Bebek Beslenmesi bebe bisküvisi yerine bi bakın lütfen...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

krizantem20

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2009
1.560
2
156
bizde kahvaltıya yenı gecıyoruz bu bebe bıskuvılerı pek ıcıme sınmıyo dun ılk kez verdım ama ıcım rahat degıl
evde yapılan bebe bıskuvılerındede tereyg un pekmez var faydalımı bılmıyorum tereyag agır gelmezmı bebege?
sunu yapsak nasıl olur dıye soruyorum?
tam tahıllı veya kepeklı ekmeklerden alsak kurutsak rondodan ceksek un gıbı olsa kahvaltı karısımına ıslatıp bundan koysak olmazmı acaba aynı gorevı gormezmı?
ekmek bebege kılo yapmazmı demeyın cunku evde yapılan ve dısarıdakı bıskuvılerınde kılo yapacagını dusunuyorum.

Güvenilir markaların bebe bisküvisini kullanabilirisiniz, kendiniz yaparsanız daha da sağlıklı olur. O kadar detaycı ve pimpirikli olmayın. Sonuçta bebe bisküvisi yerine ekmek verirseniz içinde hiçbir besleyici değeri olmayan karbonhidratı dayayıp boşa kalori vermenin anlamı yok bence.
Ha bana sorarsanız temelde zaten bisküvi filan ile püre şeklinde kahvaltı vermemek en güzeli. Kahvaltıya başladığı ilk günden itibaren oğluma çatalın tersiyle ezerek yumurta sarısı ve peynir verdim, çay kaşığının ucuyla da pekmez... Püreyle başlayan bebek püreden zor kurtuluyor. Beslenme zorunu hiç yaşamamış, hiç püreden katı gıdaya geçiş konusunda zorlanmamış bir anne olarak naçizane tavsiyemdir.

oncelıkle cevap ıcın tesekkurler...
aslında dedıgınız dogru dun ılk defa pure yaptım bebe bıskuvısı peynır pekmez karıstırdım dedım bumu kahvaltı garıbıme gıttı
dedıgınız gıbı alıstırmak en dogrusu aslında ben yutamaz bogazında takılır dıye korkuyorum sımıdeden yutamaz dıye bıskuvı tarzı seyler vermek hıc ıcımden gelmıyo aklıma ekmek gelmıstı ama...

bebe bisküvsi..hazır gıdaların başında yer alıyor doktor listelerinde.fakat dediğin gibi bende içine sinmeyen annelerdenim.bu nedenle kurabiyesini hep evde yaptım.pekmezini köyden getirttim elmasını armutunu sütünü yumurtasını vs..herşeyini ev yapımı hazırlıyorum.dışardan yediği tek şey tahin..gelelim kilo yapma meselesine.ben tam buğday unu kullanıyorum yaparken.bebeğim 9 aylık olmadı daha yaklaşık 11 kilo.bebe bisküvisin on katı daha güzel besliyor ve bağırsaklarını düzenliyo.genelde kahvaltıdan sonra yediriyorum çeşitli şekillerde.elmalı,hurmalı,sütlü değişik değişik yapıyorum.her bebek yer mi bilmiyorum ama benim oğlum seviyor.evde yap canım.unun çocuga hiçbir zararı olmaz.bazı iştahsız bebeklerin un kavurması vazgeçilmezidir.tarifini de kadınlar kulübünden almıştım:)allah razı olsun o anneden..şimdi içime sine sine besliyorum oğlumu.

ben hiç almadım almayıda düşünmüyorum
dediğin tarifi yaptım ilk seferde bıraz kuru oldu

ama tam tahıllı ekmek verilebilir beyaz ekmeğin faydası yok tahıllı olması iyi zaten tam tahıllı mamalarda yokmu
terayağ ağır gelmez bi tatlı kaşığı bn kahvaltıya çorbaya muhalebiye koyuyorum
yada zeytinyağı ayçiçek değil ama
hem kolay kaka yapmasını sağlıyo yağ koyunca yemeklere
katı gıdaya geçince kabızlık yaşamazsınız

ayy ben pimpirikli annelerdenim :):):)size katılıyorum pütürlü gıda konusunda.doktorlar bunun için ek gıdalar 1 çay kaşığı irmik konulmasını öneriyorlar.bende pek beslenme sorunu yaşamadım hemen alıştı pütürlüye.ama yemeseydi irmik koymak en mantıklısı olurdu.zararı yok çünkü.

