• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeği benim gibi uykusuz olanlar,yardımmm!!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Çok zor bende aynı sorunu yaşıyorum.Kızım 3,5 yaşında ve halen uykusuz yapacak hiçbirşey yok sanırım böyle kabullenip hayata devam etmek gerekiyor sanırım.Benimde göz altlarım mosmor ve de 10 yaş birden yaşlandım 3,5 senede.:1no2:

bu konu hakkında deneyimi olanlar lütfen bizimle paylaşsın
benim oğlum 20 aylık ve 1 gece bile uymadık
şuan baybay damla kullanıyoruz,sıfır etki gördük..
çalışan bir anneyim ve hayat böyle çok zor..

psikolojik bir sebepten bahsediliyor zor hamilelik dönemi ve lohusalık geçiren ann ile bebek arasında güven bağı oluşmayabilirmiş..bu da uykusuzluk yapabilirmiş
bu konuda fikri olan varmı

bu konu hakkında deneyimi olanlar lütfen bizimle paylaşsın
benim oğlum 20 aylık ve 1 gece bile uymadık
şuan baybay damla kullanıyoruz,sıfır etki gördük..
çalışan bir anneyim ve hayat böyle çok zor..

psikolojik bir sebepten bahsediliyor zor hamilelik dönemi ve lohusalık geçiren ann ile bebek arasında güven bağı oluşmayabilirmiş..bu da uykusuzluk yapabilirmiş
bu konuda fikri olan varmı
canım ben psikolojik yönünün çok etkili olmadığını düşünmeye başladım. arkadaşım menepoza girdiğinin düşünüyordu meğer hamileymiş. bebeği hiç istemedi. ikinci çocuk düşünmüyordu. canı hep sıkkındı. ama bebeği çok huzurlu ve mutlu bir bebekti. uyku düznei çok güzeldi. bir diğer arkadaşım çok anne olmak istiyordu. çok hzurlu bir hamilelik geçridi. ama bebeği uyumuyor ve çok ağlıyor.

ewet aynı sorun bendede var benim kızım 3 yaşında ve dogdu dogalı aynı ben yada daha dogrusu eşim ve ben yataga girmesek uyumuyor bizle beraber girdigindede yatakta sohber edelim tasası nazlanmalar mama istemeler kızıyoruz anca 1/5 saat te uyuyor yani gece 4 de uyusak bekler arada uyur 2 saat uyanır gündüz uyutmuyorumki gece uyusun diye ama nafile aynı kalkar yataktan gelir salona yanımıza çıldırmak üzereyiz eşimde bende 10 dk yalnız kalıp bişe konuşamıyoruz 7/24 maşallah bizle çok cidi sorun gerçektende evliligim zor ayakta bu yüzden ev bazen çok huzursuz oluyor büyük kızım 10 yaşında onada uyu demesek onunda maşallahı var ÇILDIRACAM YARDIM EDİN YOKMU BİR FİKİR duyduma göre bir ilaç varmış onu denicem inşallah faydası olursa yazarım faydası olursa adı Unadix 1 Uyku Düzenleyici Şurup varmı kullanan boşa paralar veriyoruz ama denicem napayim mafoldumben herkese geçmiş olsun acil şifalar

allah kolikli bir bebekte bana vermişti,şuan kızım 8 yaşında,ilk 3,5 ay çin işkencesiydi,akabinde ki 3 yılda gecede iki saatten fazla uyumuyordu,doktora ilaç verin diye yalvardığımı bile hatırlıyorum,tabi hiç birşey vermediler...3 yaşı dolduktan sonra uyumaya başladı...
şimdi ikinci kızımı bekliyoruz.bir aydan az bir zaman kaldı...duam onun bol uykulu uslu bir bebek olması...

benim ki de 5 aylık sayılır saat başı bazen 2 saatte bir uyanıyor..çook zormuş annelik:(

bende sizlerdenim..şu an 15 aylık bir oğlum var ve uyumuyor..yapısal deniyor..ilaç bende istedim çünkü yanlızm vede 2.sınıfa giden bir kızım var ve o çocukta ilgi istiyor ve dersler uykusuzluktan yıprandım..Psikolojik olamaz çünlkü isteyerek yapılan bir bebek ve öyle rahat huzurlu bir hamilelik geçirdimki ..ama doğduğu gün sabaha kadar ağladı hastaneyi ayağa kaldırdı başka odalardan gelip bakıyorlardı niye ağlıyor diye bakan yokmu diye soruluyordu ya inanılmazdı...ve hala uyumuyor bazen şaşıp 4 saat uyuyor ama yada kaç kere b,ilmiyorum.doktor çekeceksin yapısı bu diyor ilaç vermem diyor beyin gelişimi için en önemli dönemlerde ve ilaç kullanmayacağız diyor..ama ben rezene anason ve ıhlamur çayı +OM X gaz damlası kulanıyorum uyanma aralığı kısmen iyi gibi saat başından2 -3 saate çıkabiliyor ..bu UNADİX 1 bende duydum kullanınca etkilerini paylaşırmısnız..

