Nişan bayramlarda gellini giydirmek adet midir

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

eflatunn1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2012
142
0
26
Adana
evet kızlar bayramda kıza herşey alınır alışveriş yapılır ya bu adet midir her yörede bu var mıdır?

Ben de geçenlerde duydum, iç anadoluda varmış genelde.
Gelin baştan aşağı, çantasından montuna, çorabından çamaşırına yeni bileziğine kadar giydirilirmiş.

evet ben ic anadolu da yasıyorum burada adetmiş annem e sormustum her seyi alnır dedi

hahah nişanı bayrama denk getırıyoruz tamam mıı

Son düzenleyen: Moderatör:
Biz de Niğdeliyiz ama bilmezdim, bir arkadaşım iflahım kurudu.
Bu ikinci bayram giydir giydir bitmiyor, 3.yü görmeden nikahı basacam deyince öğrenmiştim.
Anne tarafım Samsunlu, onlarda bayramda kızın evine koç götürülür tabiki boynuzlarında burma bileziklerle

evet ben ic anadolu da yasıyorum burada adetmiş annem e sormustum her seyi alnır dedi

hahah nişanı bayrama denk getırıyoruz tamam mıı

yaşadın o zaman nişan alışverişi ayrı yapılır sen ek olarak bayram alışverişini de yaparsınnn :)))))

yaşadın o zaman nişan alışverişi ayrı yapılır sen ek olarak bayram alışverişini de yaparsınnn :)))))

ben nişanlı degılım canım ama olursam bayramdan once yapacagım DDDDD
nişanlımı dogduguna pisman edecegımm D

ben nişanlı degılım canım ama olursam bayramdan once yapacagım DDDDD
nişanlımı dogduguna pisman edecegımm D

öle direkten yüreğine indirme ama haberin yokmuş gibi davran :))))sonra bayramdan önce yapalım nişanlı nişanlı gezeriz büyüklerimi felan de...sonra tut kolundan çıkar çarşıya bizde adettir kız giydirilir hem nişan alışverişi hem bayram alışverişi de ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh bi güzel giyin çık :))))))

Yalnız şunu da sölemişti şimdi hatırladım, damat da aynı şekilde giydirilirmiş.
Bu enteresan gelmişti mesela, neyini giydiricez damadın yav sanki süsleri püsleri var diye

hahaha yapmam mııı
makyaj malzemelerımı bile bastan dizerim alimallah DD

Bu enteresan gelmişti mesela, neyini giydiricez damadın yav sanki süsleri püsleri var diye

yok kız burda oyle degıl:44:

yokya damada bayramda annem çorap iç çamaşırı bide eşofman takımı almıştı bohça gibi böle onlar zaten fazla tutmuyor.ben 4 aylık evliyim kayınvalidem yok ama ablası var eşimin ona da işte bluz almıştı bohçanın içine o kadar ....

hahaha yapmam mııı
makyaj malzemelerımı bile bastan dizerim alimallah DD

bende dizmiştim aynamın önü dolu şuan:)))))800 tl lik makyaj malzemesi doldurdum kötüym ben kötüyüm :)))))

peki ben sözlüyüm alışveriş yaparlar mı yinede..

yapıyorlar ya.ama şöle bir durumda var baktın onların öyle bir tavrı yok siz söliceksiniz bizde adettir felan diye :)) yoksa bazıları umursamıyor ama sen ayık ol yani söle kesinlikle sonra insanın içinde kalır ya.....

bende dizmiştim aynamın önü dolu şuan:)))))800 tl lik makyaj malzemesi doldurdum kötüym ben kötüyüm :)))))

yeter onlara bır kac corap ya hu neylerıne yetmez ki

senin cok agır olmus ama ben de dıyecegım bak elalemın erkegı nasıl 800 tllık almıs dıyeeD

Gerçi bu erkekler işin kolayına kaçmış, öyle sıradan marka da giymezler ki...
En son bir arkadaşım evlendi, damat nişan için bir saat beğendi dilim nutkum tutuldu yani.
Kıza takılan altınların hepsinin karşılığını aldı damat bey saatiyle maşallah:)))
Herkes uyanık bu devirde, biz gene kıyamaz aman bi tshirt bi pantolon isteriz geçeriz gibime geliyor:)

yok ben öyle pantolonla falan rahatlamam valla

Son düzenleyen: Moderatör:

valla ben hiççççççç saat mat almadım dedim takım elbisesini aldım sadece sana yeter bu dedim oda tamam dedi zavallım :))))

yeter onlara bır kac corap ya hu neylerıne yetmez ki

senin cok agır olmus ama ben de dıyecegım bak elalemın erkegı nasıl 800 tllık almıs dıyeeD

de de ....marka aldım hepsi lorealindi ondan öle oldu napim bida nerde aldıracam öle demi ama sefam olsun gül gbi kız verdiler ona daha ne olsun yani yediriyom içiriyom herşeyde memnun ediyom...800 tl de ne bişi olmaz...bu arada gelinliğimide aldırmıştım 2.000 tl ye...hatta takas ikinci el bölümünde var aysiradan almıştım çok beğendim napimmm iii ettimmmm ohhhhhhhhhh :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…