• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğe ek gıda

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Dnz61

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2018
174
87
103
İyi günler arkadaşlar iki aylık bebeğim var. Kayın validem bebeğe az az yemek suyu yada meyve suları degdirmemi tattirmami istiyor ama doktor 6. Aydan önce hiç bir şekilde tadım yaptırmayın diyor. Açıkçası bende doktor gibi düşünüyorum henüz çok küçük geliyor. Ama kayın validem de şimdi tattirmazsan ileride yemek seçer diyor. Sizler çocuklarınıza ne zaman tadım yaptırmaya başladınız

5 ayda başladım ben. 2 aylık bebeğe tabikide verilmez bisey bagirsaklarina dokunabilir Allah korusun. Vermeyin bisey.

Babeğiniz daha 2 aylık sakın vermeyin anne sütün veya devam sütünden başka birşey. Ben 5aylıkken tadıma başlamıştım. O da sebzelerle ve yoğurtla.. meyveler falan 7. Ayda vermeşe başladım ki o da ayına uygun olanları.. Kayınvalideler öyledir.. Kendi.yaptıkları çok matah gibi doktorların söylediklernden daha.üstün görüşe sahip olduklarını düşünüyorlar :sinirli:

Anne sütü içen bebegin,mama içen cocuga oranla yemek seçme ihtimali daha düşük. Anne sütünde yediğiniz her türlü besinin tadi var. Sarimsak yediyseniz sarımsak,şekerpare yediyseniz seker.
Ayrica tuz da var.

Onlar cocuklarini emzirmeye becerememiş,kilolu bebegin sağlıklı bebek olduğunu düşünen,1 aylik bebegin emzigini bala damlatip agzina veren, kilolu bebegin Anne sütü ile doymayacagini düşünen çok eski bir zihniyete sahip insanların halk arasında uydurması sözler. Cocuga sut ve ya mama ne veriyorsanız ondan başka birsey vermeyin. Sadece yogurt 5.ayda başlanır. Diğerleri 6 ve üstü.

2 aylık bebeğe sakın anne sütünden ya da formül mamadan başka bişey vermeyin. Sindirim sistemini altüst edersiniz. Ki kaldı ki bu ayda alerji geliştirme riskide çok yüksek. 5 bucuk aylıkken başladım ben şuan 7 aylık. Hala 2 kaşıktan fazla yemiyo ve yine de doktor zorlama diyo. Çok çok küçük daha

İyi günler arkadaşlar iki aylık bebeğim var. Kayın validem bebeğe az az yemek suyu yada meyve suları degdirmemi tattirmami istiyor ama doktor 6. Aydan önce hiç bir şekilde tadım yaptırmayın diyor. Açıkçası bende doktor gibi düşünüyorum henüz çok küçük geliyor. Ama kayın validem de şimdi tattirmazsan ileride yemek seçer diyor. Sizler çocuklarınıza ne zaman tadım yaptırmaya başladınız

Offfff yıl 2021 soruya bak

Back