- 28 Nisan 2009
- 1.181
- 7
-
- Konu Sahibi huzunbazask
Bırakın çocuğunuz kimi sevmek istiyorsa sevsin. Onun sevgisine karışmayın. Kayınvalideniz ile aranızdaki problemler gerçekten can sıkıcı ama bu sizin probleminiz ve lütfen çocuğunuzu karıştırmayın bu olaya. Eğer çocuğunuzu zorlarsanız inanın ters tepki eder.
Benim oğlumda teyzesine düşkündür. 3 yaşındayken eve gelmek istemediğinde çok kızmıştım. Her ne olursa olsun bir çocuk akşamı evinde geçirmeli prensibiyle zorla teyzesinden aldım. Sonuç bir felaketti. Tam 10 gün süren bir savaş yaşadık. İnanın çocuk psikiyatrlarının, pedegogların dedikleri malesef doğru çıkmıyor. Sonuçta yıllarca oğlumla aramı düzeltmeye çalıştım. Koca delikanlı oldu hala teyzesi benden önce gelir. Olayı hatırlamıyor ama o günlerde ektiklerimi yıllardır hala biçiyorum. Ben hep ikinci planda kaldım oğlum için.
Bu yüzden asla ve asla çocuğunuzun sevgisine karışmayın.
kayınvalideni sevmeyebilirsin hakkındır, kayınvalidenin çoçuğunun terbiyesine karışması da yanlış o konuda da haklısın.
ama çoçuğunun kocanın ailesine düşkün olmasının nesi yanlış.
benim ablalarımın çoçukları da abimin çocukları da hem anneme hem bana düşkündür , biz de onlara, bunda yanlış bir şey göremiyorum. yeğenlerimin hepsini acayip severim , canımı bile veririm ama hep de derim ki ben bu kadar seviyorken kim bilir anneleri nasıl seviyor bu çocukları. ne olursa olsun hiç bir şey anne sevgisinin yerini tutamaz bundan emin olun.
arkadaslar bıraz empatı kuralım kzıcaz dıyorkı duskun olmasın demıyorum ama bebeımın babaannesıne benden fazla duskun olması benı uzuyor kım olsa uzulur ama tecrube lı olsa uzulmez bızde onu rahatlatmalı anlamaya calısmalıyız yargılamak yerıne
Hay ağzına sağlık. Ne kadar doğru söylemişsin. Çünkü aynısı benim başıma geldi. Ayrıca kimin kimi seveceğine karışmamak lazım. Sonuçta çocuklarımızda olsa onlarda bir kişiliktir.
benimki istisna sanırım çok üzülüyorum zaten çok hoşuna gidiyor kayınvalidemin bana anne de diyor ikidebir oğlumaa offf
ah ahhhhhhhh.bendede var aynı dert...ben görümcemle konuşmuyorum çünkü çok büyük terbiyesizlikler yaptı.kızım doğduğunda bu bizim tarafa benzemiyor başkasındanmı yoksa dedi düşün yani.bende konuşmuyorumda çocuğumuda göstermiyodum taaaaaki geçen haftalara kadar.kızım 2 yaşını geçti..halası sokaktan geçiyodu nasıl olduysa benim kız hala diye bağırdı.o da geldi hiçbişe olmamış gibi sevdi çocuğu.şimdi hala hala diye deliriyo benim kız.bende delirmek üzereyim..
benimki istisna sanırım çok üzülüyorum zaten çok hoşuna gidiyor kayınvalidemin bana anne de diyor ikidebir oğlumaa offf
Bırakın çocuğunuz kimi sevmek istiyorsa sevsin. Onun sevgisine karışmayın. Kayınvalideniz ile aranızdaki problemler gerçekten can sıkıcı ama bu sizin probleminiz ve lütfen çocuğunuzu karıştırmayın bu olaya. Eğer çocuğunuzu zorlarsanız inanın ters tepki eder.
Benim oğlumda teyzesine düşkündür. 3 yaşındayken eve gelmek istemediğinde çok kızmıştım. Her ne olursa olsun bir çocuk akşamı evinde geçirmeli prensibiyle zorla teyzesinden aldım. Sonuç bir felaketti. Tam 10 gün süren bir savaş yaşadık. İnanın çocuk psikiyatrlarının, pedegogların dedikleri malesef doğru çıkmıyor. Sonuçta yıllarca oğlumla aramı düzeltmeye çalıştım. Koca delikanlı oldu hala teyzesi benden önce gelir. Olayı hatırlamıyor ama o günlerde ektiklerimi yıllardır hala biçiyorum. Ben hep ikinci planda kaldım oğlum için.
Bu yüzden asla ve asla çocuğunuzun sevgisine karışmayın.
çocuğun davranışları açısından sorun olur bi durum.
sizin çocuğunuza yasak diye öğrettiğiniz şeyleri, babaanne yaptırıyorsa çocuk neyin yasak olduğunu neyin olmadığını anlayamaz ki...
söyle gerekirse sert şekilde uyar.
bu yaşlarda edinilen davranışlar sonra kişiliği oluşturuyor çünkü.
Canım çok haklısın tabi ki babaannesidir sevecek oyunlar oynayacak ama dediğim gibi babaannesi yani annesi değil. Benzer sorunları ben de yaşadım zamanında maddi manevi hiçbir yardım alamadık eşimin ailesinden yardımı bırak borç istediler biz onlardan istemeyelim diye huzursuzluk çıkardılar her neyse bir sürü üzücü şey ama çocuk olunca her konuda karışmaya hak gördüler kendilerinde. Bende konu çocuğum olunca kimseyi karıştırtmıyorum. Düşün yani küçücük çocuğa babasını kötülüyor yanımda hiç bir şekilde müsaade etmem. Bu yaşlar kişilik oluşumu için çok önemli öncelikle güzellikle sonrasında olamzsa tatlı sert ve eşininde desteğini alarak anlatmaya çalış. Yalnız bebeğin biraz büyüsün bu düşkünlüğü büyük ihtimal kalmaz ama biraz daha büyüdüğünde oyuncakla falan yine kendine bağlamaya da çalışabilir. Hiçbir çıkar yol bulamazsan; o çocuğa bakarken sende oh dinlendim de kendi işlerini yap. Bakıcı muamelesi gördüğünü düşünürse belki çocukla fazla ilgilenmek istemez.