bebeği gazlı olan anneler

megilara

onelife,onesoul,onelove..
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2008
3.377
26
158
Adana
kızlar bizim bebeğimiz aşırı gazlı
çıplakken aynı kurbagaya benziyor karnı
ve 2 gündür durmadan ağlıyor, osura osura bitiremiyor gazları
kızımızın ağlamaktan sesi kısıldı
siz neler yapıosunuz?
bu arada biz debridat-metsil kullandık, bugün nurse harvey diye bir ilaca başladık
bakalım nolucak?

canım bebeginin gazı oldugunu anladıgında hemen altını aç sadece beziyle kalsın ve bebişini saga sola çevir kalçasını kaldır sonra kendi haline bırak
ben bu taktigi uyguluyorum işe yarıyor
bide yüzüstü yatırabilirsin ozamanda çıkarıyor gazını...

nurse harvey bunu bende kızımda kullandım faydası olmuştu...
bide 1 - 2 çay kaşığı rezene ver o da rahatlatır canım...

bebekler hareket ettikçe daha rahat çıkarıyolar gazlarını,tabi bu anlattıklarım alttan çıkacak olan gaz:)
agızdan zaten herkes biliyordur sırtınahafif hafif vurmak ve sıvazlamak
ondada şöle bi çözüüm buldum emdirdikten sonra hemen kldırıp sırtını sıvazlayıncabiraz zor çıkartıyor ama emdikten sonra azda olsa sırtüstü yatırıp ondan sonra kucagıma alınca daha çbuk çıkartıyor
denemesi bedava:)

birde gaz iin degil ama bebeginizin huzursuz oldugu uykuy dalamadıgı zamanlarda azda olsa nane kaynatıp verirseniz bebeginizin o gece mışıl mışıl uyudugunu göreceksiniz:) beni annem öyle büyütmüş:)

canım doktora goturdun mu..doktor ılac verıyor
yedıklerıne dıkkat et doktor bana sureklı emzırme dedı bır bucuk saate bır emzır oda gaz yapar dedı
soguk seyler yeme oda gaz yapar..
remzırdıkten sonra yarım saat gogsume yaslıyorum..hafıfce popasına vuruyorum

tabi birde yedigine içtigine dikkat et ,mesela ben gazlı yiyecek ve içeceklerden kaçıyorum hatta su dışında birtek komposto içiyorum hazır meyvesularından bile korkar oldum:) birde ayaklarını ksinlikle üşütme soguk yeme ve içme

bebeğinin altını aç ve ona jimnastik harketleri yaptır bacakları çapraz attır yukarı kaldır aşagı indir.nurse harways bende oğluma almıştım ama bi işe yaramadı tabiki bebekten bebeğe değişiyor canım bi cok bebeğe de iyi geldiğini biliyorum.metsil,debridat ve nurse harways i hepsini birarada sakın kullanma.şuan n.harways i tek başına dene. iyi gelmezse doktoruna danışarak '' babuline''bitkisel bunu kullan benim oğluma bende denemediğim kalmadı en iyi babuline geldi.bide sab simplex var buda iyidir.rezene verebilirsin günde 120 ml yi gecmicek şekilde.40 ı geçince biraz rahatlar.ama 3 ay sürüyo.umarım rahatlar.

slm arkadaşım ben daha doğum yapmadım ama 2 tane yiğenim elimde büyüdü bizde gaz problemini acı elma yağıyla giderdik gazı olunca karnına ve topuklarına acı elma yağı sürüyorsun ve gazları fısssssssss yerimseniben tavsiye ederim tabi her çocuk aynı değil inşallah bi an önce kurtulursunuz şu gazlardan :dance:

acı elma yağı:Gaz Söktürücü, ter kesici, idrar attırıcı etkileri vardır. Yara iyi edici ve antiseptik olarak kullanılmaktadır. Bebekleregaz gidermeye yardımcı olur. Ayrıca bronşit, astım ve bayanlarda adet düzensizliğinde kullanılması önerilir.

Son düzenleme:
benım oglumda cok gazlı once zınko kullandım sonra sab sımplex ıkısıde hıc ıse yaramadı.bır haftadır metsıl kullanıyorum o bıraz ıse yaramıstı ama ıkı gundur yıne cok gazlı uykusundan uyanıyor aglayarak.ben bacaklarını karnına bastırıyorum bırde karnına masaj yapıyorum arada ıse yarıyor arada fayda etmıyor.bende ne yapacagımı sasırdım.ıkı gecedır saat bası gazına uyanıp aglıyor.2 ayı devırdık ınsallah 3.ayda bıter artık su gazımız.cok bunaldım o pırtlayınca bız rahatlıyoruz artık

Bence ilaç kullanma zaten bir süre sonra ilaçların çözüm olmadığını göreceksin.Ben altını açık bacaklarını karnına dokunduruyorum ve kendisi debeleniyor o zaman rahatlıyor biraz gazını çıkarıyor.Ama benim bebeğim iki aylık ve oldukça gazlı bende 3.ayının dolmasını sabırsızlıkla bekliyorum uykusuzluktan göz kapaklarım bile ağrıyor artık.tek tesellim bu ağrıların zararsız olduğu ve bunların geçiceğini düşünmek...

