Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sonuna kadar katılıyorum. Bir de ailesi iyiymiş ve çok basit bir sebepten kendisine cephe alabilirler.Hadi bahane arıyorsunuz bari inandırıcı bahaneler olsun. Bayramda bile aile büyüklerini ziyaret etmeyecekseniz geçerli bir sebep yokken, niye evleniyorsunuz? Evliliğin iki kişilik olduğunu sanıyorsanız çok gülürüm
Ben çok örf adet insanı değilim açıkçası. Çok umursamam. Benim için insanlıktır, hoşgörüdür, büyüklere kıymet vermek mutlu etmektir çıkış noktası. Zorunda olduğum için değil karşılıklı ilişkileri iyi bir çizgide tutmak için yaparım ne yapıyorsam.Sonuna kadar katılıyorum. Bir de ailesi iyiymiş ve çok basit bir sebepten kendisine cephe alabilirler.
Oğlan annesiyim ve oğlum büyünce, ziyaretime eşi gelmese (bir kötülüğüm yoksa) Ciddi bozulurum ve ben de soğuk, tavırlı olurum.
Ona keza oğlumda (bir kötülük yoksa) ister seve seve, ister seve seve gitmek zorunda. Bahanesi mantıklı değilse, gelinden evvel, ben sert çıkarım. Kızı Küçük düşürmeye, laf ettirmeye hakkı yok.
Biz Avrupalı değiliz, örf ve adetlerimiz var.
Nişanlı iken gitmezdim ki gitmemiştim.
Nişanlı iken gitmem
Ben böyle tercih ettim. Hala ailesi ile de çok samimi değilim. Sülalesi ile anlaşmak zorunda da hissetmedim kendimi. Eşimin de umrunda değildi çünkü. Bağırlarına falanda basmalarını beklemedim. Tercih meselesi dediğim gibi.Bunu birçok kişi söylemiş de bana çok saçma geldi. Nişanlılık tanıma evresi değil midir? Resmiyete adım attığınız nişanlılık müessesesinde aileyle özel günlerde bir araya gelmeyip, bayramda seyranda sülaleye karışmayıp nasıl tanıyacak ve bu insanlarla anlaşıp anlaşamayacağınıza karar vereceksiniz? Bayramda el öpmeye aile büyüklerine gitmeyen gelini kim gerçekten samimi olarak bağrına basar?
Nişanlımın ailesi ile ilgili hiçbir sorunum yok hepsi çok iyi çok tatlı insanlar. Onlarda şöyle bir gelenek var bulunduğumuz ile bir saat uzaklıkta en büyük dedenin evinde toplanıyorlar bütün çoluk çocuk herkes. Kayınvalidemlerde yazı ordaki yazlıkta geçiriyorlar. Benim otoban trafiği korkum var tırlardan çok korkuyorum daha önce küçük bir kaza atlatmıştım ondan kalma bir korku. Şimdi gitmesem biliyorum ki ileride sırası gelirse önüme koyulur mu? Çünkü pazara denk geldi çalışıyorumda diyemem. Nişanlı olarak ilk bayram. Gitmek istemiyorum ama nişanlımı tek göndermekte içime sinmiyor. Birde kurban bayramlarından hiç hoşlanmıyorum ben oralar kırsal bölge olduğu için kendileri kesiyormuş insanlar hayvanlarını kendileri yetiştiriyorlar. Kayınvalidemi arasam gelemem desem sizce ayıp mı olur?
Sizin için demedim zaten bunun tavsiyesinin verilmesini yanlış buldum. Eşinizin umurunda değilmiş ama aile bağları sağlam, ailesine kıymet veren insanların umurunda olacaktır.Ben böyle tercih ettim. Hala ailesi ile de çok samimi değilim. Sülalesi ile anlaşmak zorunda da hissetmedim kendimi. Eşimin de umrunda değildi çünkü. Bağırlarına falanda basmalarını beklemedim. Tercih meselesi dediğim gibi.
Bayram resmi tatildir,hangi güne gelirse gelsin farketmez. Sen gitmeye bilirsin ama nişanlımı tek göndermek içime sinmiyor demişsin, nişanlın da gitmeyecek mi?Nişanlımın ailesi ile ilgili hiçbir sorunum yok hepsi çok iyi çok tatlı insanlar. Onlarda şöyle bir gelenek var bulunduğumuz ile bir saat uzaklıkta en büyük dedenin evinde toplanıyorlar bütün çoluk çocuk herkes. Kayınvalidemlerde yazı ordaki yazlıkta geçiriyorlar. Benim otoban trafiği korkum var tırlardan çok korkuyorum daha önce küçük bir kaza atlatmıştım ondan kalma bir korku. Şimdi gitmesem biliyorum ki ileride sırası gelirse önüme koyulur mu? Çünkü pazara denk geldi çalışıyorumda diyemem. Nişanlı olarak ilk bayram. Gitmek istemiyorum ama nişanlımı tek göndermekte içime sinmiyor. Birde kurban bayramlarından hiç hoşlanmıyorum ben oralar kırsal bölge olduğu için kendileri kesiyormuş insanlar hayvanlarını kendileri yetiştiriyorlar. Kayınvalidemi arasam gelemem desem sizce ayıp mı olur?
Eşimin aile bağları zayıf değildi ki. Sadece kendi ailesini tanıyordu o kadar. Bilakis evlendiğimden beri hepsine gidiyorum. AmaSizin için demedim zaten bunun tavsiyesinin verilmesini yanlış buldum. Eşinizin umurunda değilmiş ama aile bağları sağlam, ailesine kıymet veren insanların umurunda olacaktır.
Ben çok geleneksel bir insan değilim, eşimin ailemi sevmesine de gerek yok benim açımdan. Ama hürmet ve saygı göstermek zorunda. Özel günlerde uygunsa gitmeli, değilse aramalı. O yüzden ben de onun ailesine aynı şekilde davranıyorum. Sadece kendime istemek bencillik olur çünkü.