• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bazı bayanların ve erkeklerın trafık canavarı olmaları

FashionbyHatis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2008
1.926
9
0
İstanbul
Kızlar merak edıyorum ya bayanlar araba kullanmasına kmse begenmıyor pekala neden erkeklerınkı goze batmıyor?cogunluk goz alıskanlıgı bence.
ve bazı hemcınslerım okadar umursamazlarkı ben neden bu kadar umursamaz olamıyorum dıyorum, ya bı araba park etmelerı var arabanın yarısı yolda! , trafıkte arkadakı kornayamı basmıs hıc umursamıyor, makyaj yapmalar felan.bana bırısı kornaya bassa hemen daha bı dıkkat kesılıyorum,araba sadece kendn ıcınmı kullanılır araba kullanmak baskalarının canınıda dusunmektır. Erkeklerın yaptklarını saymıyorum cnkı cogu dıkkatsızce! Araba kullanıyor.ozellıkle araba park konusunu neden bayanlar bos zaman ayırıpta calısmıyor? Bu bukadarmı zor?su dıreksıyon hocalarına sacılan sacma paralar yerıne parklara ayrılsa. Taksıcı ve mınıbusculerı yazmıyorum bıle,gecen bırısı gıdıs yolundan bnm serıdımden gelmeye calısıyo ve bana el kol hareketı yapmaya calısıyo, karsılık verıncede sasırıp kalıyolar, emınım bu taksıcıler kadın soforde dovuyordur daha denk gelmedım ama. Motosıkletlılere yapılan zulm hele! Insan yerıne bıle koymuyorlar.

Ben kadınlarda oyle deli cesaretlisini cok görmüyorum yaşadığım yerde acemiyse sagdan gidiyor iyi biliyorsa yardiriyor zaten.
Ama erkekler resmen beni deli ediyor trafikte. Düz yolda gidiyoruz adam acmış telefonla konuşuyor. Ben geçmeye çalışıyorum acelem oluyor farkında olmadan beni sıkıştırıyor. Kornaya basıyorum bide ters ters bakıyor ay valla bir gun bende levye taşımaya başlıcam. :D

Ay bıde onlar ıcın gıdıp ıcerdemı yatıcaksın:)levye yemeyelımde, bıber gazı tası:)ama onu kullanmakta suanda yasal degıl galıba. Hayret valla ıstanbulun cogu kadın soforu ole.. Rımel surenı gordum ortakoyde ya:(

hemcinslerim sanırım korkudan yada panikten hata yapıyor..

erkekler ise deli cesaretinden ötürü hata yapıyor veya kazaya sebebiyet veriyor diye düşünüyorum.

misal dolmuş şoförleri,otobüs şöförleri,ve taksiciler.hem kural tanımıyorlar,hem deli gibi sürat yapıyorlar..bunların hepside erkek ama onlara sorsan ayyy kadın şöförmü kaç kaç derler..

aslında özellikle trafik konusunda kendine fazla güvenmemek gerek ,güvenenler saçma sapan hareketlerle riski arttırıyorlar çünkü , bende mesela baktım park edemiycem arabanın yarısı dışarıda kalacağına gidip başka park yeri arıyorum , ne kadar erkekler kabul etmesede bayanların daha temkinli araba kullandıklarını düşünüyorum ben ,

Bayanlar araba kullanma konusunda erkeklere göre daha panik, kendimi de koyuyorum daha korkak oluyorlar, mesela bazen dikkat ediyorum bayan direksiyona yapışmış vaziyette gidiyor, rahat olamıyoruz bizler aman kaza yaparım diye kasıyoruz da kasıyoruz kendimizi, aslında biraz cesaretli olmakta fayda var rahat olacaksın, tabii rahatlıktan kastım kural tanımamazlık değil, erkeklerin yaptığı ise ihmalkarlık, amcamın oğlu hiç olmayacak yerde öyle bir hız yapıyor ki bir keresinde kazadan döndük, kavşaktan dönerken el frenini çekip arabayı kaydırıyor illa artistlik yapacak, zaten bu adrenalin ve heyecan tutkusu ne yapıyorsa yapıyor. Onlar cesaretini kötüye kullananlar, bazı erkeklerinde bayanları korkak olur düşüncesiyle sıkıştırması zevk veriyor, panik yapıp el ayak birbirine girecek ya,:ssz:
İnsanı deli ederler, her bayanın arabasında bir haydar bulunması lazım..!:41:

biraz heyecanlı tipleriz o yüzden olabilir. Ben aktif olarak 4 senedir kullanıyorum araba ama çok şükür bir vukuatım yok. Kendine güvenmek gerekiyor trafikte ama fazla güvende herşeyde olduğu gibi zarar herzaman.

