• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeği hidrops fetalis olanlar varmı lütfen yardımcı olun

efgan87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
6
Puanlar
46
Yer
Ankara
ilk bebeğim ve ikinci bebeğimi hidrops fetalis sebebiyle doğumdan sonra neyazıkki kaybettim... şuan 27 haftalık hamileyim ve bebeğim yine hidrops fetalis ve bu benim üçüncü sezeryanım olucak.... bebeği hidrops fetalis olup yaşam mücadelesini kazananlar yada benim gibi hidrops fetalisle mücadele etmeye çalışanlar varmı??? lütfen bana yardımcı olun buna çok ihtiyacım var...... ALLAH KİMSEYİ ÇARESİZ BIRAKMASIN ÇOK ZOR BİR DURUM........

Allah yardımcın olsun! Sağlıkla evladını kucaklamayı nasip etsin! Hastalık hakkında çok bi fikrim yok ama kimse cevap vermemiş bişeyler yazmak istedim ben de o yüzden.. biraz nette senin için araştırdım hoş belki bilgin vardır ama Jinekoloji-Obstetrik Dergisi - Ağır İmmun Hidrops Fetalis’de İntravasküler Transfüzyonlarla Hidopsun Gerilemesi ve Fetal Prognoz İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinde bunun üzerine çalışmalar yaptıklarını buldum paylaştığım linkten bi incelersen sen daha iyi anlarsın diye düşünüyorum. Allah tez vakitte şifa versin! Kayıplarına gerçekten çok üzüldüm.. :(

bende önceki bebeğimi hidropstan kaybettim sebebi bulunamadı .şimdi yine doğum yaptım bebeğimde yine hidrops oluşmuş.34.haftada amniyo sıvı artışım başladı öncekinde de öyle olduğu için korktum hemen riskli gebelikler uzmanı turgay şener e gittik hidrops yok bebekte beslenme problemi var dedi.erken doğum değil37.haftayı bekleyelim dedei.37.haftanın başında doğum oldu.kol bacak boyun çevresinde ödem oluşmuştu.bende çok geç belirtiveriyor.seninki çok erken çıkmış.bebeğim şuan hastanede 65 gündür yaşam mücadelesi veriyor.ödem gitti ama arkasından kasılma tansiyon gibi sorunlar çıktı.bize hiç umut vermiyorlar.haslığın kesin tedavisi yok bekleyeceğiz göreceğiz diyorlar.senin erken tespit edilmiş inşallah bebeğin sağlıklı doğar hiçbir sorun yaşamazsın.ama hidrops önemli bir bulgu doktorunla sıkı irtibatta ol.mutlaka yenidoğan ünitesi olan hastanede doğum yap.doğum yapıncada yaz .haberleşelim.bende 4.sezeryanımı oldum.bir oğlum var çok sağlıklı ama iki bebeğimi kaybettim.bu oğlumda yaşamak için savaşıyor.inşallah kazanacak oğlum.oğlum için dua et olurmu.benim dualarımda seninle.

Dilerim ikiniz de evlatlarınızı sağlıkla kucağınıza alırsınız. Dualarım sizinle.

merhabalar

hepinize geçmiş olsun.

bende ilk bebeğimi hidrops yüzünden kaybettim benimki erken dönemde geliştiği için 15+3 haftalıkken suni sancı ile gebeliğim sonlandırıldı.
parvovirüs tetsi yaptırdınız mı hiç. hidropsun nedenlerinden biri. benim değerim sınırda çıkmıştı doktor büyük ihtimalle bundandır dedi.

