• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Bayramdan Sonra İstenecek Kızlar, Hadi Heyecanımızı Paylaşalım :)

bizim 2 yılımız var canım.. 2013 geliniyim ben

evlilik kararımız cok ani oldu yani ben uzun yıllar evliligi dusunmeyen biriydim planlarımda yoktu, o yuzden oncesinde halletmem gereken seyler var suan, kariyerim , işim ve ceyizlerimle alakalı :)

sevgilim beklemek hiç istemiyo ama işte bisekilde idare edicem onu :) aslında belki 1 yıl icindede oturtabilirim duzenimi seneyede evlenebiliriz ama 23 yasındayım daha ve nedense 25 i gormeden evlenmek istemiyorum, ideali 2 yıl beklemek olacak :)

siz ne zamana dusunuyosunuz?

hesaplarımıza göre bende ya 2013 eylül yada 2014 nisan geliniyim:52::52:

çeyiz almaya başladım bile 3-4 aydır.

benimde yaşım 21:10:

sen başladın mı çeyizlik bişeler almaya??

yada söz için hazırlıklara filan başladın mı??a

hesaplarımıza göre bende ya 2013 eylül yada 2014 nisan geliniyim:52::52:

çeyiz almaya başladım bile 3-4 aydır.

benimde yaşım 21:10:

sen başladın mı çeyizlik bişeler almaya??

yada söz için hazırlıklara filan başladın mı??a

2013 olur inşallah canım :34:

maşallah sen hızlı cıktın ben daha baslamadım ... bi aklım şimdi parasını biriktir son sene al diyo ama guzel bişey gorursem de dayanamam :) alcagım bikaç bişeyi kestirdim gozume sözden sonra bakıcam onlara... şimdilik böle tantitoniden aldıgımız tuzluk falan gibi ufak tefek seyler var bu hafta sonuda waffle makinesi alırım belki.. ya işte ben bole ufak tefek aslında gereksiz seylerle basladım niyeyse henuz ceyiz sayılcak bişeyim yok ortada :60:

söz içinde yuzukler alındı, tepsi alındı kıyafetim ve ayakkabılarım alıncak ne zaman bilmiyorum artık :97:

of kızlar offfffffffff ne zormus bu bayram temizliği. valla yap yap bitmiyor. ancak odaları ve lavobaları filan temizledik. bide camların perdelerini yıkadık sildik. birde salon ve mutfak kaldı. en zor kısmı zaten. vitrini komple indirip yıkıyacağız içindekileri :( mutfak dolaplarını söylemiyorum bile. aman Allah'ım ya ne zor işmiş. Dün aksam üstü 6 da basladık gece 12 de bitti desem yeri. bugun valla yaparsam vitrini yaparım ama üstümden tır geçmiş gibi oldum. Muhtemelen yarın yaparım artık yavas yavas. son günde bir siler süpürür toz aldıkmı tamamdır herhalde.
Umarım herşey yolunda geçer o günde. Neler olacak cok merak ediyorum acıkcası.Gerçi bizimki istenme değil tanısma ama olsun.

2013 olur inşallah canım :34:

maşallah sen hızlı cıktın ben daha baslamadım ... bi aklım şimdi parasını biriktir son sene al diyo ama guzel bişey gorursem de dayanamam :) alcagım bikaç bişeyi kestirdim gozume sözden sonra bakıcam onlara... şimdilik böle tantitoniden aldıgımız tuzluk falan gibi ufak tefek seyler var bu hafta sonuda waffle makinesi alırım belki.. ya işte ben bole ufak tefek aslında gereksiz seylerle basladım niyeyse henuz ceyiz sayılcak bişeyim yok ortada :60:

söz içinde yuzukler alındı, tepsi alındı kıyafetim ve ayakkabılarım alıncak ne zaman bilmiyorum artık :97:

ayy inş canım yaa aynı yılın gelini olalımmmmm:52:

bende önceleri senin gibi düşünüyorum ama son bikaç ayda aklıma düşenleri aldım valla hatta çeyiz topiğimm bile var.

http://www.kadinlarkulubu.com/ceyiz...457442-9829-duygumun-ceyiz-topigi-9829-a.html

bak bunlar 3 aydır aldıklarım:emir_bebek:

of kızlar offfffffffff ne zormus bu bayram temizliği. valla yap yap bitmiyor. ancak odaları ve lavobaları filan temizledik. bide camların perdelerini yıkadık sildik. birde salon ve mutfak kaldı. en zor kısmı zaten. vitrini komple indirip yıkıyacağız içindekileri :( mutfak dolaplarını söylemiyorum bile. aman Allah'ım ya ne zor işmiş. Dün aksam üstü 6 da basladık gece 12 de bitti desem yeri. bugun valla yaparsam vitrini yaparım ama üstümden tır geçmiş gibi oldum. Muhtemelen yarın yaparım artık yavas yavas. son günde bir siler süpürür toz aldıkmı tamamdır herhalde.
Umarım herşey yolunda geçer o günde. Neler olacak cok merak ediyorum acıkcası.Gerçi bizimki istenme değil tanısma ama olsun.

