• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayram bayram eşimle kavgamız

sedeflidondurma

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2018
905
927
23
Merhaba hanımlar. Direk konuya gireceğim. Dün akşam kp ve görümcelerime akşam yemeğine gidecektik. Hazırlanmaya başladım. Bayramlık bluzumu ve sortumu giydim. Eşim beğenmedi daha rahat seyler giy yemek yicez dedi. Bluzumu çıkardım bu sefer sortu beğenmedi. Darmış şort gibi değilmiş. Bol bir şortum var onu giy dedi. Onu giydim ama çok sevmediğim için üstüne tişört seçmekte zorlandım 3 4 tişört değiştirdim. Bu bağırıyor oturdugu yerde hadi giyinemedin bir sanki düğüne hazırlanıyorsun falan diye. Kendi bornozlu benim hazırlanmamı bekliyor. Ben de sen de hazırlansana ne diye oturmuş beni bekliyorsun dedim. Neyse en sonunda ikimizde giyindik. Bu yatak odasında beni çağırıyor gel bak şuraya diye gitmedim. Neden çağırdıgını biliyorum.başladı söylenmeye çocuk azarlar gibi azarlıyor beni diğer odadan. Yemekten gelince kıyafetlerimi yerine koymak istemiştim. Yorucu bir gündü o an canım istemwdi. Ama bunu asla ona anlatamam. Diğer odadan bağrındı bağrındı cevap alamayınca geldi yanıma yine azarşıyor. Ben tepki vermek istemedim. Dinlemiyon mu umursaöıyon mu derken iyice sesini yuksetti. Konu komşu duymustur bağırmalarını o kadar bağırıyor. Bende kayış attı o an resmwn kapattım kendimi banyoya ağladım. Kızımızın yanında bağırmasına ayrı üzüldüm. Banyoda çık diye bağırıyo. Ses etmedim. Kapıyı kırcam çık diyo. Kendime birşey yapacağımdan süphelendi heraşde açtım kapıyı. Neden böylesin ne yapmaya çalısıyorsun diyor bir de. Ben artık sürekli savunma yapmaktan o kadar yorulmusum ki hiç bir şey demek istemedim.
Biraz sonra geldi o insanların hiçbir sucu yok hadi yemeğe gitcez. Ben gelmiyorum dedim. Hiçbiryere gidecek halim yoktu kanım çekilmiş gibiydi. Ruh gibiydim. Ben gitmiyorum kızı alıp sen git o zaman dedi. Ben yine gitöiyorum hiçbiryere dedim. Bu kapıları çarptı öfkesinden bana bunu yapma sedef diye bağırıyor. Sonra telefon konuşmasında biz gelmiyoruz ole işte falan dediğini duydum. 5 dakika sonra kızı da alıp yemeğe gitti. Onlara ne dedi hiç bilmiyorum. Olay eş ailesine de yansıdı büyük ihtimal. Kız erken uyudu gelemiyoruz falan diyebilirdi ama bu yaptıgı haraket beni onlara karşı mahçup da ettirdi. Zaten saygısızlık oldu diye içim içimi yiyor ama az daha toplayıp kendimi ben diyecektim hadi gidelim diye. Aldı kızı gitti benden önce davrandı.
Kızlar eşim çok takıntılı düzen konusunda obsesif zaten. Herşeye takıntısı var. Beni yiyip bitiriyor bu manyaklıkları. Arefe günü de ablası şehirdısından gelcekti. Sabahları çok yorgun kalkıyorum tabiri caizse dayak yemiş gibi. Kalk 1 saat sonra ablamlar gelcek dedi. Hemen ayılamadım. Bu başladı yine saydurmaya gamsızsın ne biçim kadınsın vs. Ortalık yine bok gibi falan filan saydırıyor. Ortalıkda sadece kızımın oyuncakları varsı salonda. Ben kalkmayınca 5 dakikada bitirdi zaten ortalık toplamayı. Sonra birşekilde düzeldik özür de diledi.hatta ablası 6 saat sonra geldi beni sınamak için öyle seylemiş. Hatta bana kendini çok ezdiriyorsun yapmıyom len de azcık dik dur ver cevabını bana falan desi. Güzel güxel konuştuk işte özür de diledi. Ama yok ertesi gün bayram bayram bana bağırmasına o kadar kırıldım ki.
Bir de 10 gündür kpss kitabı istiyorum para yok diyor. Bayramlık aldı ayakkabı aldı bu on gün içinde ama kitaba para yok diyor. Onun istediği gibi olursam sorun yok. Onun önceliklerine göre yaşıcam onun kurallarını kabul etcem. Saçımın boyuna rengine kadar karısır. Her şeyimde söz hakkı var. Bir gün sürdüğüm ojenin rengini beğenmez bir gün rujumun rengini beğenmez bir gün tişörtümü beğenmez. Ben artık kafayı yeme noktasına geldim galiba

Sabrettim okudum, eşiniz normal değil.

