Nişan bayramlarda gellini giydirmek adet midir

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
bizde de varmış, ama bayramdan önce kimseden çıt çıkmamıştı. bileydik alırdı benim aşkımda
geldiğinde elinde poşet vardı onu almıştım, içeri koymuştum.
millette bir merak bir merak ne aldı ne aldı diye sorunca anladım ki bana birşey almış olması gerekirmiş

bu bayram da küs giriş yapacağımız için yırttı

ama dedem; kurbanda koç isterim, boynuzunda burma bilezik olacak demişti şakayla karışık.
(kuzenlerinin eşleri getirmediği için bende getirmesem olur yani diyor )

Son düzenleme:
kızlar ne güzel yazmışsınız onu isterim, bunu alsın falan diye. ben çok utanırım yani sana şunu alayım dese bile utanırım, kaldı ki bilezik falan al diyim bizim söz oldu, sonrasında nişan yapıcaktık fakat sözümüzde nişan gibi olduğu için ekstra bir nişandan vazgeçtik yaza düğün yapıcaz. henüz bohçalarımızda götürülüp getirilmedi, bohça hazırlamam lazım. bayramdada nişanlımla kayınvalidemlere gidicez (farklı bir şehirdeler). yani el öpmeye gidince ufaktan birşey taksalar yok istemem demem ama takarlar mı bilmiyorum...

Bu küslükler hep uzaklıktan oluyooNeyseki günlerdir kavgalıydık yeni düzeldik bizde .. gecen bayram kolye almıştı nişanlım bana ben kıyafet alınır diye söylemeye çalıştım o da kızmıştı :26:Sora bende bundan sora hiçbişey istemiyom senden demiştim Bi baktım kolye yaptırmış Ama bi dahada lafını açamam yani :) Yapması gerekeni yapardı zaten durumu çok iyi degil maddi açıdan o na rağmen altın aldı ilk bayram bu bayramda ben ona tişört aldım

bizim küslükler biraz da belirsizlikten
tarihimiz belli değil. hiçbir tarih uymuyor onlara. işler karışıyor böylece
haftasonu gelicem diyor ama bakalım kırgınlığım geçer mi
geçerse bende ona birşey alabilirim

Geçer gecer biz affedicezki yuvamızı kurcaz :) ama gerçekten bu akşam bana dedigi sen hep mutlu ol istiyorum üzmek istemiyorum demişti :) Farkındalar aslında ..Bizimde öyle hiçbişey belli değil Askere gitcek aralıkta o bile uzun mu kısa mı bilmiyoruz

bazı yörelerde bayramda geline kıyafet almak adetmiş..
bizim komşumuz kız istemeye gidecekti..bir bayram bari kıyafetten kurtulayım diye sözü bayram sonuna bırakcam dedi beklıyorlar şimdi
aslında iki tarafı da zorda bırakıyor bu durum bence her bayram kıyafet alınması israf gibi geliyor ..ama kayınvalide hevesli gelin de yenikıyafetleri seviyorsa güzel bir adet olabilir :))))))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…