• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Bayramn ilk Gnn Annenizde mi, yoksa Kaynvalidenizde mi geirirsiniz?

bayramın ilkgünü annenizdemi yoksa kayınvalidenizdemi geçrirsiniz

• anneme gideriz

OY: 7 16,7%
  • kayınvalidemde gideriz

OY: 12 28,6%
  • annem ve kayınvalideme gidyoruz

OY: 18 42,9%
  • bunların dışında biryerde geçiririm

OY: 5 11,9%

• Ankete Katılan
    42
keske elimde firsat olsada annecimin elini opebilsem uzak olmasada sarilsam her isini ben gorsemsenağlama uzakda yalniz bir bayram iste bayram denirse...neyse ya basladim yine dokmeye senağlama

allahın emri sanki önce ona gidilir.ama kendi kızı da gelir.önce kayınvailedesine gitmez.sanki ben ağaç kovuğundan çıktım:oklava:

ben evli değilim ama yıllardır önce babanneme gidilirdi..
çünkü annannemler yurt dışındaydı...
şimdi bayramın ilk günü babannemide alıp annannemlere gidiyoruz

bir sokak ötede kayınvalidemler onlarında adeti yani aile olarak öyle şartlamışlar bayram sabahı erkekler namaz kılar sonra alırlar fırından sıcacık ekmekleri bizde onlar gelene kadar hazırlarız harika bir kahvaltı beraber yeriz içeriz sonra kayınpederimle kayınvalidemler oturur koltuğa sıradan bütün çoluk çocuk gelin uşak öperiz elllerini alırız harçlıkları dana bana hala harçlık veriyolar bi kızıma bi bana sonrada kayınvalidemler eşim kayınpederim filan hemen kalkar mezarlığa giderler bende o arada sofra bulaşık hallederim ortalığı üstten süpürür kenardan tozları alırım zati bayram temizliği yapılmış ev sabah ortalığını toplarım sonrada onlar gelir hoşçakal der eve gider giyinir kuşanır annemlere gideriz annemlerdede akşam yemeğine kalırız annem döktürür biz gelicez diye =(ama biz bu bayram yani dün gece kayınpederimin kız kardeşini kaybettik bu bayram bize bayram değil =(

Benim bu 4.bayramım eşimle ve kayınvalidemler bize gelirler arefe gününden 3 oğlu bir yerde oturdugu için onlar gelirler birinci günü beraber olmuş oluruz saat 2 ye kadar filan sonra mahalledeki büyükleri gezer sonrada annemlere giderz. yani kayınvalidemlerin bize gelmesi iyi oluyo ilk gün annemlerede gitmiş oluyoz diğer günlerde arkadaş filan gidiyoz geziyoz tatil oh :)

bir sokak ötede kayınvalidemler onlarında adeti yani aile olarak öyle şartlamışlar bayram sabahı erkekler namaz kılar sonra alırlar fırından sıcacık ekmekleri bizde onlar gelene kadar hazırlarız harika bir kahvaltı beraber yeriz içeriz sonra kayınpederimle kayınvalidemler oturur koltuğa sıradan bütün çoluk çocuk gelin uşak öperiz elllerini alırız harçlıkları dana bana hala harçlık veriyolar bi kızıma bi bana sonrada kayınvalidemler eşim kayınpederim filan hemen kalkar mezarlığa giderler bende o arada sofra bulaşık hallederim ortalığı üstten süpürür kenardan tozları alırım zati bayram temizliği yapılmış ev sabah ortalığını toplarım sonrada onlar gelir hoşçakal der eve gider giyinir kuşanır annemlere gideriz annemlerdede akşam yemeğine kalırız annem döktürür biz gelicez diye =(ama biz bu bayram yani dün gece kayınpederimin kız kardeşini kaybettik bu bayram bize bayram değil =(

BAŞINIZ SAĞOLSUNmirmirmirmir​

kayınvalidem elbette..
anneme gidersem saygısızlık olur..
bırgun kaynana olacagım zaman gelınım annesine gıtse bana gelmese ben çok gucenırdım,empatı yapmak yeter :):)

kayınvalidem elbette..
anneme gidersem saygısızlık olur..
bırgun kaynana olacagım zaman gelınım annesine gıtse bana gelmese ben çok gucenırdım,empatı yapmak yeter :):)

evet doğru diyosun ama genede hangisi yakınsa önce ona sonra diğerine gitmeyi tercih ederdim ben.
ilk gün mutlaka gelin olarak kayınvalıdeye gıdılmesi şart bencede

bazen oluyo ilk anneme sonra kayınvalideme bazende oluyo önce kayınvalideme sonra anneme duruma plana göre geğişir

biz ilçede oturuyoruz kaynanam annemler ankarada arefe günü kayınvaldemlere gideriz ,bayram günü akşama doğru annemlere gideriz..

annem bize daha yakın olduğu için oraya giderim zaten eşimin ailesi yurt dışında yaşıyorlar o yüzdende çok sık gidemiyoruz ama keşke onlarda yakın olsada gidebilsek :gitme:

annemede kayınvaldemede gidiyoruz kayınvaldem alt katta oturduğu için önce kayınvaldeme gidiyoruzsırnaşık şey

üç seneye kadar annemle yakın oturuyoduk bayram sabahı kahvaltıya anneme gidip ordan kayınvalideme geçerdik 1 gece onda kalır 2. gün evimize dönerdik
3 senedir kayınvalideme yakın oturuyoruz şimdi önce ona kahvaltıya gidip anneme ondan sonra gidiyoruz 1 gece onda kalıyoruz 2. gün evimize dönüyoruz yani kısacası ilk günü ikisine de gitmiş oluyoruz

Back