• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bayram gezmesi

sevalkaya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2012
289
1
26
İstanbul
kızlar sabah 7 gbi kalktık eşimle. annem ve abim istanbuldan geldiler bayram için. biz onları otogara almaya giitk ve ordan annemin evine yani köye geçtik.köyde yine istanbuldan 2 gün önce gelmiş babannnem amcam yngem halam vs kalabalık akrabalarım vardı. annem ve babaannemin evi yan yana bu arada. birde babam ve dedm yeni vefat etti. mezarları da köyde.neyse sabah 8 gbi köyde olduk. kahvaltı hazırladılar babannemin evinde beraber yedik. sonra herkes dağa mantara kestane toplamaya gitti. babannem annnem abim kaldı.biz biraz eşimle yürüyüş yaptık. üstelik hamileyim doğuma 10 günüm var. sonra mezaar başına gittik kuran okumaya. kimse bizle ilgilenmedi. abim traktörü çalıştırmakla meşguldü. annem evini
temizlemekle. bizde kapının önlerinde.vakit geçmek bilmedi. eşim cumaya camiiye gitti.neyse geldi sonra dağdakiler geldi. baya bi sıkıldık. herkes kendi halinde işinde. orada hepimiz de misafiriz tabi.işte böyle eşimle ben hiçmemnun kalmadık. tek kaldık konusan olmadı yani kimse yanımızda oturmadı bile. sonra ben gidelim artık dedim. onlar da yemek yeriz dediler.olmadı böyle falan dediler.saat 3 bu arada.şimdi evime geldim ama hiç güzel geçmedi bayramın bu gunu. bi garipti umdugumuzu göremedik. sizce bu anlattıklarımı siz nasıl yorumlarsınız. sorun yada hata varmı. bizde mi onlardamı yorumlarınızı bekliyorum..

kızlar sabah 7 gbi kalktık eşimle. annem ve abim istanbuldan geldiler bayram için. biz onları otogara almaya giitk ve ordan annemin evine yani köye geçtik.köyde yine istanbuldan 2 gün önce gelmiş babannnem amcam yngem halam vs kalabalık akrabalarım vardı. annem ve babaannemin evi yan yana bu arada. birde babam ve dedm yeni vefat etti. mezarları da köyde.neyse sabah 8 gbi köyde olduk. kahvaltı hazırladılar babannemin evinde beraber yedik. sonra herkes dağa mantara kestane toplamaya gitti. babannem annnem abim kaldı.biz biraz eşimle yürüyüş yaptık. üstelik hamileyim doğuma 10 günüm var. sonra mezaar başına gittik kuran okumaya. kimse bizle ilgilenmedi. abim traktörü çalıştırmakla meşguldü. annem evini
temizlemekle. bizde kapının önlerinde.vakit geçmek bilmedi. eşim cumaya camiiye gitti.neyse geldi sonra dağdakiler geldi. baya bi sıkıldık. herkes kendi halinde işinde. orada hepimiz de misafiriz tabi.işte böyle eşimle ben hiçmemnun kalmadık. tek kaldık konusan olmadı yani kimse yanımızda oturmadı bile. sonra ben gidelim artık dedim. onlar da yemek yeriz dediler.olmadı böyle falan dediler.saat 3 bu arada.şimdi evime geldim ama hiç güzel geçmedi bayramın bu gunu. bi garipti umdugumuzu göremedik. sizce bu anlattıklarımı siz nasıl yorumlarsınız. sorun yada hata varmı. bizde mi onlardamı yorumlarınızı bekliyorum..

Hep beraber kahvaltı etmişsiniz yani bayramlaşmışsınız anladığım kadarıyla.
Sonra herkes dağılıp işine gücüne bakmış.
Eeee normali de bu değil mi?
Bayram diye iş beklemez ki..
Önemli olan bayramlaşıp bir kaç saat de olsa beraber vakit geçirmek.
Sonrası... Sonra hayat devam ediyor işte..

