• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayram ziyaretlerinden hiç hoşlanmıyorum

Evlilikte, kendini ezdirmeden karşılıklı taviz şart. Yoksa geçim olmaz ve eşte benzer davranır ve üzülürsünüz.

Hastalık vs. Gibi bir mani olmadan, önünüze eti koyupta "Hadi bunu payla " denirse reddetme hakkınız var. Ama herkes bir şey yaparken siz de yardım etseniz elinize yapışmaz. Kendini bilen bir aile ise zaten aileye yeni katılmış bir kıza daha anlayışlı olurlar alışıp, kaynaşması için.

Nişanlı iken normal bir aile, size zaten misafir gibi davranacaktır. Ziyarete gidince ipler onların eline geçmez. Aksine bazı şeylerde karşılıklı uzlaşma ve oturtma olur.

Hadi bahane arıyorsunuz bari inandırıcı bahaneler olsun. Bayramda bile aile büyüklerini ziyaret etmeyecekseniz geçerli bir sebep yokken, niye evleniyorsunuz? Evliliğin iki kişilik olduğunu sanıyorsanız çok gülürüm 😂😂
Sonuna kadar katılıyorum. Bir de ailesi iyiymiş ve çok basit bir sebepten kendisine cephe alabilirler.

Oğlan annesiyim ve oğlum büyünce, ziyaretime eşi gelmese (bir kötülüğüm yoksa) Ciddi bozulurum ve ben de soğuk, tavırlı olurum.

Ona keza oğlumda (bir kötülük yoksa) ister seve seve, ister seve seve gitmek zorunda. Bahanesi mantıklı değilse, gelinden evvel, ben sert çıkarım. Kızı Küçük düşürmeye, laf ettirmeye hakkı yok.

Biz Avrupalı değiliz, örf ve adetlerimiz var.

Sonuna kadar katılıyorum. Bir de ailesi iyiymiş ve çok basit bir sebepten kendisine cephe alabilirler.

Oğlan annesiyim ve oğlum büyünce, ziyaretime eşi gelmese (bir kötülüğüm yoksa) Ciddi bozulurum ve ben de soğuk, tavırlı olurum.

Ona keza oğlumda (bir kötülük yoksa) ister seve seve, ister seve seve gitmek zorunda. Bahanesi mantıklı değilse, gelinden evvel, ben sert çıkarım. Kızı Küçük düşürmeye, laf ettirmeye hakkı yok.

Biz Avrupalı değiliz, örf ve adetlerimiz var.
Ben çok örf adet insanı değilim açıkçası. Çok umursamam. Benim için insanlıktır, hoşgörüdür, büyüklere kıymet vermek mutlu etmektir çıkış noktası. Zorunda olduğum için değil karşılıklı ilişkileri iyi bir çizgide tutmak için yaparım ne yapıyorsam.

Bir de böyle kocayı alacak ailesini hop siliverecek gibi davrandıklarında çok eğleniyorum. Dünyanın en moktan ailesi de olsa o adamın ailesi ve kıymetli olacaklar tabi ki. Ha karısının ağzının içine bakan amiyane tabirle karı aptalı dediğimiz adamlar da var az sayıda olsalar da. Ancak eski konulardan anladığım kadarıyla konu sahibinin nişanlısı onlardan biri değil.

Nişanlı iken gitmezdim ki gitmemiştim. 🤷

Nişanlı iken gitmem

Bunu birçok kişi söylemiş de bana çok saçma geldi. Nişanlılık tanıma evresi değil midir? Resmiyete adım attığınız nişanlılık müessesesinde aileyle özel günlerde bir araya gelmeyip, bayramda seyranda sülaleye karışmayıp nasıl tanıyacak ve bu insanlarla anlaşıp anlaşamayacağınıza karar vereceksiniz? Bayramda el öpmeye aile büyüklerine gitmeyen gelini kim gerçekten samimi olarak bağrına basar?

Bunu birçok kişi söylemiş de bana çok saçma geldi. Nişanlılık tanıma evresi değil midir? Resmiyete adım attığınız nişanlılık müessesesinde aileyle özel günlerde bir araya gelmeyip, bayramda seyranda sülaleye karışmayıp nasıl tanıyacak ve bu insanlarla anlaşıp anlaşamayacağınıza karar vereceksiniz? Bayramda el öpmeye aile büyüklerine gitmeyen gelini kim gerçekten samimi olarak bağrına basar?
Ben böyle tercih ettim. Hala ailesi ile de çok samimi değilim. Sülalesi ile anlaşmak zorunda da hissetmedim kendimi. Eşimin de umrunda değildi çünkü. Bağırlarına falanda basmalarını beklemedim.😂 Tercih meselesi dediğim gibi.