Son düzenleme:
merhaba benım de 7.5 aylık bir kızım var o da doğduğundan beri uyumayanlardan önceden küçük acıkıyor diyordum ondan uyumuyor sonra mamaya gectim uyusun diye sütüm olmasına rağmen değişen olmadı kendi el kol hareketine bile uyanıyordu bır ara düzeldi 5 6 saat aralıksız yatıyordu bir grip oldu ondan sonra halen düzelmedi saat başı ağlıyor gidiyorum biberonu veriyorum azıcık emiyor geri uyuyor bu sabaha kadar böyle niye ağladığını anlamıyorum atarax verdim hiç etki etmedi bazen öldüresim geliyor o kadar sinir oluyorum ama yapacak birsey yok galiba dua etmekten başka

merhaba benım de 7.5 aylık bir kızım var o da doğduğundan beri uyumayanlardan önceden küçük acıkıyor diyordum ondan uyumuyor sonra mamaya gectim uyusun diye sütüm olmasına rağmen değişen olmadı kendi el kol hareketine bile uyanıyordu bır ara düzeldi 5 6 saat aralıksız yatıyordu bir grip oldu ondan sonra halen düzelmedi saat başı ağlıyor gidiyorum biberonu veriyorum azıcık emiyor geri uyuyor bu sabaha kadar böyle niye ağladığını anlamıyorum atarax verdim hiç etki etmedi bazen öldüresim geliyor o kadar sinir oluyorum ama yapacak birsey yok galiba dua etmekten başka

seni çok iyi anlıyorum...bizde kızımla gündüzleri çook iyi anlaşıyoruz ama geceleri düşmanım gibi..çok sinirlendiriyor beni...doğduğundan beri gece ennn fazla 4 saat kesintisiz uyudu...son zamanlarda gece hiiç uyumuyor...onu ayaklarımda sallıyorum...uyuyunca yerine yatırıyorum uyanıo...dün gece sabaha kadar ayağımda tuttum bende oda biraz uyuyalım diye ama belim tutuldu maalesef oturarak uyumaktan...şuan 11 aylık...ve psikolojim öle bozuldu ki etrafımda bebeği uyuyanlara sinir olmaya başladım :(((...sırf gece uyutmuyor diye iş bulmuştum başlayamadım :(((..doktor bize day&night diye bi şurup verdi uyku şurubu o fayda etmezse unadix kullanın dedi...fayda etmedi unadix te bulamadım..hiçbiyerde yok...bu hafta kontrolumüz var eğer uyumazsa atarax vercem dedi bakalım nolcak...

Benim kızım da 1 yaşında..
İlk dört ay gaz sancısından uyuyamadık...6 aylık olsun düzelir dediler ama hiçbişe değişmedi..Sonra yaşını bekle yaşında düzene girer dediler 17 Şubatta doğumgünümüzü kutladık ama uyku sorunu hala aynı :((

Gündüz bir kere öğlen uyur 40-45 dakika kadar...
Gece 12-1 den önce uyumaz, uyuduktan sonra 1 en fazla 2 saatte bir emmeye uyanır..Bazı geceler yarım saatte bir kalkar..Anne sütü uykudan daha sık uyanmasını sağlıyor biliyorum ama bunun içinde sütten kesmek istemiyorum...
Üstelik bazen emip geri uyumuyorda oynamak istiyor, yatağın içinde ce yapmaya ya da beni öpmeye başlıyorki kalkıp oynayalım diye:))
Öyle tatlı oyunlar yapıyorki sabah işe gitmek işkenceye dönüşmese kalkıp oynatacağım..Ki bazen dayanamayıp kalktığımda oluyor...

Doktorumuz yapacak hiçbişe yok, uyku biz doktorların da çaresiz kaldığı bir durum diyor :((

Benim anlamadığım bu kadar enerjiyi nereden bulduğu...Bu yaşta günde 13-14 saat uyuması gerekirken bizimki bunun yarısını ya uyuyor ya uyumuyor...Sabah evden çıkıp araba ile teyzeme gidiyor (kızıma teyzem bakıyor) her akşam geri dönüyor..Ev içinde bir saniye bile durmuyor sürekli yürüyor...Hani hiç evden çıkmasa çocuk yorulmuyor diyeceğim ama çıkıyor...

Üstelikde hiç uykusuzluk çekmiyor huysuzluk yapmıyor...Tek tesellim bu uyumuyor ama çok mutlu huysuzlanmıyor...Yeterki uyutmayalım oynayalım hiç şikayet etmiyo...sadece yatak odasndan içeri girince yatmayalım diye kızıyor ve odadan kaçmaya çalışıyor...Üstelik gece 2 ye kadarda beklesek uyutmak gene de en az 1 saatimizi alıyor..

Offf biliyorum çok uzun yazdım ama konuyu görünce tutamadım kendimi...

Doktorumuza göre bunun çözümü yok, birşey de kullanmıyoruz çünkü kızımın gelişimi gayet güzel..Doktorumuz demekki uyuduğu kadarı yetiyor yetmese etkilenir diyor...

Bize de ne yapalım sağlık olsun da uykusuz kalalım demek düşüyor...

Son düzenleme:
bence haline şükret şikayet etme cnm. bu zamana kadar rahat etmişsin biraz fedakarlık yap bence. sorunuda yokmuş şükür.

şu 13 aydır bebeği hep uyuyan son zamanlarda uyumadığı için yardım isteyen arkdşa yazdım yukarıdakini .ben kendimi ve sizi mukayese edince biraz yadırgadım onuda o yüzden

Back