Hep beraber kahvaltı etmişsiniz yani bayramlaşmışsınız anladığım kadarıyla.
Sonra herkes dağılıp işine gücüne bakmış.
Eeee normali de bu değil mi?
Bayram diye iş beklemez ki..
Önemli olan bayramlaşıp bir kaç saat de olsa beraber vakit geçirmek.
Sonrası... Sonra hayat devam ediyor işte..
evet canım bende öyle düşünüyorm bi taraftan . onlar da misafir köyde 2 günlük izinleri var. herkes köyde bişeyler toplaayıp evine götürme telaşında. ben çok görmedim onları. herkes işe güce baktı.ama biz eşimle sap gbi ortada ayakta kaldık ya biraz garip olduk.hemen evimize dönebilirdik dönmedik işte herzmn görüşmüyoz diye öğleden sonraya kadar kalalım istedim. eşim sıkıldı hoşuna gitmedi. burası böyle diye anlatmaya çalıştım.

evet canım bende öyle düşünüyorm bi taraftan . onlar da misafir köyde 2 günlük izinleri var. herkes köyde bişeyler toplaayıp evine götürme telaşında. ben çok görmedim onları. herkes işe güce baktı.ama biz eşimle sap gbi ortada ayakta kaldık ya biraz garip olduk.hemen evimize dönebilirdik dönmedik işte herzmn görüşmüyoz diye öğleden sonraya kadar kalalım istedim. eşim sıkıldı hoşuna gitmedi. burası böyle diye anlatmaya çalıştım.

Ne bileyim bana garip gelmedi.
Eşiniz neden sıkıldı ki?
Sonuçta bayramlaşma denen olay tüm gün sürmez ki.

bence kimsede sorun veya hata yok, ama sen fazla anlam yüklemişsin bu ziyarete, tatil köyüne gitmediniz ki canım memnun kalmadık falan demişsin, bence bu olaya üzülme hamileliliğinin son günlerinin tadını çıkar, çok özleniyor sonra

Son düzenleme:
bayramda önemli olan kahvaltı çay keyfi derken bi iki saatlik zaman diliminde konuşmak muahbbet etmek zaten bayramı amacına ulaştırmış demektir, öyle el üstünde tutulup çevrenizde pervane olacaklarını beklemek yanlış bence...bunu düşünmek hata aslında...
kahvaltı çay derken hayata devam edilir..heryerde böyledir...
bence abes durum yok siz abarttınız gibi...
ilgi beklemişsiniz biraz garip gelmiş bu yüzden, ama şu bir gerçekki bayram olunca hayat durmuyor, kaldığı yerden devam ediyor..
bizde mesela bayramda kahvaltıyı yaparız kv lerle, sonra bulaşık ortalığı topla derken öğlen olur zaten, gelen giden olur şeker çay tatlı ikramı derken bi bakmışız akşam olmuş...
yani diyeceğim bayramın diğer günlerden hiç bir farkı yok kv lerde... bende ayak uydurdum haliyle napiyim..öyle yaşayıp gidiyoruz,
hatta eşim der bazen bayramlık mevzusu geçse alalım falan diye, yok gerek yokki nerde giyeyim, zaten bayram demek iş demek :) hele ki kurban bayramı, işten güçten gelen gidene hizmet etmekten bayramlığımı giymeye fırsatım olmaz ki :) açıkçası bayramları pek sevmem, çünkü gelinlere bayram, hiç bayram gibi geçmez ki, hizmetten işten güçten...

kızlar hepinize teşekkür ediyorum. ben galiba yapım gereği fazla ilgi görmekten hoşlanıyorum bu kadar. hepiniz haklısınız bence de..sadece bi anormallik bulan varmı diye sordum. kafama takmıyorum bunları aslında.şuanda tek düşüncem kızım :) çok az kaldı onun kokusunu özledim.. darısı tüm isteyenlerin başına :))

cnmm bence siz fazla beklenti içine girmişsiniz :34:
hani oradakiler hep orada olsa bu dediğini yine anlarım ama hemen hemen herkes biryerden gelme tabikide akıllarındaki şeyleri yapacaklar... bence sizde onlardan birine uyup öyle hareket etseydiniz daha iyi geçerdi....
bence herşey gayet normal siz sadece bebek gibi pışpışlanmak istemişsiniz ki gerçi buda hamilelikte normal... ama bence ailene sakın ilgilenmediniz falan diye düşünme ki herkes birşeylerle meşgul olmuş hemen belliki izinleri kısıtlı... sizde hamilelik duygusallığı var bence:34:

