• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeği idrar yolu enfeksiyonu geçiren anneler bakar mısınız?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

maviboncuk2013

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2011
685
356
123
Eskişehir
arkadaşlar merhaba, bebeğim iki aylık ve uzamılş sarılığı vardı sebebi idrar yolu enfeksiyonu çıktı. önce 7 günlük antibiyotik iğne tedavisinin ardından yine antibiyotik şurup suprax kullandık daha doğrusu kullanıyoruz hala. Kontrolümüzde kültürümüz temiz çıktı geçmiş. Fakat doktor koruyucu amaçlı en düşük dozlu antibiyotik şurup vereceğim bunu 6 ay kullanacaksınız ve her ay tahlil yapıp tekrarlamayacağından emin olmalıyız diyor. Ama aklıma takıldı ya 6 ay çok uzun bir süre değil mi? Daha oğlum iki aylık. En hafif şurup bile olsa. İçinizden fikri olan var mı?

arkadaşlar merhaba, bebeğim iki aylık ve uzamılş sarılığı vardı sebebi idrar yolu enfeksiyonu çıktı. önce 7 günlük antibiyotik iğne tedavisinin ardından yine antibiyotik şurup suprax kullandık daha doğrusu kullanıyoruz hala. Kontrolümüzde kültürümüz temiz çıktı geçmiş. Fakat doktor koruyucu amaçlı en düşük dozlu antibiyotik şurup vereceğim bunu 6 ay kullanacaksınız ve her ay tahlil yapıp tekrarlamayacağından emin olmalıyız diyor. Ama aklıma takıldı ya 6 ay çok uzun bir süre değil mi? Daha oğlum iki aylık. En hafif şurup bile olsa. İçinizden fikri olan var mı?

Geçmiş olsun. Böyle bir durumda iÇiniz rahat değilse çocuğunuzu başka bir doktora daha götürün. Sonuçta doktor dışında hiç kimse ilaç içir yada içirme diye sana tavsiyede bulunamaz

geçmiş olsun canım. benimde 5 aylık oğlumda 1 ay önce idrar yolu enfeksiyonu oldu.
bizde 10 gün suprax kullandık ve çok şükür geçti.
drumuz her ay idrar tahlilini ve kültürünü tekrarlayacakmış
eğer enfeksiyon tekrar ederse en düşük doz antibiyotik kullanabiliriz dedi.
böyle bir durumda sünnet yapmanızı öneririm
sünnet yapılan bebeklerde enfeksiyon görülme olasılığı daha az dedi.
allah şifalar versin bebeğinize. 20 gün ne çektiğimi bir allah bir ben biliyorum
uyumaz, emmez, huysuz huzursuz allah başka dert vermesin ama çok zordu.

öncelikle 6 ay gercekten cok uzun bır sure..kesınlıkle doktorunu degıstırmelısın..antıbıyotık tahmın ettıgınızden cok daha zararlı bır ılac.bebeklerde tekrarlayan ıdrar yolu enfeksıyonları ıdrarın tekrar gerı kacması yanı gollenmesınden dolayıda olabılır bunun ıcın doktorlar ultrason cektırıyorlar.ıdrarını yaperken gerıye kacıp gollenıyor mu dıe..kısaca dr.unu degıstır ve rontgen ıste..

Benim bebegin de 25 gunluk hic durmuyor huysuzlaniyor belli saatlerde kendini sikiyor gaz var dir diye doktora gittik idrar yolunda enfeksiyon var dedi kivranmasi gaz degilde enfeksiyonmus sanirim. Cok degil ama yine de degerlendirmek laizm dedi idrar kulturune bKilacak 2gun sonra sonuc cikacak bakalim nolur insallah kotu bisey cikmaz bide uzayan sariligi varmis gozlerinde ki sarilik bi turlu gecmedi : degeri 9 cikti duser diyor doktor ben panik yapiyrm ama

Slm sen plesanta previalıydın msjlarını okudum..ve seni çok merak etmiştim hatta cvp gelmeyince senin adina endiselendim...cok sukur dogum yapmissin nasill gecti anlatirmisin

Benim bebegin de 25 gunluk hic durmuyor huysuzlaniyor belli saatlerde kendini sikiyor gaz var dir diye doktora gittik idrar yolunda enfeksiyon var dedi kivranmasi gaz degilde enfeksiyonmus sanirim. Cok degil ama yine de degerlendirmek laizm dedi idrar kulturune bKilacak 2gun sonra sonuc cikacak bakalim nolur insallah kotu bisey cikmaz bide uzayan sariligi varmis gozlerinde ki sarilik bi turlu gecmedi : degeri 9 cikti duser diyor doktor ben panik yapiyrm ama
Slm sen plesanta previalıydın msjlarını okudum..ve seni çok merak etmiştim hatta cvp gelmeyince senin adina endiselendim...cok sukur dogumyapmissin nasill gecti anlatirmisin

Evet plesenta previa dendi 38. Haftaya kadar bekleyelim dedi doktorum sancin gelmezse sezeryan ile aliriz dedi. 36+5 deyken suyum gitti ama sancim yoktu hastanede beni sezeryana hazirladilar ameliyat oncesi bebegin durumuna bakim diye doktor ultrasyona aldi bu arada kendi doktorum yurt disinda oldugundan dogumu baska doktor yaptirdi. O da bebek dogum kanalina girmis normal dogum yapabilirsin allahin isi son anda normal doguma döndüm hep dua etmistim rabbim dualarimi kabul etti cok sukur suni sanci ile 9saat cektikten sonra kizim dunyaya geldi. Biraz erken oldu ama yinede sagligi yerinde sukurler olsun.

Benim oglumda bobrek genislemesi vardi bir yil koruyucu antibiyotik kullandi. Siz idrar yolu enfeksiyonun altindaki nedeni arastirin.

Merhaba. Yenidoğan bebeğime bende antibiyotik kullanmak zorunda kaldim. Sizin çocuğunuz nasıl oldu. Antibiyotiğin herhangi zararı oldu mu.. özellikle 6 aydan küçük çocuklar kullandığı zaman şişman olurmuş. Sizin çocuğunuz nasil

Back