Bebegı emmeyen, sutu sagıp bıberonla veren anneler... Yardım !!!

cennetcicegimiz

O simdi hamile :)
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2012
17
0
16
İstanbul
Merhaba arkadaslar.. 3 aylik bebegim biberona alisti, gogsumu reddediyo.. Ne kadar ac olsada memeyi kabul etmiyo aglamaktan sesi kesiliyo emzirmeye calisinca. Bende 5-6 saatte bir sagip sutumu biberonla veriyorum.. Ama tabiki kolay degil.. Surekli gogsumde umma denilen sislik, inanilmaz agri hatta ates ve tum vucudumda agri oluyo.. narkotik agri kesiciler icmek zorunda kaliyorum... Cok aci cekiyorum. Atesleniyorum..

Benim yaptigim gibi sutunu sagip veren varmi?? Disarida nasil doyuruyosunuz bebeginizi?? Yada gogusleriniz disarida dolunca ne yapiyosunuz? Goguslerinizde sislik ve agri oluyomu? Agri kesici olarak ne kullaniyosunuz?? Yardimci olun moral verin nolur guzel anneler...

Bebeğin hayırlı olsun canım, Allah hayırlı uzun ömürler nasip etsin.:nazar: 1. ayımda durumum senin gibiydi. sağıp biberonla vermek zorunda kalmıştım, daha sonra silikon göğüs uçları olduğunu bebeğin tekrar memeye alışabileceğini duydum ve denedim. dedikleri gibi oldu. yaklaşık 2 hafta kadar silikon göğüs ucunu göğsüme takarak emzirdim. biberon başlığı gibi bir şey ama göğsünde olduğu için, kokunu aldığı için, zaman içinde göğsümü direk almaya başladı. philips avent'in kini kullanmıştım. süt konusuna gelince, anne sütü sağıldığında dışarıda 3 saate kadar, dolapta 3 güne kadar dayanıyor. dışarı çıkmadan hemen önce sağıp yanına alırsan 3 saat içinde tekrar besleyebilirsin. dolapta muhafaza edeceksen, bebeğine vereceğin zaman, biberona koyup, sıcak suyun içinde bekletebilir, içebileceği ılıklığa geldiğinde verebilirsin. ben bu şekilde yaptım. göğüs ağrıların içinse, ilaç kullanmak yerine, sütünü sağacağın zaman yumuşak küçük bir havluyu sıcak suyla ıslatıp göğsünün üzerinde 2-3 dk.bekletirsen hem ağrıların hafifler, hem daha kolay sağarsın sağma esnasında canın yanmaz. göğsünü tamamen boşalttığından emin olmadan sağmayı bırakma. o sütün göğsünde fazla beklemesi ateşe hatta Allah korusun zaman içinde iltihaba neden olur. bunlar benim uyguladıklarım, inşallah senin de işine yarar :34:

Cok tesekkur ederim vuslat.. Bende o kalkanlarla vermeyi deniyorum zaten. Cunku gogus ucum kucuk bulamiyo yavrum.. Nasil ayirt edebiliyo bilmiyorum biberonda gogus ucuda ayni aslinda.. Ama anliyo daha agzina dokununca ciglik atarak agliyo hemde.. Acaba bide el pompasi alip disarida onunla mi sagip versem ;((

merhaba benimde kızım meme emmedi ve bende sağarak verdim 6 ay boyunca ne denediysem fayda etmedi ağlama krizine giriyordu ama genede emmiyordu
bir tane elektrikli birtanede manuel pompom vardı dışarıda manueli kullandım oda ısısında süt 3 4 saat dayandığı için dışarı çıkmadan sağıp yanına alabilirsin gene her ihtimale karşı pompanda yanında bulunsun ama benim sütüm hep azdı yetmedi kızıma onun için mamada alıyordum ben yanıma. ilk zamanlarda Bende çok çektim o bezelerden gerçekten çok büyük sıkıntı yaratıyor duşta sıcak su tutmak ve bezelere masaj yapmak iyi gelmişti bana bide dr antibiyotik vermişti çünkü bezenin bitanesi avucumun içi kadardı düşün artık gögüslerini tamamen boşalt 2 3 saatte bir 15 dak. sağ makine olarak ne kullanıyorsun bilmiyorum ama elektriklide ameda çiftli, manuelde lansinoh kullandım tavsiye ederim çok geçmiş olsun