Son düzenleme:
bende önceki bebeğimi hidropstan kaybettim sebebi bulunamadı .şimdi yine doğum yaptım bebeğimde yine hidrops oluşmuş.34.haftada amniyo sıvı artışım başladı öncekinde de öyle olduğu için korktum hemen riskli gebelikler uzmanı turgay şener e gittik hidrops yok bebekte beslenme problemi var dedi.erken doğum değil37.haftayı bekleyelim dedei.37.haftanın başında doğum oldu.kol bacak boyun çevresinde ödem oluşmuştu.bende çok geç belirtiveriyor.seninki çok erken çıkmış.bebeğim şuan hastanede 65 gündür yaşam mücadelesi veriyor.ödem gitti ama arkasından kasılma tansiyon gibi sorunlar çıktı.bize hiç umut vermiyorlar.haslığın kesin tedavisi yok bekleyeceğiz göreceğiz diyorlar.senin erken tespit edilmiş inşallah bebeğin sağlıklı doğar hiçbir sorun yaşamazsın.ama hidrops önemli bir bulgu doktorunla sıkı irtibatta ol.mutlaka yenidoğan ünitesi olan hastanede doğum yap.doğum yapıncada yaz .haberleşelim.bende 4.sezeryanımı oldum.bir oğlum var çok sağlıklı ama iki bebeğimi kaybettim.bu oğlumda yaşamak için savaşıyor.inşallah kazanacak oğlum.oğlum için dua et olurmu.benim dualarımda seninle.

canım bende ilk iki bebeğimi hidrops fetalisten kaybettim... ikiside sezeryan oldu.... ilk bebeğim yarım saat yaşamış... ikinci bebeğim 4 gün yoğun bakımda yaşadı ama malesef kaybettim.... şuan 29 haftalık hamileyim ve yine bebeğim hidrops fetalis... benim bebeklerimin vücudunun yanı sıra akciğeride sıvı topluyo buda yaşamasını güç bir duruma getiriyo... bende ankara hacettepe üniversitesinde prof.dr sinan beksaça gidiyorum... yapılabilecek bütün testleri yaptırdık ama bir sorun çıkmıyo... bende ayrıca kan pıhtılaşması var hergün düzenli iğne vuruluyorum.... bende belirtlier çok erken çıkıyor bu yüzden problem daha büyük bi hale geliyor... umudunu kaybetme canım bebeğin için bende dua ediceğim inşallah şifasına kavuşur... sağlıklı olan oğlunda hidrops fetalis çıkmamışmıydı normal bir gebelikmiydi... bende üçüncü sezeryanımı olucam çok korkuyorum zormu oluyo acaba... bebeğin hangi şehirde hangi hastanede tedavi görüyor canım.... eğer ankaradaysan görüşelim inşallah...

merhabalar

hepinize geçmiş olsun.

bende ilk bebeğimi hidrops yüzünden kaybettim benimki erken dönemde geliştiği için 15+3 haftalıkken suni sancı ile gebeliğim sonlandırıldı.
parvovirüs tetsi yaptırdınız mı hiç. hidropsun nedenlerinden biri. benim değerim sınırda çıkmıştı doktor büyük ihtimalle bundandır dedi.

çok geçmiş olsun canım çok zor bir durum ALLAH aynı acıları tekrar yaşatmasın inşallah... banada iki bebeğimde sonlandırma önermişlerdi ama ben kabul etmedim doğuma kadar gittim.... evet biliyorum canım o virüsü bana yapılabilecek bütün testler yapıldı hatta bebekten yurtdışına kan örneği göndermiştk o bile temiz gelmişti.... sebebinin olmayışı çok zor bi durum... insan çok çaresiz kalıyo..... ALLAH hepimize sağlıklı sihatli hayırlı evlatlat nasip eder inşallah......

boran23 bebeğin için namazdan sonra yasin_i şerif okucağım.... inşallah RABBİM şifası için kabul eder.... sende bol bol oku..... inan tek çaremiz RABBİMİZE sığınmak.... ALLAH gönlümüzde olanı hakkımızda hayırlı eylesin inşallah......

bende senin bebeğin dua edeceğim inşallah sağlıkla doğar büyür allah dualarımızı duyuyor kabul ediyor inanıyorm oğlum yaşamak için savaşıyor allah tüm bebekler şifa versin.amin..

