Bayram ziyaretlerinden hiç hoşlanmıyorum

sedefinci

Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2023
286
209
23
34
Nişanlımın ailesi ile ilgili hiçbir sorunum yok hepsi çok iyi çok tatlı insanlar. Onlarda şöyle bir gelenek var bulunduğumuz ile bir saat uzaklıkta en büyük dedenin evinde toplanıyorlar bütün çoluk çocuk herkes. Kayınvalidemlerde yazı ordaki yazlıkta geçiriyorlar. Benim otoban trafiği korkum var tırlardan çok korkuyorum daha önce küçük bir kaza atlatmıştım ondan kalma bir korku. Şimdi gitmesem biliyorum ki ileride sırası gelirse önüme koyulur mu? Çünkü pazara denk geldi çalışıyorumda diyemem. Nişanlı olarak ilk bayram. Gitmek istemiyorum ama nişanlımı tek göndermekte içime sinmiyor. Birde kurban bayramlarından hiç hoşlanmıyorum ben oralar kırsal bölge olduğu için kendileri kesiyormuş insanlar hayvanlarını kendileri yetiştiriyorlar. Kayınvalidemi arasam gelemem desem sizce ayıp mı olur?

Eğer sorun korkuysa elbette sizi alacak biri vardır veya taksi. Ama bence siz gitmek istemiyorsunuz bu bahane gibi geldi.
Ortada hiç bir sorun yoksa senede bir bayramda gitmemek çok bencil bi hareket.

Asla ayıp olmaz
Aksine bir duruşunuz olur soylenseler bıle daha saygı duyulursunuz bıle gunun birinde bı yerlerde

Asla ayıp olmaz
Aksine bir duruşunuz olur soylenseler bıle daha saygı duyulursunuz bıle gunun birinde bı yerlerde
Ben öyle düşünmüyorum bu karşınızdaki insanlarla ve sizin insan ilişkilerinizle alakalı bir durum bence. Bizim ailemizde de bir gelin var, geleneksel aile yapısından zihnen çok uzak ancak bu tarz bayram, cenaze veya özel toplantılarda bulunur, mümkün olduğunca iştirak eder ve ılımlı tavır takınır. Biz de 7'den 70'e onun bize karşı olan bu tutumunu takdir eder ona göre ihtimam gösteririz. Hoşlandığı yemekleri yapar onun iştirak edeceği konuları konuşuruz vs. Karşılıklı bir durum yani değer görür değer verdiğimizi gösteririz. Aile olmak bunu gerektiriyor diye düşünüyorum karşılıklı bir takım adımlar ve yeri geldiğinde insani esneklikler. Bir de insanlar sende birkaç gün bir araya geliyor onu da taviz olarak görmek ne denli etik

Baştan neyi sevmiyorsan yapma ki daha sonra beklentiye girmesinler, sonra burda konu açarsın kayın aileden illallah ettim diye...

O şehirden dışarı adım atamiyorsunuz yani? Tatile falan da gitmeyeceksiniz sanırım ömür boyu? Sadece uçak seyahati mi?

Nişanlılar.
Henuz evlenmediler.
Bence gitmemeli. İçlerine hemen girmezse daha cok saygı gorecektır yineliyorum

Şimdi gidersen her bayram gitmen beklenecek. Gitmezsen, ilerde gitme ve gitmeme lüksün hep olacak. İçinden gelmiyorsa gitme

Bayram ziyaretlerinden hiç hoşlanmıyorum başlığı gerçekçi bir durumu ifade ediyor ancak içerik onu desteklemiyor malesef bir takım bahaneleri sıralamış gibisiniz. Şimdi gitmeseniz sonra hiç mi gitmeyeceksiniz onu anlamadım. Aile geleneği gibi bir şey çünkü yaptıkları, her zaman dışta mı kalacaksınız ? Bugün nişanlınız problem etmese evlenince de gitmeyecek misiniz ?

Bu arada bende tırlardan aşırı korkuyorum geçen bayram altında da kalacak gibi olduk ama bu bahane olamaz ki fellik fellik trafikteyiz yani.

Yani nerden tutsan saçmalık akıyor trafik korkunuz hariç. Kötü bir tecrübe yaşamışsınız inşallah bir daha olmaz. Fakat nişanlınızı neden tek göndermek istemiyorsunuz? Neden adamın ailesiyle bayram geçirmesine gönlünüz razı gelmiyor? İkinci olarak bayramın birinci günü isterse ptesiye gelsin kimseyi çalıştığınıza inandıramazsınız. Böyle bahanelerle geleceğinize gelmek istemiyorum uygun değilim diyin daha iyi. Elbette kimseyi kimse hiçbir şeye zorlayamaz.

Canım şunu düşünerek hareket et. Bu tarz kararlar iki taraflıdır. Nişanlında aynı davranışı senin ailene sergilerse nolur.

hoşlanılmayan şeyler elbet yapılmasın, ben de hiç geleneksel bi insan değilimdir. ama yılda iki kez olan, ve türk toplumunun çoğu için hele de anne-babalar için aile demek, beraber olmak demek olan bi günde de gidilir ya. üstelik iyi, tatlı insanlar diyorsunuz. aile olunuyorsa, evleniliyorsa bireysellik illa ki geri planda kalacak o yada bu şekilde. kendinizi tabiki ezdirmeyin, istemediğiniz şeyleri yapmayın ama bayram ziyaretine de özellikle size iyi olan insanlara gidilir diye düşünüyorum. Fakat, nişanlıyken bence gerek yok böyle aile ortamlarına girmeye. Arayın yeter.

Bayramın 1. Günü kendi ailem varken nişanlımın ailesi ne alaka ? Nişanlın da tek gitsin şimdiden sınır çizin.

Bayram ziyaretlerini bende sevmiyorum, zaten her zaman gördüğüm insanlara aa hadi bayram yine geldik olayı saçma geliyor. Sevmediğim görüşmediğim insanlara sırf bayram diye ziyaret etmek istemiyorum ki etmiyorumda. Önceden cep telefonu görüntülü görüşme yok, normal telefon ve mektup vardı o zaman bayram ziyaretleri anlamlıydı.
Konuya gelecek olursak sizinki biraz bahane gibi geldi. Şimdi gitmediniz diyelim, evlenince ne yapacaksınız?

Yani sizden önce 30 yıl tek gitmiş nişanlınız, içinize sinmeyecek bi şey yok. Gitmek istemiyorsanız gitmeyin. Ama evlenince öyle ya da böyle gidilmesi gerekecek, korkunuz varsa da aşmayı öğrenin madem evlenene kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…