cnmm iyi ama bayram temizliği için biraz erken değil mi:44:

ayrıca sizdede iade-i ziyaret yapılacak mı???

cnmm iyi ama bayram temizliği için biraz erken değil mi:44:

ayrıca sizdede iade-i ziyaret yapılacak mı???

canım evet aslına bakılırsa baya bır erken ama annem bboyun fıtıgı amelıyatı oldu tek basına yapamıyor bende ıs guc kosusturmaca suan son bır hafta saat 5 te cıkıyorum aksamları ısten ama 1 hafta sonra belkı 7 -8 olacak cıkıs saatım. bu durumda sımdıden azar azar yapmaya calısıyoruz. bir gün perdeleri bir gün vitrini bir gün mutfağı son günde yemekleri filan hazırlayacagız birde kendimizle ilgileneceğiz . sac boyasıdır filan gibi. birde son kez evi süpürdükmü tamamdır diyoruz.Eğer tüm gün evde olma şansım olsa haklısın son bes günde yap bitir ama imkansız :(

ssanırım onlardada iade-i ziyaret var canım onların geleneklerinde. onlar gelecek sonra cagırcaklar biz gitcez nerede kaldıklarını nasıl bır ortamda yasadıklarını filan görecek ailem. sonra onlar arayacak sartlar olunca istemeye gelecekler diye biliyorum. muhakkak cağıracaklardır.

Son düzenleme:
hmmm o zaman haklısın cnm şartlar o kadar zor ki şuan. hem çalışmak hemde bu tür işlerle ilgilenmek zorundayız.

sözden sonra nişan düşünüyo musunuz? yoksa hepsini bir mi yapacaksınız. gerçi tam belli değildir ama kabataslak aklınızda vardır bişeler:6:

hmmm o zaman haklısın cnm şartlar o kadar zor ki şuan. hem çalışmak hemde bu tür işlerle ilgilenmek zorundayız.

sözden sonra nişan düşünüyo musunuz? yoksa hepsini bir mi yapacaksınız. gerçi tam belli değildir ama kabataslak aklınızda vardır bişeler:6:

canım benım bizim tarafın adetlerine bakacak olursak söz diye bişey yok hepsi bir arada olur. ama onların tarafında farklı. söz oluyor 2 ay sonra nişan aylar sonrada düğün. amma bizimkiler gel gelelim nişan süresininde uuzn olmasını istemiyorlar. dedim ya adet gereği en fazla 4 ay 5 ay nişanlı kalabiliriz. normalde 3 ay içinde olur.bizde söznişan bir arada yapacağız düğünden bi kaç ay önce.muhtemelen bu bahar düğün yapabiliriz. o yüzden heran nişan yapılabilir :)

bende dün akşam anneme öyle söyledim söz nişanı birlikte yapalım dedim annem olmaz bizim adetlerimizde kıza nişan yapılmadan düğün olmaz hem bütün akrabalarımız nasıl sığacak eve dedi. evde söz yaparız bikaç ayada nişan yapmaları lazım erkek tarafının dedi.

ya ben erkek tarafına da yük olmak istemiyorum ama napayım adetlerimiz böleymiş.

zaten erkek arkadaşımın annesiyle annem daha önce tanıştılar. o zaman annem sölemişti bizde adet budur. nişan söz düğün erkeğe ait demişti. kadıncağızda yaparız demişti. offf bu konular çok sıkıcı. bayramdan sonra şu tanışam olsunda bi rahatlayayım yaaa:52:

ya bide ilk tanışmaya gelirken erkek tarafı çiçek çikolata getirir mi???????????

ya bide ilk tanışmaya gelirken erkek tarafı çiçek çikolata getirir mi???????????

yok canım ya sanmıyorum getirmez herhalde :S tanısma olcak isteme olmayacakki. ilkinde cicekle cikolatayla tuhaf kacmazmı? bizimki gelirken getirmeyecek yani. zaten gelip öyle cok durmayacaklar maksimum bir bir bucuk saat oturur giderler.

benimki görücü usulü oldu :9:
aileler zaten tanışıyordu,babamın arkadaşının oğluydu fakat yıllardır görüşülmüyordu.dayımın dükkanı yanmıştı,ziyarete geldiklerinde beni görüp beğenmişler.
bundan 1,5 ay önce görmeye geldiler ama bişey getirmediler,çünkü sadece görmeydi,isteme falan değildi.sonra biz birbirimizi beğenince bizi kendi halimize bıraktılar ve 1 ay görüştük.
sonra bize ziyarete geldiler,tatlı getirmişlerdi
asında o ziyarette sadece sohbet edilecekti,normal bi akşam oturmasaydı ama ne olduysa babası birden beni isteyiverdi :53:
beklenmeyen bi durumdu,hepimiz şaşırdık.çünkü biz aramızda anlaşmıştık söz nişan mayısta olsun o zamana kada iyice tanıyalım birbirimizi diye.
o yüzden çok ani oldu.ortada ne kahve var ne bişey :50:
aileler bize sormadan söz tarihini kararlaştırdılar bu bayramda diye.bakalım ne olacak,biz istemiyoruz daha erken deyip duruyoruz ama dinleyen kim :95:
tam manasıyla isteme bu bayramda olacak fakat söz ne zaman kesilir belli değil.
ya bu bayram olacak ya kurbana,hayırlısı bakalım :78:

haklısın aslında cnm ama benim ablam sözlenirken ailem hem ablama hem kendlerin altın istedi sonra düğünde tü istediği altınları tekrar ablama taktı.