bende senin bebeğin dua edeceğim inşallah sağlıkla doğar büyür allah dualarımızı duyuyor kabul ediyor inanıyorm oğlum yaşamak için savaşıyor allah tüm bebekler şifa versin.amin..

amin canım cümlemizinkini inşallah......

efgan doğum yapınca bana bebeğin hakkında bilgi verirsen sevinirim.inşallah bebeğin sağlıklı doğar ve yaşar inan buna ençok ben sevinirim.oğlum yaşarmışcasına sevinirim. ama sen yinede şanslısın ben oğlumu hacettepeye sevk ettirmeyi çok istedim ama oraya kadar yaşamaz dediler.kendini üzme lütfen .dualarım seninle.

efgan doğum yapınca bana bebeğin hakkında bilgi verirsen sevinirim.inşallah bebeğin sağlıklı doğar ve yaşar inan buna ençok ben sevinirim.oğlum yaşarmışcasına sevinirim. ama sen yinede şanslısın ben oğlumu hacettepeye sevk ettirmeyi çok istedim ama oraya kadar yaşamaz dediler.kendini üzme lütfen .dualarım seninle.

tabiki bilgilendiririm canım... inşallah canım inşallah duaların için çok tşkler... benide iyice heyecan sardı zaten... yarın doktor randevum var inşallah hayırlı haberlerle dönerim.........

ALLAH kısmet ederse 3 hafta sonra doğum yapıyorum.......

Allah hiç kimsenin başına vermesin ilk bebeğim 1.5 aylıkken kalp atışı duyulmadı,kürtajla alındı.İkincisi mucize gibiydi 16.haftaya kadar çok normal ve sağlıklıydı fakat ultrasonda doktorum hidrops dedi tüm testlerimizi yatırdık,herşeyi denedik ama olmadı testlerimiz hep normal çıktı.27.haftada kaybettik..1,5 sene oldu halen içim sızlıyor ve hep bir korkuyla yaşıyorum..ya bir daha olursa diye ama sanırım Allahtan başka bilende yok çok araştırdım çok doktora gittim ama sebebi ve tedavisi olmayan bir durum elimiz kolumuz bağlı pisikolojimizde alt üst oldu tabi..Rabbim kimsenin kucağını boş evini evlatsız bırakmasın....

Allah hiç kimsenin başına vermesin ilk bebeğim 1.5 aylıkken kalp atışı duyulmadı,kürtajla alındı.İkincisi mucize gibiydi 16.haftaya kadar çok normal ve sağlıklıydı fakat ultrasonda doktorum hidrops dedi tüm testlerimizi yatırdık,herşeyi denedik ama olmadı testlerimiz hep normal çıktı.27.haftada kaybettik..1,5 sene oldu halen içim sızlıyor ve hep bir korkuyla yaşıyorum..ya bir daha olursa diye ama sanırım Allahtan başka bilende yok çok araştırdım çok doktora gittim ama sebebi ve tedavisi olmayan bir durum elimiz kolumuz bağlı pisikolojimizde alt üst oldu tabi..Rabbim kimsenin kucağını boş evini evlatsız bırakmasın....

basinsagolsun canim .. kelimeler yetmiyor bu aciya .. benimde bebegim ayni hastalikdan vefat etti bendede 19 haftaliga kadar hersey cok iyiydi sonra olan hidrops cikti ;(( 30 .haftada sezeryan oldum bebegm 13 saat yasadi sadecxe ;((( bi sene olcak bi aya ama hala hersey cok taze insan ikinci bi hamilelige korkuyor ama hersey kader rabbim insllah hayirlisyla kucagimiza almayi nasip eder

Ben de ilk bebeğimi hidropstan kaybettim.Her şey yolunda giderken bebeğimizin cinsiyetini öğrenmeye gittiğimizde dünyamız başımıza yıkıldı.İlk bebeğimi kaybettikten aylar sonra ikinci bebeğimin de 9.hafta da kalbinin durduğunu öğrendik.

Back