Kendinizi ezdirmeyin, banyoya kendinizi kapatıp ağlamak sizi haklıyken haksız duruma düşürür.

Ailesine dediklerini boşverin, konusu geçerse çok üstüme geldi kendi aramızdaki bir problemdi sizinle alakası yok dersiniz. Aile yemeğine gidilecekse aile onun ailesi, sizin gönlünüzü kırdıktan sonra gitmenizin bir anlamı yok.

Alttan alıp suyuna gittikçe sizi bastırmaya çalışır, dediğinizin arkasında durun ve net olun.

Bu kadar kendinize müdahale ettirmeyin. Eşler belli şeylere fikir söyleyebilir evet ama hergün o olmamış bu olmamış diye müdahale etmesi sizi çok bunaltır.

Eşyaları toplamak istemiyorsanız toplamazsınız, değil akşam ertesi sabah bile toplayabilirsiniz, eşinize ne? Kendi evinizde istediğiniz gibi hareket edebilmelisiniz.

Banyoya kendinizi kapatmak fikri iyi bir fikir degil bence ama artık bağırmalara karşı böyle korumaya çalışıyorsunuz demek ki kendinizi.

Eşinizin tedavi görmesi lazım bence, görmüyorsa bu konudaki ikna etmeye çalışın.

Ailesinin ne düşündüğü de şuan en son dert edeceğiniz şey olsun.

Bu ufak cinnet herseyi cozer. Bu kadar ezdirirseniz ezer tabi disinizi gosterin.
Kendimi ezdirmemeye çalısıyorum. Evliliğimizin başında bana karışmaması konusunda çok tartısırdık ama huylu huyumdan vazgeçmezmiş ya olmuyor. Düzelmiyor. Tartıssam da düzelmiyor. Huyuna gitsem de düzelmiyor.

Kendimi ezdirmemeye çalısıyorum. Evliliğimizin başında bana karışmaması konusunda çok tartısırdık ama huylu huyumdan vazgeçmezmiş ya olmuyor. Düzelmiyor. Tartıssam da düzelmiyor. Huyuna gitsem de düzelmiyor.
O halde yollarinizi ayirmaniz gerekli. Sizi tuketen seylerdej uzak durun.

Buradan okuduğum kadarıyla insanı çok yoran bir esiniz var. Niye onu yapmadın niye öyle giyindin diye. Siz kenara çekilip ağlamak yerine daha fazla tepki verebilirdiniz. Ayrıca takıntı rahatsızlığı varsa tedavi olsun. Siz onun bu tavırlarını çekmek zorunda değilsiniz.

Eşiniz tam bir ömür törpüsü
Eşler bazı konularda tabi ki fikir belirtir , öneride bulunur birbirine ama sizin eşiniz saygısızın biri kusura bakmayın
Ömür geçmez böylesiyle
Bu konular haricinde herşey çok yolundaysa tedavi yoluna gitmeye ikna edin

