bebeği engelli olacak denilip sağlıklı doğan var mı?

Yani bu konuya örnek bir sürü olay sayabiliriz. Eminim herkesin çevresinde vardır. Ama bu alınacak bir risk mi o tartışılır tabi. Sonra çok üzücü ve yıpratıcı süreçlerden geçmek zorunda kalabilirsiniz.

Amc fiziken engel doguracak ama ameliyatlarla da duzelebilecek bir hastalık diye okumuştum. Zeka geriliği vs olmayacak.

Yakın bir arkadasıma, ikili testi cok yüksek cıkmıştı. Yani down ihtimali bayagı yüksek cıkmistı. O allaha teslim oldu. Kaderimse raziyim demisti. Ve maşallah gayet saglikli ve nornal doğdu. Naçizane tavsiyem, hayati ve ruyalarınızı da okuyun. Karşınıza çıkan sembolleri idrak etmeye niyet edin. Allah sizinle her an konusuyor ama semboller ve isaretler vesile oluyor. Allah yüzünüzü güldursün. Boşa üzülmüşüm deyin inşallah

Şu yazdıklarınızı gözyaşları içinde okuyorum gözlerimde fer dizlerimden derman kalmadı hayatım karardı ne yapacağımı hiç bilmiyorum Rabbim yüzümü güldürsün ne kadar güzel yazmışsınız Allah sizden razı olsun amin inşallah rabbim yüzümü güldürür boşuna üzülmüşüm derim inşallah

çok zor bir durum bu durumu yaşayan varsa yazabilir mi? Bir karar vermek istiyorum
Benim hamileligimdede kızıma Dow sendromlu demişlerdi devlet hastanesi
Araştırma hastanesine gittik onlarda amniyo sıvısı alıp genetiği ne bakicaz dediler tehlikeli olduğu için söylemişlerdi eşim izin vermedi çocuğu aldırın falan dediler öyle bile olsa nasıl alınır amniyo sıvisina başka çaresi yok mu bunun dedik özel hastaneler de bir test var onlar yapıyor 15 gun içinde sonuç gelir dediler
Özel hastanede nifti testi yaptırdık
15 gu.n sonra sonuçlarımız güzel geldi kızım sağlıklı bir şekilde doğdu hiç bir sıkıntımız yok

Ne güzel bizim nifty testimiz de temiz çıkmıştı ama sonradan alt üst oldu her şey

Ne güzel bizim nifty testimiz de temiz çıkmıştı ama sonradan alt üst oldu her şey
Ayy ciddi misiniz ? Sizin nifty temiz mi gelmişti ? Hangi firmaydı çok merak ettim.Çünkü benim de turner geldi ve amniyosentez yaptık yanlış çıktı,ikinci testim çıkmadı henüz ama o hastalık olmadığı kesin.

Tahliyeyi düşünüyor musunuz? Ben düşünüyorum ama henüz karar vermedim Rabbim bu kararı bize bırakmadan kendi yanından hayırla ve kolaylıkla alsın yanına inşallah

çok zor bir durum bu durumu yaşayan varsa yazabilir mi? Bir karar vermek istiyorum
Çok zor durum gerçekten ama sorunlu olan fetüslerin çoğu ileriki süreçlerde anne karnında kalbi duruyor dünyaya gelse de benim düşüncem o yavruma da eziyet psikoloji olarak ayrı fiziksel olarak ayrı ebevyn psikolojiside aynı şekilde ama sen kalbinin sesini dinle umarım herşey senin için ve bebeğin için en güzeli olur hayırlısıyla

Ayrıca benim 4 lü tarama testimde riskli geldi yurtdışında yapılan fetüs dna testi var anne kanından bebeklerin dnaları çıkarılıyor genetik hastalıklar teşhis ediliyor maalesef biraz maaliyetli bir test ama %99 doğru sojuç veriyor veya amniyosentez ile %100 sonuç alabilirsin bence testlerini tamamla farklı bir doktora daha kontrole git ona göre tekrar düşün umarım herşey güzel olur

fetal DNA yaptırdıgınız şirket ile bir görüşme yapsanız mı acaba orda sonuçların temiz çıkmış olması bir sorun olmadıgını göstermeli bence. detaylı ultrasonda konan tanıdan bahsedın belkı mantıklı bir açıklama yaparlar.Hamılelık çok uzun ve zor bir süreç kapalı kutu resmen sadece rabbim biliyor içini rabbım kalbınıze göre versin.

Allah yardımcınız olsun, inşallah sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir.

ne olursa olsun o sizin evladınız, henüz doğmamış olsa bile yavrunuz... siz kendi hakkınızda en iyisini bilirsiniz elbette ama insan çocuğuna nasıl sırtını döner büyük konuşmak istemem ama ben sanırım bütün riskleri alıp doğurmayı düşünürdüm.

Engelli denilen engelli doğdu benim gördüğüm, siz kendiniz düşünün engelli bir çocuğun bakımı kolay değil. Engelli annesi 4 tanıdığım var, gerçekten Allah sabır versin hepsine. Tüm hayatını size muhtaç geçirecek fiziken ve ruhen kaldırabilecek güçte misiniz? Çünkü bunu bilerek göze alarak doğurmuş olacaksınız.

Benimle aynı tanıyı almış annelerle konuşuyorum birçoğu doğumdan sonra öğrenmiş çok zor bir durum Allah kimseye yaşatmasın yaşatana da sabırlar versin ben ömrümün sonuna kadar sırtımda taşır bakarım ama mesele bu değil ki o çocuk bu hayatı hak edece ne yaptı? O bu kadar yükü küçücük bedeniyle nasıl kaldıracak? Benden sonra ne olacak bu çocuk? Benim baktığım gibi bakanı olacak mı? Benim başka çocuğum da yok ki acaba o böyle doğmayı isteyecek mi?

Elbette benim yavrum her zaman benim parçam ve ben onu böyle bir hayata mahkum etmek istemiyorum öte yandan kıyamıyorum da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…