Tesekkur ederim esmer seker elektrikli medela kullaniyorum manuel olarakta lansinoh almayi dusunuyorum. Uzuldugum sey acaba cocuk emmedigi icin surekli sagdigim icin sutum azalir mi? Sol gogsumde sagin yarisindan daha az cikiyo. İnanin suanda goguslerimin agrisi vucuduma vurugu icin ayaga kalkamiyorum. Bebegimi uzaktan sevebiliyorum.. Simdi sut sagicam bide sicak havlu deneyim insallah ici iyice bosalir da su agrilarim gecer...

kaynar suyu temiz bir şişeye dolduruyosun ağzına kadar sonra onu geri boşaltıyosun gügsünü şişenin ucuna koyuyosun zaten buharı göğsünü yakalıyo bütün delikler açılıyo göğsündeki bunu haftada 2 kez yapsan makinede zorlanmazsın benim 2 bberonu çok rahat dolduruyodu zorlanmıyordum makinede,ben medela nın makinesini kiraladım oda çok rahattı pompalıyarak çıkarıyoedu sütü manuel kullanamadım ben

Son düzenleme:
bagsettigin belirtiler mastit belirtileri,hemen bir doktora danışman oneririm,cok ilerleyen durumlarda cerrahi mudahale bile gerekebilir,gec olmadan doktora.Doktora gidene kadar tavsiye edeceklerim: Sıcak duşun altında durabildigin kadar dur ve agrısa da masaj yap,yumru olan kısmı ovalaya ovalaya sagım yap ve asla 5-6 saat bekleme,sıkıntının sebebi bu en gec 3 saatte bir sagım yapman lazım.Anlaşılan sutun bol :nazar: ve 6 saatte cok doluyor bu da agrı şişlik yapıyor.Gecmiş olsun.

Tesekkurler sofika cevabin icin. Hangi bolume gitmek gerekiyo emzirme problemleri icin acaba? Evet sutum boldu ama dedigin gibi 6 saat bekletince cok rahatsiz oldum ve ikisindede sutum cok azaldi.. Acaba humana cay alsam sutum tekrar artarmi?

benim kızımda biberonu alıştı bende bi müddet sagdım ama sütüm azdı şişlik falan olmadı sıcak havlu koy,sürekli gögüslerini ov şişligi dagılsın dışarda mama yiyodu kızım

Tesekkurler iyilikmelegi. Cok sukur gogsum biraz indi rahatladim ama simdide sutum cok azaldi.. Onun icin biseyler yapmaya calisicam. Bide manuel pompa siparisi verdim disaridada onunla sagarim insallah. Umarim sutum caylarla falan artar.

arkadaslar merhaba,

3 ekimde dogum yaptim..sutum geliyor kizimda zaten meme aliyor hic problem yok..ama soyle bir durum var..arkadasimizin nisani var ve gitmemiz lazim..sutumu sagacam ama ne kadar sagmam gerek onu bilmiyorum..ve ne kadar oncesinden sagacam?

Yardim edin lutfen acillde biraz..

Merhaba arkadaslar.. 3 aylik bebegim biberona alisti, gogsumu reddediyo.. Ne kadar ac olsada memeyi kabul etmiyo aglamaktan sesi kesiliyo emzirmeye calisinca. Bende 5-6 saatte bir sagip sutumu biberonla veriyorum.. Ama tabiki kolay degil.. Surekli gogsumde umma denilen sislik, inanilmaz agri hatta ates ve tum vucudumda agri oluyo.. narkotik agri kesiciler icmek zorunda kaliyorum... Cok aci cekiyorum. Atesleniyorum..

Benim yaptigim gibi sutunu sagip veren varmi?? Disarida nasil doyuruyosunuz bebeginizi?? Yada gogusleriniz disarida dolunca ne yapiyosunuz? Goguslerinizde sislik ve agri oluyomu? Agri kesici olarak ne kullaniyosunuz?? Yardimci olun moral verin nolur guzel anneler...

