Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesibebeği eskiden gazlı olan annelere bi sorum olacak
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bebeğinizin gaz problemi bittiğinde uyku düzeni uyku alışkanlıkları düzeldi mi bildiğim kadarıyla gazlı bebeklerin uyku düzeni uykuya geçiş aşaması çok sorunlu genelde hep duyduğum ya emerek ya bi şekilde sallanarak uyuyorlar kendi kendine uyuma alışkanlığı kazandılar mı?benim bebeğimde gazlı ve kolik emerek bazen kucağımda yürürken sızarak bazen sallanarak uyuyor.birde o zamanki huysuzlukları baki mi kalıyo merak ediyorum cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler buyrunnnnnnnnn
benimde bebğim kolikti.şimdi 10 aylık.6 ay yaşadık koliği.arada kriz şeklinde ağlamaları yine tutuyor.Hala sallayarak uyutuyorum ama hemen uyuyor.1 yaşına kadar bekliycem,belki de kendisi huysuzdur bilmiyorum:roflol:
benim bebeğimde 9 aylık ve 4 ay gaz sorunu yasadık o dönemlerden memede uyuma alışkanlığı kaldı halende devam ediyor zor durumdayım her gece 4-5 kere uyanıyo.
bu yüzden bir yere gidemiyorum cözen varsa bana da yardımcı olurmusunuz.
ben 6 ay çektim gaz sancısını ayakta sallıyorum hala kızım 19 aylık ama hala hergece 4-5 kez uyanır yarım saat ayakta sallarım her uyanışında çözen varsa banada haber versin.
ben 5 ay çektim bu zor dönemi ve çoğunlukla gecem uykusuz geçti eşimle nöbetleşe uyuyorduk çünkü kızım hiç uyumuyordu 5 ay sonrada uykusu düzene girmeye başladı ama hiç ayağımda sallamadım uyuma zamanı gelince beşiğe yemeni ve birkaç oyuncak koyuyordum kızım onlarla oynarken uyuyp kalıyordu. annem kardeşimi 4 yaşına kadar ayakta salladı stajım vardı bebek konusunda hiç sallamadım.kızım şuan 2,5 yaşında şimdide hala uykusu gelince bebeğini alır ve yatar uyur hiç benden sallamamı veya başka bişi beklemez. çok rahatım yani :)) nasıl alıştırırsanız öyle gider.
galiba rekor bende 4.5 ay yoğun kolik ve yaş 2.5 ogün bugündür geceleri hiç uyumuyan hergece en az en az diyorum 6-7 kez çılgınca ağlayan bir çocuk ortada hiç bir hastalık yokken üstüne üslük..
hepinize kolay gelsin kızlar çocuk büyütmek çok zor hele ki böyle de zorsa..
galiba rekor bende 4.5 ay yoğun kolik ve yaş 2.5 ogün bugündür geceleri hiç uyumuyan hergece en az en az diyorum 6-7 kez çılgınca ağlayan bir çocuk ortada hiç bir hastalık yokken üstüne üslük..
hepinize kolay gelsin kızlar çocuk büyütmek çok zor hele ki böyle de zorsa..
benim kızımda 4-5 kez aşırı ağlayarak uyanıyor ama gördüğü rüyadan dolayı oluyor bu. bazen kalkıp anlatır ne gördüğünü neden ağladığını ondan biliyorum. belki seninkide ondandır. malum çocuklar gündüz yaşadıklarını gecede rüyada mutlaka görürler
ilk dört ay çok sancılı bir gaz süreci yaşadık kabus gibiydi sonra azaldı derken altıncı ayda ek gıdalara geçtiğimizde tekrar başladı 12 aya kadar sürdü şuan 18.5 aylık ve hala mercimek yerse sabaha kadar uyuyamaz ve hala çok gaz çıkartıyor bazen gaz çıkartmak için geceleri defelarca kalkıyor.Bazı anneler diş sorunu yada başka bir nedenden dolayı geceleri uykusuz kalıp isyan ediyor benim bebeğimle ise hala uyku sorunu yaşamaya devam ediyoruz.Kolik olunca kucağa aldım kucağımda salladım ilk aylar uyku sorunu çok olduğu için alışkanlık devam ediyor.Çok yoruluyorum ve hırpalanıyorum uykusuzluktan ama bugünlerinde geçiceğini düşünerek siniri tolera etmeye çalışıyorum.offf bazı bebeklerin diğerlerine göre daha sorunlu olabiliyor daha zor olabiliyor büyütmek ama şükürki oğlumun benim gibi olaylara pozitif bakan ve anlayışlı bir annesi var sana tavsiyem önce kendin sakin ve serinkanlı olmaya çalış ben doğum yaptıktan sonra ayakta uyuduğumu çok hatırlıyorum ama bu günler geçicek bebeğine sevgiyle yaklaş sıkıntısı olmasa böyle olmaz sabırlı ol canım.Dilerim bizim kadar uzun sürmez
benim bebeğim ayın sonunda dör aylık olcak fazla gazlı deyıldi ama sallanmaya alıştı gece derin uykusuda var ama memeye alışkın uyanıp emiyo bu süreç uzun zaman devam etcek benım üçüncü tecrübem
inşallah benim bebeğimde o kadar uzun sürmez nasıl dayanabilirim bilmiyorum tebrik ederim sizi sevhan gerçekten çok sabırlı bir annesiniz belli oğlunuz çok şanslı ben 4 ayda bittim inşallah sizinkide tez zamanda biter herkes şanslı doğmuyor hakikaten :)
benim bebeğim şuanda tam 9 haftalık
2.haftadan beri kolikle boğuşuyoruz bizde.
