bebeği çok hareketli olanların paylaşım alanı

Slm cnm benim oglumda 7aylık emekledi suan 8ay bitti yeni yerinde durmuyr fazlasyla hareketli cogu zaman oturup aglıyrum hic durmuyr yürüteci istemiyor elinden tutup yürütyrum durunca aglıyr süreklu yürümek istiyor oyuncaklarını verip oturtuyrum en fazla 10dk hemen sıkılyr ne yapıcgmı hic bilmiyrum ilk cocuk ve deneyimdizlik:KK43:

As hogeldin canim erken yuruyecek Belli cok zor anne ilmak sorumluluk diyorum yaa ev batsin dagitsin doksun ama onlara birsey olmasin o kadar masumlarki birsey bilmiyolar dusunce yada en ufak seyde cani yaninca aglayarak nazlanarak kucagima gwlip yatmasi bitiriyo beni Allahim acilari ni yasatmasin evlatlarimizin bierede saglik versin evlatraimizin basindan ayirmasin AMMiN
Bu arafa belrteym bnm kendi annm yok. Esimn annesnnde ne hamiliklte nede simdye kadar br yardmini gorndm. once Rabbm sonra esim destkcm oldu hp. Anlayacgnz bn hp tek tabancayim ama bazen yorulyrm botlyle iste
Canim aynisida ben 10 sene oldu annem yok dogumda esimle sap gibi kaldik AllahtN rabbim yuUmuze guldude rahat gecti normal olduda kimseye muhtac olmadik ama sonrasi cooook zordu seni cok iyi anliyorum esimin anneside cagirdik gelmedi ama 1 sene once diger eltime evdeki gelinle kavga ederek gitmisti bakmaya zoruna gidiyo i sanin ama lafta kurban olurlar toru lara :KK47:
Benim kızda çok fena.3 aylıkken döndü 6 aylıkkın oturdu 9 aylıkken yürüdü şimdi 1 yaşında pıtır pıtır koşuyor.sabahtan akşama kadar asla oturmuyor.durmadan birşeylerin yerini değiştiriyor birşeyleri taşıyor.hiperaktiviteden şüphelendin doktorumuza danıştım 2 yaşından evvel teşhisini koyamayız dediler.bakalım inşallah değildir:KK43:(

Maasallah canim oda erkenci minnosum aynisi oglum odalarin kapisi kapali girsem hemen cekmeceler asagida mutfak desen kackere topluyorum bilmiyorum aslunda cok akilli kizidigim seyi alsa bana getirir sonra kendisini alkislar aferin diuomus kendine ama dedigin gibi feci hareketli yerinde durmuyo oturmuyo auyu bile biberonla gezerken iciyo hioeraktif arastirmasini bende yaptim ama aslinda iyi birsey degilmis benimde aklim karisti bazilar ne alaka diyo ama nette yazanlara takildim :44:
Benim 2.oglumda cok hareketli hic durmuyo 10 aylikken yürüdü simdi 1 yasinda yuregim agzimda geziyorum bu aralar kavanoz ve kapaklarla iyi oynuyor

Maasallah canim simdidnin bebeleri cok bilmis maasallah hareketliler su deli zamanlaei gecse dusmenin kalkmanin acsini anlasalar sende 2 tane birde dahada zordur canim rabbim cumlemizin yavrulRini bagislasin Amin

As hogeldin canim erken yuruyecek Belli cok zor anne ilmak sorumluluk diyorum yaa ev batsin dagitsin doksun ama onlara birsey olmasin o kadar masumlarki birsey bilmiyolar dusunce yada en ufak seyde cani yaninca aglayarak nazlanarak kucagima gwlip yatmasi bitiriyo beni Allahim acilari ni yasatmasin evlatlarimizin bierede saglik versin evlatraimizin basindan ayirmasin AMMiN

Canim aynisida ben 10 sene oldu annem yok dogumda esimle sap gibi kaldik AllahtN rabbim yuUmuze guldude rahat gecti normal olduda kimseye muhtac olmadik ama sonrasi cooook zordu seni cok iyi anliyorum esimin anneside cagirdik gelmedi ama 1 sene once diger eltime evdeki gelinle kavga ederek gitmisti bakmaya zoruna gidiyo i sanin ama lafta kurban olurlar toru lara :KK47:

Maasallah canim oda erkenci minnosum aynisi oglum odalarin kapisi kapali girsem hemen cekmeceler asagida mutfak desen kackere topluyorum bilmiyorum aslunda cok akilli kizidigim seyi alsa bana getirir sonra kendisini alkislar aferin diuomus kendine ama dedigin gibi feci hareketli yerinde durmuyo oturmuyo auyu bile biberonla gezerken iciyo hioeraktif arastirmasini bende yaptim ama aslinda iyi birsey degilmis benimde aklim karisti bazilar ne alaka diyo ama nette yazanlara takildim :44:

Maasallah canim simdidnin bebeleri cok bilmis maasallah hareketliler su deli zamanlaei gecse dusmenin kalkmanin acsini anlasalar sende 2 tane birde dahada zordur canim rabbim cumlemizin yavrulRini bagislasin Amin

Amin cnm 8bucuk aylık okdu masalkah tutunarak yuruyor sanırım dediglb gibi erken yuruyecek gecen gyn ilk defa koltugu bıraktı durdu cok sasırdm dusecek die kostm tuttum bazen atıyor kendini sanki yurumesinl biliyormus gibi yaramazlga full devam

Amin cnm 8bucuk aylık okdu masalkah tutunarak yuruyor sanırım dediglb gibi erken yuruyecek gecen gyn ilk defa koltugu bıraktı durdu cok sasırdm dusecek die kostm tuttum bazen atıyor kendini sanki yurumesinl biliyormus gibi yaramazlga full devam

Ohh ohh maasallah kuzuma erkenden yurumeleri iyi aslinda daha rahat ama iste dusecek korkusu kotu bu aralar ben biraz rahatim cgibi buyudukce hergun dehisiyolar sen soyledikce tanimiuorum ama halinizi hayal edebiliyorum kendimden dolayi Allah kolaylik versin sabir versin evemi isemi cocugami kosmak zor isler:KK51:

Ohh ohh maasallah kuzuma erkenden yurumeleri iyi aslinda daha rahat ama iste dusecek korkusu kotu bu aralar ben biraz rahatim cgibi buyudukce hergun dehisiyolar sen soyledikce tanimiuorum ama halinizi hayal edebiliyorum kendimden dolayi Allah kolaylik versin sabir versin evemi isemi cocugami kosmak zor isler:KK51:

Amin cnm:) ilk adım arabası almak istiyorum kullandınuzmı siz kullanıslımı acaba sewermi okadar haraketliki herseyi sewp oynamıyor

rojgin .!.:
Amin cnm:) ilk adım arabası almak istiyorum kullandınuzmı siz kullanıslımı acaba sewermi okadar haraketliki herseyi sewp oynamıyor

Selam.. Benim oğlum da 9 aylık aynı şekilde çok hareketli.. 5 dakika yerinde durmuyor, sürekli hareket halinde, sürekli ordan oraya emekleme, koltuklara tırmanma, TV ünitesine çıkmaya çalışma vb. gibi hallede.. Bazen üzülüyorum, çok yoruluyor gibi geliyor. Zaten bu kadar hareket halinde olunca ne kadar yedirirsem yedireyim doğru düzgün kilo da alamıyor.. baya da sıralamaya başladı, yürümesi yakın heralde.. yürümeye başlayınca ne yapıcam walla bilmiyorum:))

şu ilk adım arabaları benim de ilgimi çekti, nasıldır acaba.. kullanan var mı aranızda? belki oyalayabilirim biraz onunla diye düşündüm ben de..:KK34:

Selam.. Benim oğlum da 9 aylık aynı şekilde çok hareketli.. 5 dakika yerinde durmuyor, sürekli hareket halinde, sürekli ordan oraya emekleme, koltuklara tırmanma, TV ünitesine çıkmaya çalışma vb. gibi hallede.. Bazen üzülüyorum, çok yoruluyor gibi geliyor. Zaten bu kadar hareket halinde olunca ne kadar yedirirsem yedireyim doğru düzgün kilo da alamıyor.. baya da sıralamaya başladı, yürümesi yakın heralde.. yürümeye başlayınca ne yapıcam walla bilmiyorum:))

şu ilk adım arabaları benim de ilgimi çekti, nasıldır acaba.. kullanan var mı aranızda? belki oyalayabilirim biraz onunla diye düşündüm ben de..:KK34:

Aynen oyle dusundum bende yarın almayı dusunuyorum bakıyım da bi iki aya yururler bu gidisle almak lazım yurumedn

Benim kizim da 8.5 aylik emekliyo.kanepeden yardm alarak yurumeye basladi.su an 7-8 kelime bilyo.cak yapmasini bay bayi alkisi biliyo.bu sabah 1.20 cm lik mobilya besiginden yere atlamis parkenin ustune sirt ustu dusmus.sadece 2 dakika mama hazrlmk icn brakmistm.nereden bileym boyle bi seye kalkisabilecegini.nasil basedicem hic bilmiyorum.cok kucuk ama cok hareketli.

