Bebeği olan arkadaşlarım çok çooooooook acil yardım lütfennnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mulatka

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2016
27
13
34
Bebeği olan ve mama kullanmak zorunda kalan değerli arkadaşlarım.
Öncelikle söyleyeyim yurt dışında oturuyorum. Bebeğim doguldugundan itibaren çeşitli nedenler yüzünden mama kullanmak zorunda kaldım. Ve hiç bir mama olmadı birinin tadını beğenmedi, biri qaz biri kabızlık biriyleyse doymadı. En son Nutrıcıa firmasının(Aptamil,Bebelac üreten firma) Nutrilon comfort markasını kullandım ve 2 aydır ki fena değil eh işte. Şimdi de doktor diyor ki comfort ve ya comformil olan mamalar tedavi amaçlı çok kullanamazsın geç pronutraya. Sorum şu: comformili 6 ay kullanan varmi? Kullanıp da yan etkisini görenler var mi? İnanın ağlamak istiyorum mama konnusu açıldığında. Başım o kadar çekmiş ve hala çekecek gibi duruyor. Bir de aptamildeki gdo hakkında bilginiz varsa paylaşın lütfen...Önceden zaman ayırıp okuyan cevap yaza bilen ve ya bilmeyen tüm arkadaşlara minnetdarım...

ben bebelac kullandım bi zararını görmedim kimseye de sormadik

Bebegim yok ama doktorun mamalar tedavi amacli baska mamaya gec demesinden fazlasinin zarar olabilecegini anlamaniz icin yaziyorum.Baskasinin bebegiyle kendi bebeginizi kiyaslayip buyutmeyin doktora guvenin.

Aptamilde GDO yok. İzmit ya da Bursa daki ( tam hatirlamiyorum hangisi) bir laboratuvarda GDO lu madde artigi neticesinde boyle bir sonuç cikmis fakat başka bir laboratuvarda yapilan arastirma sonucunda GDO olmadigi tesbit edilmiş. Ben kizima 6 ay aptamil 1 kullandim. Çokta memnunum şuana kadar hic mama değişimi yapmadik.

Aptamil Pre kullandık ilk 6 ay ozamanlar zor bulunuyordu şimdi her yerde var.Ben 4 aydan sonra ek gıdaya ağırlık verdim,nerdeyse hiç sütüm yokdu :KK43:

Canim doktorunu dinle mutlaka
Mama vermeyi hicbir anne istemez muhakkak zorunlu olmasan vermezdin,Allah kolaylik versin insallah pronutraya cabuk alisir bebisin de rahat edersin
aynen canım bir de bu gun baktım aynı firma olamlarına ragmen nutrilonda yok ama aptamil de konala yagı var ki o da cok ama cok zararlıymıs anlamadım kı en pahalı mama ve iceriginde konala yagı

aynen canım bir de bu gun baktım aynı firma olamlarına ragmen nutrilonda yok ama aptamil de konala yagı var ki o da cok ama cok zararlıymıs anlamadım kı en pahalı mama ve iceriginde konala yagı
Kac aylik minnosun bilmiyorum canim ama belli bir zamandan sonra evde kendin mama yapabilirsin sanirim hep yapay mamayla devam etme mecburiyetin yoktur sanirim

Kabizlik İçin yeğenlerimin mamasina milchzucker tozu karıştırıyorduk çok iyi geliyor ama tr de varmi Bilmiyorum

ZARARLARI
Kolza; bitkisel yağlar içinde en zehirli olan bitkidir. Öyle ki zehirli olduklarından dolayı hayvanlar bile yemezler.

Bitkisel olduğundan kullanımı yaygınlaşmaya başlamışsa da yağ üzerinde yapılan araştırmalar son bulmamıştır. Hayvanlar üzerinde yapılan deneyler sonucunda insan sağlığına zararlı olabileceği ortaya çıkmıştır. Kalp hasarlarına sebep olması en temel zararı olup bunun yanında insan ve hayvanlarda anfizem hastalıklarına, kansızlık, kabızlık, aşırı duyarlılık, körlük gibi hastalıklara neden olabilmektedir. Bu zararların ortaya çıkması ile bazı ülkelerde satışı dolayısıyla da kullanımı yasaklanmıştır. Yasak olduğu dönemde ( İngiltere ve Avrupa’da 1881-1996 yılları arasında) insanlar kullanmasa da hayvan yemlerinde kolza bitkisi kullanılmış ve “deli dana” hastalığı görülmüştür.

3415_kanola1-300x399.jpg

Kanola yağı fareler üzerinde de kullanılmış ve yine zararlı olduğu kanıtlanmıştır. Kalp, böbrek ve böbrek üstü bezlerde yağa bağlı etkiler gözlenmiştir. Ancak yağ verilmediğinde zararları görülmese de verildiği sürede organlardaki doku kayıpları devam etmektedir. Ayrıca bağışıklık sistemini de zayıflatmıştır.

Eklentiler

• Aptamil1Pro400_0010.png
    Aptamil1Pro400_0010.png
    150,7 KB · Görüntüleme: 102
  • Aptamil1Pro400_0001.pngkj.png
    Aptamil1Pro400_0001.pngkj.png
    81,3 KB · Görüntüleme: 92
Ve sonuç olarak; kimi zaman ekonomik olduğundan kimi zamanda araştırmadan bilinçsizce kullandığımız kanola yağı, haberimiz olmasa da ekmeklerde, margarinlerde ve işlenmiş hazır gıdalarda çıkabiliyor karşımıza. Ülkemiz son yıllarda genetiği değiştirilmiş ürünlerle de (GDO) mücadele etmektedir. Kanola yağının da kolza bitkisinin genetiği değiştirilerek elde edildiğini düşünürsek kullanımı için karar vermek zor olmayacaktır diye düşünüyorum.

Bize düşen ise ne yediğimizi araştırmak, sorgulamak ve yemek yağı veya salata yağı olarak kanola yağı kullanımından uzak durmaktır. Yine de son karar sizin..

Bebeği olan ve mama kullanmak zorunda kalan değerli arkadaşlarım.
Öncelikle söyleyeyim yurt dışında oturuyorum. Bebeğim doguldugundan itibaren çeşitli nedenler yüzünden mama kullanmak zorunda kaldım. Ve hiç bir mama olmadı birinin tadını beğenmedi, biri qaz biri kabızlık biriyleyse doymadı. En son Nutrıcıa firmasının(Aptamil,Bebelac üreten firma) Nutrilon comfort markasını kullandım ve 2 aydır ki fena değil eh işte. Şimdi de doktor diyor ki comfort ve ya comformil olan mamalar tedavi amaçlı çok kullanamazsın geç pronutraya. Sorum şu: comformili 6 ay kullanan varmi? Kullanıp da yan etkisini görenler var mi? İnanın ağlamak istiyorum mama konnusu açıldığında. Başım o kadar çekmiş ve hala çekecek gibi duruyor. Bir de aptamildeki gdo hakkında bilginiz varsa paylaşın lütfen...Önceden zaman ayırıp okuyan cevap yaza bilen ve ya bilmeyen tüm arkadaşlara minnetdarım...
Aptamil kullandım oğluma da kızıma da bir zararını görmedim SMA da kullanabilirsin o da iyi

Merhaba cnnm bnde ogluma aptamil pronutra veriyordum 1 yasinaa kadar verdim gayet memnunduk ve guzel iciyordu bebegnz kc aylik

X