Nişanlımın ailesi ile ilgili hiçbir sorunum yok hepsi çok iyi çok tatlı insanlar. Onlarda şöyle bir gelenek var bulunduğumuz ile bir saat uzaklıkta en büyük dedenin evinde toplanıyorlar bütün çoluk çocuk herkes. Kayınvalidemlerde yazı ordaki yazlıkta geçiriyorlar. Benim otoban trafiği korkum var tırlardan çok korkuyorum daha önce küçük bir kaza atlatmıştım ondan kalma bir korku. Şimdi gitmesem biliyorum ki ileride sırası gelirse önüme koyulur mu? Çünkü pazara denk geldi çalışıyorumda diyemem. Nişanlı olarak ilk bayram. Gitmek istemiyorum ama nişanlımı tek göndermekte içime sinmiyor. Birde kurban bayramlarından hiç hoşlanmıyorum ben oralar kırsal bölge olduğu için kendileri kesiyormuş insanlar hayvanlarını kendileri yetiştiriyorlar. Kayınvalidemi arasam gelemem desem sizce ayıp mı olur?

Bazı konuları baştan konuşup netleştirmek gerekli neyi sevdiğinizi neyi sevmediğinizi eşiniz olacak kişi bilmeli
Bazı şeyler açık açık konuşulmalı, benim eşimin ailesinde de kurbanda toplanmak gelenek gibi, hepsi memlekete gider orada baba evinde buluşurlar. Baştan söyledim ailene saygım sonsuz, Ramazan bayramında giderim ama kurbanda gitmem, ben dışarı bile çıkmıyorum bu bayramda hele ki köyde kendi kestikleri bir aktivite içinde olacağım mümkünü yok yapamam. Eşim ailenin büyük oğlu babası rahmetli oldu, ben gitmeliyim ben keseceğim çünkü dedi, bir hayvana o şekilde elini sürersen geri gelme çünkü elini tutamam dedim, benim içim almıyor, illa gerekiyorsa git bir kasaba parasını ver yapsın ama sen yapma. Bu tutumum başta aileye çok tuhaf geldi, sonra beni tanıdılar, anladılar 11 yıldır kimse kurbanda beni beklemez, eşimde bununla ilgili kimseye laf ettirmez. Ne istiyorsan tavrını baştan koyacaksın sonra kabul görmez sorun yaşarsın. Bizim ülkemizde bayram ziyaretleri önemli ben Ramazan bayramında gönüllerini hoş ediyorum öyle anlaşıyoruz bir orta yol bulmanız lazım, hiç gitmemek olmaz

Valla guzum biz de hoşlana hoşlana gitmiyoruz ama napak maksat gönüller olsun bayram da bu demek değil midir ki?

Bahaneler çok fena, hele de otoban korkum var dersen seni daha ne tatile yollarlar ne başka şeye, her zaman uçakla gidermeyebilirsiniz kendi gitmek istediğiniz yerlere bile. Sonuçta uçakla da gitseniz havaalanları şehir merkezinde olmuyor

Nişanlısınız sadece. Niye evliymiş gibi davranıyorsunuz? Nişanlınızın ailesini ziyarete gitmesi sizi bağlamaz.

Telefonla bayramlaşmanız kafi.

Otoban korkusu nedir allasen sebep buysa gidin yok başka biseyse bilemicim
Ama yuvası yıkılmak üzere olan birinden tavsiye dinlemek istersen böyle ufak seyleri sebep gosterme ve uyum sagla ve gelecekti eşinle arana soğukluk girmesine izin verme. Sabredersen birbrinize sevginiz artar. Kimse sizden tarlada çalışmanızı beklemiyior gidip bı kaç saat oturacaksiniz sadece

Ben böyle tercih ettim. Hala ailesi ile de çok samimi değilim. Sülalesi ile anlaşmak zorunda da hissetmedim kendimi. Eşimin de umrunda değildi çünkü. Bağırlarına falanda basmalarını beklemedim.😂 Tercih meselesi dediğim gibi.
Sizin için demedim zaten bunun tavsiyesinin verilmesini yanlış buldum. Eşinizin umurunda değilmiş ama aile bağları sağlam, ailesine kıymet veren insanların umurunda olacaktır.