Hemen hemen 2 yıllık aktif şoförüm. Yolda edindiğim izlenimlerime göre yapılan hatalar her iki cinste de eşit malesef. Panikleyen sadece kadınlar değil, erkekler de panikliyor. Bir defasında önümde kırmızı ışığı bekleyen araba boşta olup adam frene basmayı unutunca geri geri gitmeye başlamıştı, tam arabama çarpacakken korna yaptım. Adam uzun süre kendine gelemedi :1: Ancak şunu gördüm ki, ne zaman boş yolda bile sinyal yapanı, yayalara yol vereni, yolda sollamayı kuralına göre yapıp hız sınırlarına uyanı görsem hep kadın şoför çıkıyor :1:

Türkiye'de kadınların bu kadar yoğun trafikte olması çok yakın bir zamanda başladı aslında. Hal böyle olunca kadınlar hata yaptığı zaman asla unutulmuyor. Ölümlü kazalarda suçlu 100 şoförden en fazla 1 - 2 si kadın. Bu gerçeği de göz ardı etmemek lazım. Parketme olarak belki hemcinslerim bir miktar daha sorunlu ama en azından sinyal vermeden çat diye önüme kırmıyorlar.

Bn bayanların en cok soldan atmıs yetmısle gıtmelerıne kızıyorum.erkeklerde telefon!zamnla herkes pro oluyo ama yerlesen hatalar pekte duzelmıyo. Gecen esımle ck dar bıyerden gecıoduk adam gldı oraya gır gecım felan dıo,ya vurcaz ya vurulcaz esıme dedımkı adama dekı acemıyım abı sen cık:) bazen hıc ugrasmadan topu sıkıstırana atıcaksn halbukı esımde ıyı sofor, ama adamın arabası bzmkının uc katı

Esim bayan soforlere kil kapiyo :)) haksizda sayilmaz. Cogu bayan sinyal vermeden direksiyon kiriyo yada sol seritte yavas giderek trafigi tikiyo. Erkekler cok aceleci trafikte beklemekten hoslanmiyolar biz daha sabirliyiz sanitrim. Ama sunu gordum erkekler yayalara daha saygili. Ben hamileyken yaya isigi yesil yandiginda bir bayan az daha beni eziyordu. Kendisine kirmizi yanmasina ragmen birde bana el kol hareketleriyle cekil yoldan falan yapti. Erkekler genelde yaya isigi yoksa bile durup yol verirler.

8 yıldır araba kullanıyorum, 6 yıldır da Ankara trafiğinde hergün işe araba ile gidip geliyorum.

Herkes çok güzel araba kullandığımı söyler.

Bende diğer bayanların askine genelde sağ değil de sol şeritten ve hızlı giderim.

Ama bayanların elinden kaçacak gibi direksiyona sımsıkı sarılmaları garibime gidiyor, birde yavaş gitmeleri, birazda ürkek oluyorlar.

Erkekler ise trafikte çok ama çok kaba.

Yazın taa karşı şeridimden geçen, benimle alakası olmayan bir adinin ............ karısının altındaki arabaya bak sözü hala kulaklarımda çınlar. (Bu arada altımdaki arabada toyota, onun altındaki şahin di. Hani öyle dedi diye arabayı mercedes, bmw sanmayın)

3 yıldır araba kullanıyoum mütavazi olamıycam gayet iyi kullanırım ama densizin tekinin yüzünden feci bir trafik kazası geçirdşk hala atlatamadığım için biraz ürküyorum şuan. arabayı eşim kullanıyordu arkamızdan gelen şerefsiz virajda karşıdan geleni görmediği halde sollamaya çıktı bizi karşıdanda araba geliyordu direksiyonu üstümüze kırınca 3 takla attık araba pert oldu biz sağ çıktık içinden çok şükür ikimizdede bişey yoktu kafamda bikaç dikiş ezik filan küçük şeylerle atlattık ama o pislik kaçtı bulamadık insan bir ambulans çağırır çevreden koştular allah razı olsun erkekler kendilerini f1 pilotu sanıp öyle araba kullanıyor bu işin şakası yok maalesef

Valla bende öyle biri kornaya bassa hemen panik oluyorum, ay yanlış bişey mi yaptım diye..
Ama bizim millet kornaya basmayı alışkanlık saymış..
Çok dikkatliyim, hatta fazlasıyla ama bence erkek sürücüler çok dikkatsiz. Ben dikkatli olmasam çok kere kaza yapmıştım

istanbulda yaşıyorsan arabanda otomatik değil ise üstelik arkada minicik yavrun var ise
ister istemez panikliyorsun o salakca korna seslerine
ama ben aldırış etmiyorum:)

8 yıldır araba kullanıyorum, 6 yıldır da Ankara trafiğinde hergün işe araba ile gidip geliyorum.

Herkes çok güzel araba kullandığımı söyler.

Bende diğer bayanların askine genelde sağ değil de sol şeritten ve hızlı giderim.

Ama bayanların elinden kaçacak gibi direksiyona sımsıkı sarılmaları garibime gidiyor, birde yavaş gitmeleri, birazda ürkek oluyorlar.

Erkekler ise trafikte çok ama çok kaba.