Yok hayır takılmaz. Yumurtanın sarısı zaten taneli değil. İyice ezersin çatalla. Peynir de zaten iyice ezilir. Hafta hafta ezme miktarını azaltırsın zaten. Kendiliğinden katı gıda yemiş olur.
Bebe bisküvisini ben kırk yılda bir veriyordum, dışarıda filan acil durumda. Hazır mama hazır gıda benim de hiç tercihim olmadı ama arada verdiğim de oldu; o kadar öcü de değil.

fırında biraz fazla kalınca kuruyo.erken çıkarmak lazım.

Zaten yavaş yavaş akışına bırakınca herşey yolunda gidiyor. Mesela ben ilk meyve püresi ile başladım ek gıdaya. Elmayı cam rendeden geçiriyordum. İlk iki üç gün hiç püresinden vermedim, sadece suyunu kaşıkla verdim. Sonra her çay kaşığı meyve suyuna pirinç tanesi kadar püresinden ekledim, gün gün artırdım, bir iki hafta içinde artık püresini ve suyunu ayırmadan veriyor haldeydim. Ama bunu da öyle çok çok düşünerek yapmadım. Akışında böyle gelişti, doğalı bu zaten...

kurabıyenın hıcbı turlusunu vermek ıstemıyorum aslında hamurısı sonuctata sımdı bı tanıdıgımla konustum trabzon ekmeklerınde katkı maddesı yok ondan ver ama hepsınden ayrı ayrı tattır buulamac yapma dedı oyle denıycem bende

kurabıye ?
şekerli değilki tarifler pekmez var içinde pirinç unu kayısı kara üzüm koyuyorum ben ilaveten

trabzon ekmeği biliyorum ama ben hiç sevmıyorum çok hamur gelıyo ve ekşi
tam tahıllı ekmek en iyisi kanımca

herkese sağlıklı günler

canım ben kurabiyenin içine yoğurt yumurta irmik pirinç unu pekmez buğday unu tereyağ koyuyorum.şimdi büyüdü bolca ceviz ekliyorum içine.trabzon ekmeğini yiyemez.yani ıslak gibi bişey o.nasıl yutucakki

bizde alerji sorunu olmadığından ben kahvaltıda yumurta süt peynir veriyorum..birbirine karıştırmadan.1 saat sonrada 1 tane kurabiyeyi ya sıcak suyla ya kaynatıp rondodan çektiğim 2 hurmayla yada elma ile veriyorum.muzla denedim sevmedi.ekmekte yumurtasına batırıp yemeyi seviyo.kahvaltı da yiyo.

bebe biskuvisindense ekmek yemesini tercih ettigimden benn de ekmek verdim, cok buyuk bir sakincasinida gormedim.yagli, unlu, sebzeli etli ne varsa verin bence hepsi ihtiyaclari icin kullanilir. yeterki hazir gidalara yonelmeyin.

bebe biskuvisindense ekmek yemesini tercih ettigimden benn de ekmek verdim, cok buyuk bir sakincasinida gormedim.yagli, unlu, sebzeli etli ne varsa verin bence hepsi ihtiyaclari icin kullanilir. yeterki hazir gidalara yonelmeyin.

büyüklerde böyle diyo ama doktorlara uzmanlara bakarsannda 1 yasından once salcalı yaglı tuzlu sekerlı yemekler vermeyın.

ılk gun bebe bıskuvısı denek ertesı gun normal ekmekle tek tek yedırdım sonrakı gun kepeklı ekmegı ufaladım bulamac yaptım derken kuzucum kabız oldu yapamıyo yazık bagırsaklarını sasırttık galıba...

benm oğlumda bulamaçı sevmiyor.bu hazır gıdalar konusunda bende çok hassasım hiç içime sinmiyor. kahvaltıyı bende yumurta sarısı suda bekletilmiş peynir çatalla eziyorum.biraz su döküyorum yumurtanın kuruluğunu alacak kadar.bi gün böyle ertesi erik haşlıyorum süzgeçten geçirip içine ya pirinç unu yada tahıllı mamadan pekmez tahin ceviz.yalnız oğlum sadece bunlarla doymuyor kızlar.kahvaltıdan sonra mama vermek zorunda kalıyorum san ki çok besleniyormuş gibi hissediyorum.kilosu yerinde doğru beslnediği kosunda endişeleri var.mama yada kutu sütü veriyorum.süt olduğu zaman 2 kuutuya yakın içiyor oğlum 8,5 aylık.mama hesaplamadım.emziriyorum mama vermeden.sütüm doyurmuyor.kendimi bu yüzden kötü hissediyorum.keşke sadece emzirebilseydim büyüyünceye kadar

kahvaltı porsıyonunu buyutsen farkli olur belki
ayrica sutu yeten kac kisi var ki zaten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…