Bayılma

Derinseda

Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2014
64
2
13
Bugün ikinci konu açışım stajdayım sıkılıyorum zaten sorayım dedim.bende uzun zamandır tekrarlayan bir rahatsızlık var.önce göz kararması daha sonra mide bulantısı kulağımdan bi ses geliyo ve o an bir dakika içerisinde su gibi oluyorum.sonrada bi kez baygınlık geçirdim diğelerinde bayılmadan atlattım.hastahaneye gittik kansızlık varmış .kan değerim 12 iken bile azdı ve suan 7ye düşmüş.kan ilacı kullandım geçmedi.kan iğnesi kullanmak istemyorum.kullanan varmı morartıp şişiriyomş şişmanlatıyomuş.pekmez içiyorm bidaha kontrole gidicem,tekrardan teşekkürler

hamileyken kullandım ben doğum yapalı 2 yıl oldu hala duruyor morluğun izi geçmiyor sanırım ama işe yarıyor, başka bir yan etkisini görmedim.

Bugün ikinci konu açışım stajdayım sıkılıyorum zaten sorayım dedim.bende uzun zamandır tekrarlayan bir rahatsızlık var.önce göz kararması daha sonra mide bulantısı kulağımdan bi ses geliyo ve o an bir dakika içerisinde su gibi oluyorum.sonrada bi kez baygınlık geçirdim diğelerinde bayılmadan atlattım.hastahaneye gittik kansızlık varmış .kan değerim 12 iken bile azdı ve suan 7ye düşmüş.kan ilacı kullandım geçmedi.kan iğnesi kullanmak istemyorum.kullanan varmı morartıp şişiriyomş şişmanlatıyomuş.pekmez içiyorm bidaha kontrole gidicem,tekrardan teşekkürler

Bende de kansizlik vardi hemde baya düşük normal degerinden surekli oynuyordu ayda bir kontrole giderim hala sonra ortaya cikti karaciğer enzimlerim yuksekmis o yuzden oluyormus doğuştan gelen sarilik varmis. Adet oldugumda veya grip oldugumda bayilacak gibi olurum gun icinde haplar cozum degil cok kullandim ben igneyi bende istemedim cok kilo alirsin dediler. Kep torenimde bayildim gecen sene ben cok kalabalik ortamlarda bunaliyorum

Geçmiş olsun öncelikle...

Demir eksikliğinin tedavisinde diyetin önemi bulunmaktadır. Özellikle haftada iki kere kırmızı et yemek gerekmektedir. Bu demir eksikliğinin önlenmesi için gereklidir.
Ispanak demir yönünden zengindir. Fakat ıspanak çiğ yenmediği için, pişirilme esnasında demir içeriğinde ciddi bir kayıp olmaktadır.
Pekmezin demir içeriği çok yüksek değildir. Dalak, karaciğer gibi besinlerin demir oranı yüksektir.
Günümüzde basit demir preparatları kullanmak mümkündür.
Bunun dışında ülkemizde yetiştirilen taze sebze, meyveye ve ete ulaşmak mümkündür.
Serum demir ve ferritin düzeyi ve folik asit değerleri normal olan bir kişide demir takviyesine gerek yoktur.
Sağlıklı beslenen kişilerde ek besin takviyesine gerek yoktur.

DEMİR İÇERİĞİ YÜKSEK OLAN BESİNLER

Yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, pazı)
Portakal, elma
Kuru kayısı, kuru üzüm ve kuru baklagiller
Balık, kırmızı et, tavuk, karaciger, dalak
Pekmez, tahin

Kulak burun boğaz doktorunada git istersen,baş dönmesi,bayılma,ayakta dururken dengesizlik,kulakta ağrı sebebi vertigoda olabilir.

Bende vertigo olabileceğini düşündüm ama baş dönmem o şekilde değil o yüzden kontrole gitmiştim bi problem çıkmadı

kansızlığa birebir iyi gelen şey ciğerdir.mutlaka onu tüketmelisin bol bol.hemde fazla pişirmeden.biraz çiğ olması gerekiyor.yani şöyle anlatayım.ciğeri pişirince üzerindeki kanlar gitmemeli fazla.onları öyle tüketirsen yararı olacaktır.gerçi böyle yemek insanın midesini kötü yapar ama yararı fazla.birde nar suyu çok iyi geliyor kansızlığa.

O an Fazla ayakta duruyorsan tansiyonun düşüp bu sikayetlere de neden olabilir. Bayanlarda çok sık olan bir şey. Benim de oldu. Fakultede hoca hasta başı ders anlatıyor benimse kulaklar ugulduyor gozler karariyor cildim sarariyor sendeledim o an biri tuttu yoksa gidiyordum:)

Back
X