Ben çok geleneksel bir insan değilim, eşimin ailemi sevmesine de gerek yok benim açımdan. Ama hürmet ve saygı göstermek zorunda. Özel günlerde uygunsa gitmeli, değilse aramalı. O yüzden ben de onun ailesine aynı şekilde davranıyorum. Sadece kendime istemek bencillik olur çünkü.

Bayramlaşmaya gitmemek için gördüğüm en basit bahane.
Bir arada tek seferde hepsini görüp kısa zamanda Bayramlaşmaya yerine hepsine tek tek ziyarete girmeyi mi uygun gördünüz?.
Bayram,cenaze dügün gibi özel günlerde aile olmayacaksan evlenirken de gözün kimseyi aramasın

Seversiniz sevmezsiniz o ayrı mesele. Kimse kimseyi zorla bir yere götüremez zaten ama bahaneleriniz çok komik.
Otoban trafiği korkusu nedir ya hayatımda daha 💩 tan bir fobi duymamıştım sanırım🤣🤣 napıyorsunuz peki yaşadığınız ilden dışarı hiç çıkmıyor musunuz? Düğününüz olduğunda bir balayına gidelim demeyecek misiniz? Uçak ihtimalini düşünüyorum ama yola çıkamayan insan uçağa binebilir mi hiç sanmıyorum.
Kendi iyiliğiniz için, uydurduğunuz bu fobiyi toplum içinde dile getirmeyin, komik duruma düşersiniz.

Evli olmuş olsanız mutlaka gidin derdim ama nisanliyken gitmeye gerek yok bence.bizde öyle adetler yok sadece telefonla aranır.

Nişanlımın ailesi ile ilgili hiçbir sorunum yok hepsi çok iyi çok tatlı insanlar. Onlarda şöyle bir gelenek var bulunduğumuz ile bir saat uzaklıkta en büyük dedenin evinde toplanıyorlar bütün çoluk çocuk herkes. Kayınvalidemlerde yazı ordaki yazlıkta geçiriyorlar. Benim otoban trafiği korkum var tırlardan çok korkuyorum daha önce küçük bir kaza atlatmıştım ondan kalma bir korku. Şimdi gitmesem biliyorum ki ileride sırası gelirse önüme koyulur mu? Çünkü pazara denk geldi çalışıyorumda diyemem. Nişanlı olarak ilk bayram. Gitmek istemiyorum ama nişanlımı tek göndermekte içime sinmiyor. Birde kurban bayramlarından hiç hoşlanmıyorum ben oralar kırsal bölge olduğu için kendileri kesiyormuş insanlar hayvanlarını kendileri yetiştiriyorlar. Kayınvalidemi arasam gelemem desem sizce ayıp mı olur?
Bayram resmi tatildir,hangi güne gelirse gelsin farketmez. Sen gitmeye bilirsin ama nişanlımı tek göndermek içime sinmiyor demişsin, nişanlın da gitmeyecek mi?

Sizin için demedim zaten bunun tavsiyesinin verilmesini yanlış buldum. Eşinizin umurunda değilmiş ama aile bağları sağlam, ailesine kıymet veren insanların umurunda olacaktır.

Ben çok geleneksel bir insan değilim, eşimin ailemi sevmesine de gerek yok benim açımdan. Ama hürmet ve saygı göstermek zorunda. Özel günlerde uygunsa gitmeli, değilse aramalı. O yüzden ben de onun ailesine aynı şekilde davranıyorum. Sadece kendime istemek bencillik olur çünkü.
Eşimin aile bağları zayıf değildi ki. Sadece kendi ailesini tanıyordu o kadar. Bilakis evlendiğimden beri hepsine gidiyorum.😂 Ama
nişanlı iken bayramda gitmemek benim için hürmet ve saygı değil mesela. Evlenince gittim çünkü. Gerçi benim kaynanam vs yoktu. Ama aradım kutladım. Sadece nişanlı iken gitsem muhtemelen bu sülale içinde hafife alınacaktım ve ona göre davrandım. Ha dediğiniz gibi benim eşimde mesafeli durmamı istiyordu sonuç olarak birlikte hareket etmiş olduk.

Back