Benim bebeğimde 17 günlük emmiyor küvezde kaldı ve biberon ile beslendi şimdi bende pompa ile sağıp veriyorum beni emerken çok ağlıyor biberon ile rahat emiyor sütümde çok değil zaten üzülüyorum keşke emzirebilseydim ama hiç yoktan sağıp vermekle iyi deyip avunuyorum herkes kınıyor uğraş çabala diyor :( sizde çok uğraştınızmı emsin diye ? Slikon göğüs uçları nasıl acaba onu kullansammı diyorum

Benim bebeğimde 17 günlük emmiyor küvezde kaldı ve biberon ile beslendi şimdi bende pompa ile sağıp veriyorum beni emerken çok ağlıyor biberon ile rahat emiyor sütümde çok değil zaten üzülüyorum keşke emzirebilseydim ama hiç yoktan sağıp vermekle iyi deyip avunuyorum herkes kınıyor uğraş çabala diyor :( sizde çok uğraştınızmı emsin diye ? Slikon göğüs uçları nasıl acaba onu kullansammı diyorum

benim bebeğimde çok zor emiyor saatlerce uğraşıyorum ağzındakş memeyi iyi kavradığı halde hop geri atıyo. bugün bebeğim 12 günlük 4. günde sarılıktan yattık hastanede orda da tüm hemşireler seferber oldu emzirebilmem için ama nafile. sonunda sağaak şırıngayla verdik tüm gün kızıma sarılığı yükselmesin diyede evde de devan ettik buna biberonla verdim sütümü sağıp. şimdi de beni emmeyi hiç istemiyo. dünden beri silikon uçlarla deniyorum biraz daha iyiyiz sanki denenebilir bi yöntemmiş gibi geldi bana insanları takma kafan aynı şeylerle bende uğraşıyorum çabalıyooruz aama napalım inşallah emerler. çünkü gerçekten çok zor sağıp bebeği biberonla beslemek.

Benim bebeğim de hiç emmedi, çok denedim maalesef kabul etmedi. Dokuz aydır hep sağarak veriyorum. Sağarak süt azalır diyenlere asla inanmamalı, ben hep üç saatte bir sağdım ve bebeğime hiç mama vermedim. Emmiyor diye bırakmamalı, ısrarla sağıp bebeğe anne sütü içirilmeli zira sağdıkça süt çoğalıyor.

benim bebeğimde çok zor emiyor saatlerce uğraşıyorum ağzındakş memeyi iyi kavradığı halde hop geri atıyo. bugün bebeğim 12 günlük 4. günde sarılıktan yattık hastanede orda da tüm hemşireler seferber oldu emzirebilmem için ama nafile. sonunda sağaak şırıngayla verdik tüm gün kızıma sarılığı yükselmesin diyede evde de devan ettik buna biberonla verdim sütümü sağıp. şimdi de beni emmeyi hiç istemiyo. dünden beri silikon uçlarla deniyorum biraz daha iyiyiz sanki denenebilir bi yöntemmiş gibi geldi bana insanları takma kafan aynı şeylerle bende uğraşıyorum çabalıyooruz aama napalım inşallah emerler. çünkü gerçekten çok zor sağıp bebeği biberonla beslemek.

sevgili anneler aynı problemle bende karşılaştım öncelikle sabır..bebişim doğduğunda 1hafta emdi sonrasında 3gün emmedi. ağladı bağırdı meğerse sarılıktanmış. sarılık foto ya girip çıktıktan sonra tekrar yavaş yavaş meme vermeye başladım tabi arkasından biberonla chicco cam biberon anne memesi olandanmama takviyesi yaptım. bir haftada düzene girdi çok zor günlerdi ama öncelikle anneler skin olun lohusalıkla zor oluyo anlıyorum ama biraz sabır sonraki günlerde yavaş yavaş mamayı azalttım ve 30gün olana kadar bir öğün gece bir öğün gündüz mama verdim ve bıraktım önce memeyi sonraki öğünde mamayı yaptım ben..başka bir sorun göğüs ucum ikiye bölündü dayanılmaz acıyla emziremedim. bir göğsümü emzirdim diğer öğün sağıp verdim ara ara göğsüm yara olunca bu yöntemi yaptım biberonu alınca göğsümü red etmedi silikon uc gaz yapabilir ama ayaklarının altına çörek otu yağı yada elma yağı kullan bebek sakinleşir biz 2.5 aylık olduk zamanla silikon ucu bırakırsın sen üzülme stres yapma bunlar çok etkili rabbim yardım eder kolay gelsin..

Arkadaslar 3aylik kizim var. Yaklasik 1aydir memeyi redediyor.sagip biberonla veriyorum.uyurken bazende uyandigi anda en fazla 8-9dk emiyor.uyanikken emme pozisyonuna geldiginde inanilmaz agliyor.gugus ucunuda almiyor.tekrar memeye donen varmi boyle cok zor oluyor.bebegim kendi istedigi zamanda degil benim belirledigim saatlerde besleniyor.uyutmak icin ugrasiyorum.lutfen yardim edin.nasil memeye doner.sutum azalirmi

Back