Benim kizim da 8.5 aylik emekliyo.kanepeden yardm alarak yurumeye basladi.su an 7-8 kelime bilyo.cak yapmasini bay bayi alkisi biliyo.bu sabah 1.20 cm lik mobilya besiginden yere atlamis parkenin ustune sirt ustu dusmus.sadece 2 dakika mama hazrlmk icn brakmistm.nereden bileym boyle bi seye kalkisabilecegini.nasil basedicem hic bilmiyorum.cok kucuk ama cok hareketli.

Oglumda 8buxuk aylık masallah cok haraketli simdiki bebekler oglum pek konusmuyor anne dlyordu unuttu bugun cici demeye basladı opmeyi biliyor canı isterse alkıs ve baybayı yapıor bide kızınca parmagmı sallıyrm uff yaparım diyorum oda yapıyor normalmıki baska bebegi konusanlar varmı ara ara yaptıgı ve soyledigi seyleri unutuyr

Oğlum 11 aylık henüz yürümüyor ama o kadar hareketli ki akşama kadar resmen tükeniyorum. Yürümeye başladığında elimde Redbull ile gezeceğim galiba :)

Merhaba cnm bnm oglumda tam 1.5 yasinda ve cok hareketli hic oturmaz tum evi birbirine katar:)bu yuzden evin icinde tehlike olusturacak durumlara cok dikkat ediyoruz.tabi bizi cok yoruyo ama cokta sevimli oluyo bu minik yaramazlar:)kolayliklar diliyorum

1 yaş civarı bence en zor dönem.. kendilerini ifade edemiyorlar tam anlamıyla.. dişlerin en hareketli zamanları.. ve en önemlisi yürüme başlangıcı dönem..
çok hırslı ve istekli oluyorlar.. yapabilecekleri şey az ama yapmaya başladıkları şeyler çok oluyor.. agresif mutsuz yaramaz gibi görünebiliyorlar.. ağlamalar çoğalıyor.. vs..
21 aylık kızım var ve hepsini yaşadık.. 13 aylık yürüdü.. resmen refaha erdik.. o da rahatladı ben de.. yürümeye başladığında inanın çok daha rahat olacaksınız.. ama erken yürütmeye çalışmayın.. erken yürümenin ortopedik sonuçları olabiliyor.. bırakın kendini hazır hissettiğinde yürüsün.. her bebek farklı yaşıyor bu dönemi.. kızım emeklerken birden kalkıp yürüdü.. pratik yapmadı neredeyse:) direkt kalktı 6 adım attı.. o gün bugün de yerinde durmaz 1 saniye.. varsın olsun.. ben de peşindeyim.. yürüteç ya da yürüme arkadaşı vs hiç kullanmadık, eksikliğini de duymadık.. emekleyen bebeği korumak zor bir de o tür tehlikeli şeylere gerek yok bence..
ben bebeklere "sosyal, asosyal, agresif, yaramaz, korkak, özgüvenli" bu şu o denmesine karşıyım.. tabiki hepsinin bir mizacı var ama onlar henüz karakterlerini oluşturma aşamasındayken etiketlenmemeliler.. inanın bir çocuğa 3 kez sen yaramazsın derseniz inanır.. ve öyle de olur.. zaman tanımalı, anlamaya ve doğru yönlendirmeye çalışmak lazım.. yanlarında konuşulan herşeyi kaydediyorlar bunu da unutmamalı..

Son düzenleme:
diğer arkadaşında dediği gibi öncelikle hazırmızınız uykusuzluğa,bebek ağlamasına vs benim bir kızım vardı şuan 9 aylık oğlum var aralarında 4 yaş var bana göre en güzel dönem 4 yaş aralığı...diğeri tam kendini anlatamamışken ikinciyi yaparsanız büyük olan erken yıpranır çünki ister istemez bebekle daha çok ilgilenmek gerekiyor benim kızım büyük olmasına rağmen aralarda çıldırtıyor ilgiyi üstüne çekmek için kapris yapıyor, ama haklı !! meleğime önceden hiç kızmazken uykusuzluk yüzünden ister istemez bağırıyor sonrada çok üzülüyorum yaşalar yakın olduğunda sıkıntılar bana göre daha büyük oluyor ilk çocuklar yalnızlaşıyor yada anne babanın onu daha az sevdiğini düşünüyor bu yüzden onların yanlış olduğunu anlayabilecek anlata bilecek yaşta olması gerek...:KK49: :KK49: :KK49:

6 aylık bir oğlum var dehşet hareketli yatakta kucakta bile sürekli hareketli uyurken bile ayaklarıyla yorganı açıp sağa sola dönüyor. Artık gerçekten Halim kalmadı bitik durumdayım ne yapıcamı şaşırdım resmen

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

X