6 haftadan sonrada iyice sapıttı
benim durumum daha trajik(
gece uyuması için sallanması gerekiyor( otomatik sallana beşik aldım mecburen)
ve en korkuncu fön makinası olmadan asla uykuya dalamıyor.ve dahada korkuncu :)) fönü kapatınca anında uyanıyor.eşimle kafamız şişti artık vala
evin içinde gece yarısı vuuuuuu vuuuu diye bir ses.
kızlar bende bebeğim kendi kendine uyusun istiyorum ya.geçermi bu durum acaba?
benimkide bi ara süpürgeyle uyukluyodu kapatınca uyanıyodu bende bi daha çalıştırmadım daha beter bi durum oluyo öyle alışınca sallansın daha iyi yani kolik cd sini deneyin belki o işe yarar bizde yaramadı ama belki sizde yarar en azından daha iyi bi ses valla galiba kendi kendine büyüdüklerinde uyuyacak bu çocuklar malesef kolaylıklar dilerim
kolik cd aldık canım ama fönü çok seviyor.
tamam çalıştırmıyım diyorum ama ağlarken katılıcak çocuk.mecbur kalıyorum.çalıştırdığım anda sakinleşiyor
nasıl olcak bende anlamadım
fön ve süpürge sesi anne karnındaki ses oldugu için bebekler için özel yani benim üçüncü tecrübem ama yine alıştı sallanmaya malesef benim içn özel bi bebek kızım 4 aylık olmak üzere bebeklerinizi üzmeyin sallatın mutlu olsunlar 17 yaşında bi kızım var 6 yaşında oğlumu kaybettim hep hastaydı seneler sonra kavuştum bebegime kızımdanda ayrıyım benım kadar titiz bakımlı kimse yoktu çevremde şimdi halim berbet olsun deger bebeklerimiz için hemde yapayalnızım yardım alcak kimsem yok ona bakınca herşey unutuluyo kızlar allah sağlık versin
kolik cd aldık canım ama fönü çok seviyor.
tamam çalıştırmıyım diyorum ama ağlarken katılıcak çocuk.mecbur kalıyorum.çalıştırdığım anda sakinleşiyor
nasıl olcak bende anlamadım
valla bizimde aynıyıdı morarana kadar ağlardı saç kurutma makinası ile uyurdu kapatınca uyanırdı. kolik cd si işe yaramadı. akşamları saç kurutmada işa yaramıyordu battaniyede sallamay başladık. bazen hiçbiri işe yaramazzdı atardım arabaya dolaşmaya başlardım sokaka aralarında sakinleşir bazen uyurdu. geçiyor ama merak etmeyin sabır sabır
valla benim artık hiçbirşey karetmiyor ağlamaktan tükenip öyle uyuyor bişey değil gece uykudan emmek için kalkarken uyanıp tekrar krize girmeye başladı bu ara ne yapacağımı şaşırdım var gücüyle ağlıyor azalıcağına çoğalıyo sanki bu melet çocuğum mahvoldu ağla ağla şişti gözleri bende de ne uyku var ne yemek yiyebiliyorum benden geriye bişey kalmadı Allah hepimizin yardımcısı olsun
gaz sancısının çaresi ve ilacı yok..anneler uykusuz gecelere mahkum..bu gidişe dur demek lazım..
tek çare olarak 1 çay kaşığı passiflora tavsiye ederim..
dün gece inat ettim açmadım fönü.1 ,5 saat salladım,pış pış yaptım.ağladı meme verdim.artık yoruldu en sonunda ve uyuya kaldı.
belki denk geldi bilemiyorum ama başardım yani ilk defa fön sesi olmadan uyuttum
çok sabır gerekli ama.hiç bıkmadan sabırla nazikçe davrandım
bakalım bundan sonra denicem hep.neler olucak:))
bende öyle inatlaşıyodum ama o ne derse o oluyo valla inşallah senin öyle olmaz gerçi bizde artık hiçbirşey karetmiyo ama düzelicek diye umutla bekliyorum ben son zamanlarda artık tükendiğinde kucağıma anne karnındaki pozisyonda oturtup otomatik beşiklerin salladığı gibi sallayıp uyutuyorum diğer türlü yırtıyo ortalığı ama biliyorum bu da bi kaç günlük bakalım bi kaç gün sonra nasıl uyutucam