Bence ayıp etmişler misafir her yerde misafirdir. :50:

bende ortada bi sorun göremedim.hatta siizn sıkılmanıza anlam veremedim eşiniz abinizle traktörle falan uğraşsaydı ne bilim yada birilerine takılsaydı siz anneniz temizlik yaparken yanında durup sohbet etseydiniz yani bence siz insanlardan uzak durmuşsunuz.öğleden sonra3te uzun bi bayram kahvaltısı sonrası yenen öğle yemeği için hiçte geç değil bana kalırsa....

cnmm bence siz fazla beklenti içine girmişsiniz :34:
hani oradakiler hep orada olsa bu dediğini yine anlarım ama hemen hemen herkes biryerden gelme tabikide akıllarındaki şeyleri yapacaklar... bence sizde onlardan birine uyup öyle hareket etseydiniz daha iyi geçerdi....
bence herşey gayet normal siz sadece bebek gibi pışpışlanmak istemişsiniz ki gerçi buda hamilelikte normal... ama bence ailene sakın ilgilenmediniz falan diye düşünme ki herkes birşeylerle meşgul olmuş hemen belliki izinleri kısıtlı... sizde hamilelik duygusallığı var bence:34:
canım benim ben onlara uymak istesem bile onlar sen gelme diye kızarlardı zaten . herkes dağa çıktı mantara kestaneye yani yorucu bi iş o. benim 10 günüm kalmış doğurmama yani. onlara uyamadım bu sebepten. bi de bayram gezmesine köye gitmişiz :) anneme gelince annemin evi 1 yıl kadar yalnız kaldı fare girmiş eve dedi onları temizliyodu ki ben fareden çok korkarım bi de hamileyim ani bi korkuda bişey olur diye eve o yüzden giremedim. hatta annem evleri sen süpür bile dedi. bende kendi evimi bile eşim süpürüyo çok çABUK yoruluyorum dedim.

bende ortada bi sorun göremedim.hatta siizn sıkılmanıza anlam veremedim eşiniz abinizle traktörle falan uğraşsaydı ne bilim yada birilerine takılsaydı siz anneniz temizlik yaparken yanında durup sohbet etseydiniz yani bence siz insanlardan uzak durmuşsunuz.öğleden sonra3te uzun bi bayram kahvaltısı sonrası yenen öğle yemeği için hiçte geç değil bana kalırsa....
canım bu yorumuna da katılıyorum bi taraftan. eşim köy işlerinden taamirden hiç anlamaz hoşlanmaz. bilgisayar mühendisi kendisi. hep laptop başında işi gücü. başka anladığı hiç bişey yok.onların yanında durdu baktı öyle. bende kapının önünde oturdum tek başıma. bu yüzden sıkıldık. bayram oturması böyle olmaz . ama bizim köyde böyle oluyo hep. ve ben hamile olduğum için sanırım bu bayram daha farklı olmasını istedim bu kadar :)

canım bu yorumuna da katılıyorum bi taraftan. eşim köy işlerinden taamirden hiç anlamaz hoşlanmaz. bilgisayar mühendisi kendisi. hep laptop başında işi gücü. başka anladığı hiç bişey yok.onların yanında durdu baktı öyle. bende kapının önünde oturdum tek başıma. bu yüzden sıkıldık. bayram oturması böyle olmaz . ama bizim köyde böyle oluyo hep. ve ben hamile olduğum için sanırım bu bayram daha farklı olmasını istedim bu kadar :)

açıkçası ben sizin yerinizde olsam köye falan gitmezdim ayaklarımı uzatır evde yatardım ohhh:)sıkılırsamda eşimle bi yerlere giderdim:)

açıkçası ben sizin yerinizde olsam köye falan gitmezdim ayaklarımı uzatır evde yatardım ohhh:)sıkılırsamda eşimle bi yerlere giderdim:)
bi dahaki bayramda bizim köye gidip el öpüp babamın mezarını ziyaret edip hemen eşimin köyüne gideceğim zaten. orda kalmakla hata ettim bundan sonra bu kulağıma küpe oldu işte en azından eşimin köyünde kimse bayram da işe güce bakmıyo evde misafir bekliyolar ne de guzel ağırlıyolar :))

Back