Merhaba hanımlar. Direk konuya gireceğim. Dün akşam kp ve görümcelerime akşam yemeğine gidecektik. Hazırlanmaya başladım. Bayramlık bluzumu ve sortumu giydim. Eşim beğenmedi daha rahat seyler giy yemek yicez dedi. Bluzumu çıkardım bu sefer sortu beğenmedi. Darmış şort gibi değilmiş. Bol bir şortum var onu giy dedi. Onu giydim ama çok sevmediğim için üstüne tişört seçmekte zorlandım 3 4 tişört değiştirdim. Bu bağırıyor oturdugu yerde hadi giyinemedin bir sanki düğüne hazırlanıyorsun falan diye. Kendi bornozlu benim hazırlanmamı bekliyor. Ben de sen de hazırlansana ne diye oturmuş beni bekliyorsun dedim. Neyse en sonunda ikimizde giyindik. Bu yatak odasında beni çağırıyor gel bak şuraya diye gitmedim. Neden çağırdıgını biliyorum.başladı söylenmeye çocuk azarlar gibi azarlıyor beni diğer odadan. Yemekten gelince kıyafetlerimi yerine koymak istemiştim. Yorucu bir gündü o an canım istemwdi. Ama bunu asla ona anlatamam. Diğer odadan bağrındı bağrındı cevap alamayınca geldi yanıma yine azarşıyor. Ben tepki vermek istemedim. Dinlemiyon mu umursaöıyon mu derken iyice sesini yuksetti. Konu komşu duymustur bağırmalarını o kadar bağırıyor. Bende kayış attı o an resmwn kapattım kendimi banyoya ağladım. Kızımızın yanında bağırmasına ayrı üzüldüm. Banyoda çık diye bağırıyo. Ses etmedim. Kapıyı kırcam çık diyo. Kendime birşey yapacağımdan süphelendi heraşde açtım kapıyı. Neden böylesin ne yapmaya çalısıyorsun diyor bir de. Ben artık sürekli savunma yapmaktan o kadar yorulmusum ki hiç bir şey demek istemedim.
Biraz sonra geldi o insanların hiçbir sucu yok hadi yemeğe gitcez. Ben gelmiyorum dedim. Hiçbiryere gidecek halim yoktu kanım çekilmiş gibiydi. Ruh gibiydim. Ben gitmiyorum kızı alıp sen git o zaman dedi. Ben yine gitöiyorum hiçbiryere dedim. Bu kapıları çarptı öfkesinden bana bunu yapma sedef diye bağırıyor. Sonra telefon konuşmasında biz gelmiyoruz ole işte falan dediğini duydum. 5 dakika sonra kızı da alıp yemeğe gitti. Onlara ne dedi hiç bilmiyorum. Olay eş ailesine de yansıdı büyük ihtimal. Kız erken uyudu gelemiyoruz falan diyebilirdi ama bu yaptıgı haraket beni onlara karşı mahçup da ettirdi. Zaten saygısızlık oldu diye içim içimi yiyor ama az daha toplayıp kendimi ben diyecektim hadi gidelim diye. Aldı kızı gitti benden önce davrandı.
Kızlar eşim çok takıntılı düzen konusunda obsesif zaten. Herşeye takıntısı var. Beni yiyip bitiriyor bu manyaklıkları. Arefe günü de ablası şehirdısından gelcekti. Sabahları çok yorgun kalkıyorum tabiri caizse dayak yemiş gibi. Kalk 1 saat sonra ablamlar gelcek dedi. Hemen ayılamadım. Bu başladı yine saydurmaya gamsızsın ne biçim kadınsın vs. Ortalık yine bok gibi falan filan saydırıyor. Ortalıkda sadece kızımın oyuncakları varsı salonda. Ben kalkmayınca 5 dakikada bitirdi zaten ortalık toplamayı. Sonra birşekilde düzeldik özür de diledi.hatta ablası 6 saat sonra geldi beni sınamak için öyle seylemiş. Hatta bana kendini çok ezdiriyorsun yapmıyom len de azcık dik dur ver cevabını bana falan desi. Güzel güxel konuştuk işte özür de diledi. Ama yok ertesi gün bayram bayram bana bağırmasına o kadar kırıldım ki.
Bir de 10 gündür kpss kitabı istiyorum para yok diyor. Bayramlık aldı ayakkabı aldı bu on gün içinde ama kitaba para yok diyor. Onun istediği gibi olursam sorun yok. Onun önceliklerine göre yaşıcam onun kurallarını kabul etcem. Saçımın boyuna rengine kadar karısır. Her şeyimde söz hakkı var. Bir gün sürdüğüm ojenin rengini beğenmez bir gün rujumun rengini beğenmez bir gün tişörtümü beğenmez. Ben artık kafayı yeme noktasına geldim galiba
Ben eşime seslersem ve defalarca duyduğu halde cevap vermese, yanına gitsem ve beni insan yerine koymayıp yine cevap vermese çeker o kapıyı giderim. Sizin eşiniz sabirliymis.

Bana eşiniz pek de haksız gibi gözükmedi açıkçası. Ufak tefek oynamalarla aynı hikayeyi eşinizin ağzından dinlesek pek çok kişi ona hak verir eminim. Sanki umursamaz davranarak onu tahrik etmişsiniz gibi geldi biraz. Böyle durumlarda karşıdakinin tepkisiz kalması, sen yokmussun gibi davranması beni tahrik ediyor açıkçası. Gidip tartissan kendini savunsan daha sağlıklı bı davranış olur bence. Bı de ortak bir evi kullanırken onun hassasiyetlerine de dikkat etmelisin. Orası sadece senin evin değil ki. Tuhaf geldi bana. Acaba burdaki kadinlar eşleri eşyalarını ortada bırakınca aman istediği zaman toplama hakkı var diyebiliyorlar mi? Ablası gelirken yataktan kalkmamaniz , aile yemeğine gidecekken ben gelmiyorum demeniz filan da hoş değil. Kendi içinizde ne yaşıyorsanız yaşayın ailesine karşı zor durumda bırakmamanız gerekirdi.

Genel olarak haklisiniz ama duydugunuz halde cevap vermemeler, kendini banyoya kapatip cevap vermemek filan cok sinir bozucu hareketler. Kendinizi savunmasaniz da konuyu kapatici bir kac birsey soyleyip konusmayi bitirebilirsiniz.
Bu derece duyup duymamazdan gelmeler normal olan insani dahi çileden cikarabilir.