kizim sabaha karsi uykusunda inlemeye tuhaf sesler cikarmaya basliyor at kisnemesi gibi pancar gibi oluyordu infacol diye bir ilac kullandim pek ise yaramadi baska bir tane aldim o daha iyi ama biz hem ilaci kullaniyoruz hem hareket yaptiriyorum ama bize iyi gelen gunde 1 saat disari cikariyorum temiz havada dala dala derin uyuyor eve gelincede bir sokuyor gazi buyuk insan gibi defalarca sanirim derin uyumasi gerekiyor vucut rahatlayinca gazi serbest birakiyor daha 40 i cikmadi ama insallah biter problemi

kızlar biz metsil kullandık pek işe yaramadı
dr bu hafta neo baby verdi
gerçekten işe yarıyor
ağlamalar kesildi bebişim çok rahatladı..

selam gazlı bebeklerin perişan! anneleri:)

bende sizdenim.. ama çok şükür gece uykuları var çocuğumun da rahat uyuyabiliyoruz diyebilirim. gece 1 kez birde sabaha karşı uyanıyoruz o kadar. tabii gün içinde bana kök söktürüyor o ayrı.. :))

biz metsille başladık. bi faydasını görmedim. sap simplex ve neo baby kullanıyoruz şimdi. yavrum alttan, aynen tarif ettiğiniz gibi uykusunda bile rahatsız ediyor demek ki kişneme sesine benzer seslerle kızara bozara, kendini sıka sıka işini halletmeye çalışıyor. bize düşen sadece damlaları dayamak oluyor çaresiz..

bahsettiğiniz tüm alt açma numaralarını falan yapıyorum. bakıyorum yine de ortalığı yıkıyor, emziğine bir damla sap, yalana yalana yiyor oğluşum:) tadını sevdi.. metsilde ağlıyordu.. şimdi halen problem devam ettiği için dr. babulineyi verdi.. daha hiç vermedim çocuğa onu bakalım, şu an sapı test ediyoruz ama bu gidişle vericem..
bende arada rezene çayı içiyorum ama nafile..

birde çocuğum isilik oldu sıcaktan yaaa ( bepantenle hematen diye iki kremi karıştırarak sür dedi dr. ama daha fosurdadılar gibime geliyor. pztesi kontrole götürücem bakalım ne olacak??

hepinize sevgiler ve gazsız günler..a.s.

benim oğlumda bayağı gazlı nöbeti tutunca tüm ev halkı ne yapacağımızı şaşaırıyoruz yine derman anne annemizden oluyor
ılık havlu yapıyoduk başta şimdi havalar çok sıcak onu yapamıyoz acıelma yağı yapıyoz ılık zeytinyağı yapıyoz aöa pek bi faydası olmuyor
colinox diye bir damla dr vermişti onu kullanıyorum iki gündür milüpanın karışık bitki çayını veriyorum
emzşrmeden sonra gazını çıkartmadan uyutmuyorum etkisi oluyor bazen

nurse harvey isimli ilacı şiddetle öneriyorum benim kızımdada aynı sorun vardı çok iyi geldi metsili kullanmayın çok iyi bir ilaç olmadığını biliyorum hem nurse harveys bitkisel olduğu için güven veriyor allah kolaylık versin gazlı bebek çok zor bizim 6 ay sürdü sonra birden geçti

arkadasım ben basta zınco kullandım sonra sab sımdıde metsıl kullanıyorum.cok ıyı bır ılac olmadıgını bılıyorum demıssın nesı var ılacın acıklarmısın ben kullanıyorum bır sıkıntı olacaksa bırakayım benı bılgılendırırmısın

metsil-debridat-nurse harvey-kimyon-rezene-ılık havlu-masaj-acı elma yağı-emzirme sonraları mutlaka gaz çıkarmamız-benim yediklerime dikkat etmem
bunların hiçbiri işe yaramadı yaaaa
bizim bebekte bağırsak değil işkembe var heralde diorum eşime...
ne yapıcaz bilmiyorum yaaaa
çok üzülüyoruz bebeğin o hallerine
elimizden bişi gelmioo
çaresizce bakıoruz sadece
meleğim sesi kısılana kadar ağlıyor(
zinco ve sab simplex midir nedir bir de onları deneyelim bakalım,onca şeyin başaramadığını onlar başaracak mı? sanmıyorum

ahhh be güzelim ben neler çektim ne ilaçlar denedim ama en faydalısı milupa rezene çayı ve sap simplex adlı ialç oldu....öneririm...

ben de dünden beri rezene veriyorum,tadını sevmez içmez heralde diye düşündüm ama lakır lakır bir içişi vardı hayret ettim:) bakalım işe yarayacak mı?umarım yarar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…