,30'da deneme yapıp öğleden sonra eksiklilerimi gideriyordum.
Çok yoruldum çok yıprandım ama nihayetinde mükafatını aldım.
Eksik olduğun yapamadığın ders hangisiyse ondan başlayabilirsin en azından açığını kapatırsın.
Umarım sizde istediğin puanı alabilirsiniz.

Senin adına çok sevindim mare. Peki kaç puan aldın? Lisans mı önlisans mı?

Ben önlisanstan girdim. Puanım 87,5 ama ilk atamada o kadar az kadro verdiler ki bize malesef atanmam çok zor mecbur haziranı bekleyeceğim. Olsun atanayımda artık ne zaman olursa..

Kpss ile ilgili sormak istediğin her konuda yardımcı olurum çünkü ben hazırlanırken çok detay araştırdım herşeyi.
Materyal,videolar olsun çok çok araştırdım. Bana da faydalı olanlar var.

Marecim tarih dersine nasıl çalışıyordun ?

Ben tarih derslerine Ramazan Yetgin hoca var videoları falan var ondan defalarca tekrar yaptım çok faydasını gördüm.
İnternette ücretsiz videoları var geçen yıl çekmiş videoları ama hala evveliyat.com sitesinde videoları var yani bakabilirsin.
Hep yazarak çalıştım tarihi tekrar yapıcaksam bile en baştan yazmaya başladım tekrarı öyle yaptım. Çok soru çözdüm. İki farklı kitaptanda baktım tarihe. Yani en çok tarih ve mat çalıştım ben.
Sizin bölüm nedir? Lisans, önlisans ??

Kamu yönetimi mezunuyum canım. Ramazan hoca şimdi zorlu egitimde ders anlatıyor. Onu dinliyorum ama ağzından her cikan kelimeyi yazmaya çalışıyorum. Durdur yürüt yapıyorum, 10 dk lık videoyu ancak 40 ila 50 dk arasında bitiriyorum. Acayip zaman kaybı oluyo zaten bebeğim de var bu yöntemle nasıl biter tarih dersi bilmiyorum...Nasıl çalışmalıyım yazmazsam da olmaz söz uçar ama yazı uçmaz.Sen hocayı dinlerken nasıl yapiyordun mesela?
Her dersten kaç net yapmıştın acaba

Kamu yönetimi mezunuyum canım. Ramazan hoca şimdi zorlu egitimde ders anlatıyor. Onu dinliyorum ama ağzından her cikan kelimeyi yazmaya çalışıyorum. Durdur yürüt yapıyorum, 10 dk lık videoyu ancak 40 ila 50 dk arasında bitiriyorum. Acayip zaman kaybı oluyo zaten bebeğim de var bu yöntemle nasıl biter tarih dersi bilmiyorum...Nasıl çalışmalıyım yazmazsam da olmaz söz uçar ama yazı uçmaz.Sen hocayı dinlerken nasıl yapiyordun mesela?
Her dersten kaç net yapmıştın acaba

Bende şimdi aöf kamuya 3 ten devam ediyorum :)) Evet zorludan anlatıyormuş face te okumuştum.
Bende aynı videodan dinlerken ağzından çıkan her kelimeyi yazıyordum ama ben mesela tarihi yazıyosam o ara başka hiçbir derse bakmıyordum ki tarih bir an önce bitsin diye yoksa dediğin gibi video durdur yaz bir saate çıkıyor kısacık video. Ama önünde 2016'ya kadar uzun bir süreç var günde bir saat bile çalışsan en fazla birkaç ay içinde bitirsin tarihi panik yapma bence. Önemli olan mat. nasıl ben çok çalışmıştım sıfırdan başlamıştım mata denemelerde 15-17 seviyesine çıkmıştım ama sınavda sadece 5 tane yapabildim. Mat temelin iyiyse bence diğer dersleri çok sıkıntı yapma çünkü onlar bir şekilde hallediliyor.

Türkçeden 28 d 2 y
Mat 5'te 5 yaptım
Tarih 21 d 6 y
Coğ 15 d 3 y
Vat 13 d 2 boş

Moralim çok bozuk mare. Kız durmuyo, uyku düzeni yok, anneler desen torun istediler sevmek için bi geliyorlar gidiyorlar güya bana yardımcı olacaklardı.saç baş dağınık kendime mi bakiym eşimle mi evle mi ilgileneyim yoksa kpss ye mi çalışayım :(((

Keşke annelerin her dediğine kanmaysaydın onlar sadece sevmek isterler. Ben beş yıldır evliyim ama hep dedim memur olmadan çocuk yapmak yok. Eşimin annesine kalsa her telefonda hala bi çocuk yapmadınız modunda ama kusura bakmasın kim bakacaktık ki benim dee eşimin de ailesinden çok farklı bir şehirdeyiz düşün yani. Çocuk gerçekten çok vakit alıyor.
Ama bence kendini çok dağıtma çünkü baş edilmeyecek bir durum değil ve kpss yi inan gözünde çok büyütme. Daha önce hiç girdin mi bilmiyorum ama sistemli ve düzenli çalışınca olmayacak iş değil.

Önce eksik olduğun dersi belirle ve yavaş yavaş onunla başla. Acaba eşinde mi hiç yardımcı olmuyor mesela akşamları bebeğine birkaç saat baksa sende o arada biraz ders çalışırdın..

2014 sinavina 2 sene calistim
Bebeğim yok ama sinava son 5 ay kala hamileydim
Daha önce alt yapim olmadigi hazirlanmadigim için 2 sene calistim
Esim çok anlayisliydi
Dershanenin de faydasi oldu
Bebekli arkadaslarim vardi. Çocuğu yarim gün bakiciya verip öyle ders calisiyorlardi.
Sizin de bakiciya verme imkaniniz var mi?

Ben önlisanstan girdim. Puanım 87,5 ama ilk atamada o kadar az kadro verdiler ki bize malesef atanmam çok zor mecbur haziranı bekleyeceğim. Olsun atanayımda artık ne zaman olursa..

Kpss ile ilgili sormak istediğin her konuda yardımcı olurum çünkü ben hazırlanırken çok detay araştırdım herşeyi.
Materyal,videolar olsun çok çok araştırdım. Bana da faydalı olanlar var.
Canim bende onlisansim. 87.2 puan aldim
Senin bolum ne ?
İnşallah bu puanlarla ataniriz.

bennde ssendenim.8 aylık kızım var çok şükür.2016 kpssye hazırlanmayı düşünüyorum.2014 kpssye çalışamdım malesef kızım çok küçüktü 2012kpssde nişanlıydım dersheney gştme imkanım odu 80 aldım ama atanamadım .şimdi 2016 kpssye hazırlanmak istiyorum ama erken ve sıkılırım tabi bebişle de zor seneye dersheney gitmeyi düşünüyrm haftada 2 veya 3 gün olan dershaneye inşallah başarırız

kızlar mrb canım ben de sendenim 10 aylık bir bebeğim var ve kpss ye hazırlanmak istiyorum açıkcası ne yapacağımı biılmiyorum

Back