Sorun sizde degil ki esinizde kendinizi sorgulamayin. Cok zor gercekten okurken bile sabredemedim.bence esinizin yardima ihtiyaci var

Adamin takintisi var biliyorsunuz ama seslendiyinde neden cevap vermiyorsunuz. Yaniniza geliyor ama yine de cevap vermiyorsunuz. Ben de olsam beni adam yerine koymuyormusun diye bagirirdim sinirden. Bayram gunu uzatmissiniz malesef. Hizli bir sekilde hazirlanip cikacaginiza adami çileden cikarmissiniz. Tamam kavga ettiniz, sakinlesip yine de bayramlasmaya gide bilirdiniz, akrabalar bekliyor cunku. Ondan cok siz bana inatci gibi geldiniz.
Adamda suc yok mu tabii ki, var. Her seyinize karismasi sizi biktirmistir. Benim eşim de oyledir, sizden farkli olarak ben sort bile giyinemem. İyi huylari cok oldugu icin kotu huylarini gormezden geliyorum. Eşiniz iyi biriyse o sekildr kabul etmeye calisin.

Ben eşime seslersem ve defalarca duyduğu halde cevap vermese, yanına gitsem ve beni insan yerine koymayıp yine cevap vermese çeker o kapıyı giderim. Sizin eşiniz sabirliymis.
Herşeye sürekli söylenen bir eş varsa karşıda bir yerde insan bu kadar tepkisiz kalabilir gibi geldi bana.

Konu sahibinin çıkardığı eşyaları toplaması için çağırmış eşi anladığım kadarıyla, o an toplamak istemediğini söylese yine sorun yaşayacaklardı muhtemelen.

Siz haklısınız, eşiniz haksız. Gayet net.

Siz ona bunları diyebilir misiniz? Kalk kardeşim geliyo ortalığı topla, ne biçim erkeksin diyebilir misiniz? Olmamış o, değiştir diyebilir misiniz? Hadi amma bekledik yaaa hazırlanamadın mı hala diyebilir misiniz? Çıkardıklarını topla diyebilir misiniz? Saçına başına elli kere laf edebilir misiniz?

Ortada koskocaman bir asimetri var. Bunu yok etmeniz gerekiyor. Bence size yaptıklarının aynısını ona yapın. Hazırlanması için acele ettirin, evin düzeni bozulunca çemkirin, yanlış veya eksik bir şey yapınca onun ses tonuna çıkarak bağırın. Ne oluyor derse de, ya sen bu hareketleri keseceksin ya ben de aynısını yapacağım deyin.

Siz haklısınız, eşiniz haksız. Gayet net.

Siz ona bunları diyebilir misiniz? Kalk kardeşim geliyo ortalığı topla, ne biçim erkeksin diyebilir misiniz? Olmamış o, değiştir diyebilir misiniz? Hadi amma bekledik yaaa hazırlanamadın mı hala diyebilir misiniz? Çıkardıklarını topla diyebilir misiniz? Saçına başına elli kere laf edebilir misiniz?

Ortada koskocaman bir asimetri var. Bunu yok etmeniz gerekiyor. Bence size yaptıklarının aynısını ona yapın. Hazırlanması için acele ettirin, evin düzeni bozulunca çemkirin, yanlış veya eksik bir şey yapınca onun ses tonuna çıkarak bağırın. Ne oluyor derse de, ya sen bu hareketleri keseceksin ya ben de aynısını yapacağım deyin.
Bunlar bir erkeğe söylenir mi hiç? Erkeklik gururu diye birşey var hiç duymadınız mı? Bunlar ancak bir kadının idare etmesi gereken şeyler...

Konu sahibinin derdi bütünlüklü olarak bir eşitsizlik hali. Münferit vakalara odaklanıp “çağırınca duysaydın” demeyin. Ortada komple bir eşitsizlik var, kadını tüketme noktasına getiren de bu. Tekil vakalar değil, bütünlüklü bir şey anlatıyor kadın.

Herşeye sürekli söylenen bir eş varsa karşıda bir yerde insan bu kadar tepkisiz kalabilir gibi geldi bana.

Konu sahibinin çıkardığı eşyaları toplaması için çağırmış eşi anladığım kadarıyla, o an toplamak istemediğini söylese yine sorun yaşayacaklardı muhtemelen.
Bana kalsa zaten toplamak zorunda. Benim eşim on tane giysi deneyip ortada bıraksa ben de isterim toplamasını. Kaldı ki konu sahibi b3n şu an toplamak istemiyorum dese ve tartışma çıksa daha sağlıklı olurdu. Kendinizi adamın yerine koyun. Sizi duyan ama cevap vermeye tenezzül etmeyen biri var karşınızda.

Back