- 25 Şubat 2008
- 770
- 296
Arkadaşlar çok uzun yıllardır bacaklarımın inceliğinden rahatsız olduğum için bacağa yağ enjeksiyonu istiyordum. Uzun araştırma ve para biriktirme sürecinden sonra nihayet pazartesi gününe tarih aldım. Muayenede doktorum aldığı yağları kalçaya da koysak güzel olur dedi, aklıma yattı. Kalçam da aslında vardı dümdüz değildi ama biraz ufaktı. Ameliyata girmeden önce vücuduma son kez baktım, hala emin değildim, 1.67 boy 56 kilodaydım belim falan incedir vücudum da gayet güzeldir normalde. Tek sıkıntım bacaklarımın inceliği ve kollarımın üst kısmı da vücuduma göre biraz kalın. Doktorum vücuttaki bel, karın, sırt ve kollardaki yağları alıp kalçaya ve bir kısmını da bacağa verdi. Ne kadar olacağına dair konuşmamıştık ama kalçaya toplamda bin cc, bacaklara da 200e yakın koyduğunu öğrendim. Ameliyattan titreye titreye uyandım, yorganın altında bir saat titremişimdir. İlk başta ağrı sızı fazla olmuyor narkoz etkisiyle, zaten uzun süre uyuyorsunuz. Kendime gelip uyandığımda yürümek istedim zaten ilk gün yürütmeleri gerekiyor. Hastabakıcı ilk güne göre turp gibisin falan dedi, gayet iyi hissediyordum, tabi ağrılar vardı ama dayanılmayacak gibi değildi. Gelelim 2. güne. Arkadaşlar 2. gün beni taburcu ettikleri eve döndüğüm gündü ve ölümden döndüm diyebilirim. Tuvalete kalkarken tansiyonum düştü az daha yere düşüyordum. Yere düşseydim yaşayabileceğim acıyı hayal edemiyorum. Vücudumun her noktası ağrı sızı içinde, yatağın içinde en ufak kımıldamam dahi büyük bir çile. Hayatımda böyle ağrı acı çekmedim. Kesinlikle kolay bir ameliyat değil. Allahtan yanımda annem vardı. Bir de refakatçim olmayacak dediğimde sorun değil zaten ilk gün hastanedesiniz sonrasında da yavaş yavaş düzelirsiniz falan demişlerdi ama yanınızda en az bir kişi yoksa bu ameliyata girişmeyin. Hatta eğer vücudunuz çok kötü değilse hiç girişmeyin. Kesinlikle çok ciddi bir ameliyat. Bugün 3. gün, halen ayağa kalkıp tuvalete gitmem çok uzun zamanımı alıyor çok büyük acı içindeyim. Ayakta dik duramıyorum, yere ayaklarımı basamıyorum. Karnım o kadar şiş ki vücudum eskisinden daha kötü görünüyor. Ayaklarıma kadar ödem var. Kollarımın morluğu böyle bir renk daha önce vücudumda görmedim ve en az ağrıyan bölge kollarım, diğer bölgelerin durumunu hayal edemiyorum. Şu an korse olduğu için göremiyorum. Zaten korse de baya rahatsız ve 3 hafta giymek zorundaymışım. Şu an çok ayrıntılı yazamadım çok iyi hissetmiyorum. Gelişmeleri yazacağım.