Yazın taa karşı şeridimden geçen, benimle alakası olmayan bir adinin ............ karısının altındaki arabaya bak sözü hala kulaklarımda çınlar. (Bu arada altımdaki arabada toyota, onun altındaki şahin di. Hani öyle dedi diye arabayı mercedes, bmw sanmayın)

Bana da "kocaları para veriyor bunlar da fıldır fıldır geziyor" diye bi hatun kişi laf atmıştı. :1: Ama bilmiyorlar ki arabayı para biriktirdim aldım da üstüne hala kredi ödüyorum. Hatta bileziklerimi falan bozdurdum napiyim bileziği. Özenen varsa da düğünlerde dirseğe kadar dizip hava atacağına araba alsın diyorum artık. He öyle enteresan bir arabaylada gezmiyorum hatchback küççük bişey. :1: Onda bile gözleri kalıyor.

Bana da "kocaları para veriyor bunlar da fıldır fıldır geziyor" diye bi hatun kişi laf atmıştı. :1: Ama bilmiyorlar ki arabayı para biriktirdim aldım da üstüne hala kredi ödüyorum. Hatta bileziklerimi falan bozdurdum napiyim bileziği. Özenen varsa da düğünlerde dirseğe kadar dizip hava atacağına araba alsın diyorum artık. He öyle enteresan bir arabaylada gezmiyorum hatchback küççük bişey. :1: Onda bile gözleri kalıyor.

Keşke banada bir bayan deseydi o kadar üzülmezdim.

İnan öyle bir beddua ettim ki, Allahım dedim bana ettiği küfürün karşılığı kadar ceza ver ona yarabbim dedim, o kadar içim acıdı.

Eğer aynı şeritte olsaydım ve hızlı gitmiyor olsaydım takılacaktım peşine, ama şeritlerimiz farklıydı, öylede hızlı gidiyorduk ki (ankara konya yolunda) plakasını bile alamadım.

Keşke banada bir bayan deseydi o kadar üzülmezdim.

İnan öyle bir beddua ettim ki, Allahım dedim bana ettiği küfürün karşılığı kadar ceza ver ona yarabbim dedim, o kadar içim acıdı.

Eğer aynı şeritte olsaydım ve hızlı gitmiyor olsaydım takılacaktım peşine, ama şeritlerimiz farklıydı, öylede hızlı gidiyorduk ki (ankara konya yolunda) plakasını bile alamadım.

İşte insan olamamış, hayatta beceremeyeceği bir şey için böyle laf atarak egosunu tatmin ediyorlar. Yüzyüze olsanız hayatta diyemezdi, onda o yürek olsa bir kadına laf atıp kaçmazdı zaten.

ben yolda gördüğüm acemi kadınlara korna basan hadi yürü be deyip bağıran erkeklerden hep nefret etmişimdir üzülmüşümdür o kadınlar için...
ama geçen gün öyle bir olay olduki bazıları gerçekten hakediyor dedim...
kadın ters yöne girmiş eşimede hızlı iniyordu yokuşu tek yön olduğu için birden kadın çıktı önümüze eşim ani fren yaptı ve kadına yol verdi yanında bir bayan daha vardı ve şoför olan kadın eşime ayı dedi...

nemi oldu eşim çıldırdı ve tek yön olan o yoldan upuzun bi yolu geri vites yaparak çıktık midem çıktı...
ana caddeye geçip kadının önünü kesti,ve indi arabadan ben sana ters yönde yol verdim sen kim oluyosunda bana ne diye ayı diyosun dedi...
yanındaki kadında indi cırlamaya başladı erkek ya ona bişey yapamayacağını biliyor...
bunu görünce bende indim bin arabana bağırma caddenin ortasında beni oraya getirtme dedim çok sinirlendim çünkü...

sonra bindim arabaya...

daha sonra inkara başladılar yok öyle demedik yok böyle demedik diye...
etraftaki insanlar kadınlara tamam gidin niye uzatıyosunuz diyolar kadınlar açmışlar camları bağırıyolar hala trafik felç oldu bu arada...

tekrar indim arabadan bu sefer basıp gittiler insanı deli eden hemcimslerim var maalesef trafikte...

acemi olanlar zaten dar yollara bilmediği yollara girmiyorlar ama kendini usta şoför sanıp artistlik yapanda çok maalesef...

Ay bıde onlar ıcın gıdıp ıcerdemı yatıcaksın:)levye yemeyelımde, bıber gazı tası:)ama onu kullanmakta suanda yasal degıl galıba. Hayret valla ıstanbulun cogu kadın soforu ole.. Rımel surenı gordum ortakoyde ya:(

canım şakası o işin ne levyesi camı bile indirmem bana laf atan olsa :)
biber gazını zaten hep taşıyorum her bayan taşımalı özellikle araç kullanmayanlar. cezasıda varsa tecavüze uğrayacağıma onun cezasını ödemeyi tercih ederim.
benimde kırmızı ışıkta ruj sürmüşlüğüm var :)

Back