büyük ihtimal bana da öyle yapacaklar ama bilmiyorum ya bu takı toka işleri çok sinir bozuyor:20:

nerelisiniz canım siz ailem takı istedı demssınde merak ettım

evli biri olarak tecrübelerimi anlatayım size.
ilk tanışmada pasta gider.
takı olayına gelince canım siz bir şey istemeyin zaten erkek tarafı gücü yettiği kadarını alıcaklardır.
düğün tarihlerinizi bence o kadar uzun tutmayın çok uzayınca afedersiniz çılkı çıkıyor her kafan bir ses çıkıyor.bence en fazla söz -nişandan 1 sene sonra düğün yapılmalı.herşey gönlünüzce olsun mutlu yuvalarınız olur inşallah.

evli biri olarak tecrübelerimi anlatayım size.
ilk tanışmada pasta gider.
takı olayına gelince canım siz bir şey istemeyin zaten erkek tarafı gücü yettiği kadarını alıcaklardır.
düğün tarihlerinizi bence o kadar uzun tutmayın çok uzayınca afedersiniz çılkı çıkıyor her kafan bir ses çıkıyor.bence en fazla söz -nişandan 1 sene sonra düğün yapılmalı.herşey gönlünüzce olsun mutlu yuvalarınız olur inşallah.

cnm teşekkür ederim tavsiyelerin için.

pasta en mantıklısı sanırım sölimmm sevgilime gelirken pasta alsınlar:1:

cnm bizim mayısda uzun dönem askerliğimiz başlayacak bu sebepten istemesekte uzatmak zorundaız nişanlılık - sözlülük dönemini:5:

yok canım ya sanmıyorum getirmez herhalde :S tanısma olcak isteme olmayacakki. ilkinde cicekle cikolatayla tuhaf kacmazmı? bizimki gelirken getirmeyecek yani. zaten gelip öyle cok durmayacaklar maksimum bir bir bucuk saat oturur giderler.

1buçuk mu:53: çok değil mi yaa o kadar saat ne konucaklar ki:44:

benimki görücü usulü oldu :9:
aileler zaten tanışıyordu,babamın arkadaşının oğluydu fakat yıllardır görüşülmüyordu.dayımın dükkanı yanmıştı,ziyarete geldiklerinde beni görüp beğenmişler.
bundan 1,5 ay önce görmeye geldiler ama bişey getirmediler,çünkü sadece görmeydi,isteme falan değildi.sonra biz birbirimizi beğenince bizi kendi halimize bıraktılar ve 1 ay görüştük.
sonra bize ziyarete geldiler,tatlı getirmişlerdi
asında o ziyarette sadece sohbet edilecekti,normal bi akşam oturmasaydı ama ne olduysa babası birden beni isteyiverdi :53:
beklenmeyen bi durumdu,hepimiz şaşırdık.çünkü biz aramızda anlaşmıştık söz nişan mayısta olsun o zamana kada iyice tanıyalım birbirimizi diye.
o yüzden çok ani oldu.ortada ne kahve var ne bişey :50:
aileler bize sormadan söz tarihini kararlaştırdılar bu bayramda diye.bakalım ne olacak,biz istemiyoruz daha erken deyip duruyoruz ama dinleyen kim :95:
tam manasıyla isteme bu bayramda olacak fakat söz ne zaman kesilir belli değil.
ya bu bayram olacak ya kurbana,hayırlısı bakalım :78:

hayırlı olsun cnm. düğüne de çok yok o zaan senin:34:

Son düzenleme:

canım bizimkiler kurabiye ve çiçek getirmişlerdi tanısmada, bizde iade i ziyaret de yine kurabiye goturduk onlara

sözden oncede bayramda gidicez galiba onun ailesi bizimkilerden buyuk biizim gitmemiz daha yerinde olacak gibi gorunuyo

çeyiz topic ini de incelicem simdi masallah sana yaaa :1:

slm kızlar aranıza benide alın bayramdan sonraki hafta gelecekler babamada geçen hafta söylendi olumlu karşıladı zaten babasını falan tanıyor yani aileler gidip gelmesede birbirlerini tanıyorlar pazartesi babamla özel olarak konuşacak benimki bakalım...
düğünüde kısmetse eylül düşünüyoruz seneye hayırlısıyla en başta haziran istedik ama koşturmaca olmasın diye temmuza denk geliyo çünkü ramazan onuda atlatalım öyle olsun dedik bakalım allah hepimize hayırlısını versin

Back