- 18 Ekim 2007
- 1.202
- 228
- 41
- Konu Sahibi Deniznisan
arkadaşlar 2-3 tane bayat ekmeğim var.ekmekleri değerlendirmek istiyorum.bayat ekmekle hangi yemekleri yapabilirim?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben bayat ekmekleri robotta ufalayıp, poşetleyip derin dondurucuya atıyorum.Köfte yapacağım zaman alıp kullanıyorum.
Nasıl fikir ama?
bende veryım bıldıgım kadarıyla
sut yumurta cok azcık tuz karısmı yapıp ekmeklerı dılımlere ayırıp bu karısıma batırıp kızartdıgınıza cok guzel bır kahvaltı oluyor
bırde annem hep yapardı aklıma geldı onuda soyleyım ekmeklerı aynı corbaya gograr gıbı parcalıyoruz sekerlı su ve yumurta kırıyoruz kavuruyoruz cok guzel bır tatlı oluyor ben bayılıyorum ona mesela
bende bayat ekmekleri doğrayı yağda kavuruyorum.üzerine et suyu yada tavuk suyu döküp papara yapıyorum.tabi üzerine kırmızı pul biberide unutmuyorum.
bide tatlı yapıyorum.ekmekleri dilimleyip.fırında kızartıyorum.4 bardak suya 3 bardak şeker koyup kaynatıp şerbet yapıyorum.sıcakken ekmeklerin üzerine döküyorum.şerbeti çekince dilimlerin üzerine servis yaparken krem şanti ile vişne reçeli koyuyorum.
Arkadaşların dediklerinden başka,ben bayat ekmekleri ince dilimliyorum.Diğer tarafta 1 yumurta ,peynir ve ince kıyım maydonozu karıştırıyorum.Ekmeklerin üstüne önce ince bir kat yağ ,daha sonra da hazırladığım karışımdan sürüyorum.Üstüne pulbiber serpip,domates ve biberle süsleyip,fırına veriyorum.Biz buna Macar Ekmeği deriz.Çayın yanında harika oluyor..:)
ben de tencerenin içine az su ve süzgeç süzgeçin de içine ekmekleri koyup kısık ateşte buharda yumuşatıyorum.su az olsun .üzerine de tereyağı sürüp kahvaltıda yiyorsunuz.ah nasıl da canım çekti.
kızlar aliminyum folyoya sarıp fırında ısıtırsanız ekmekler yumuşuyor bayatlığı gidiyor her türlü poaca kurabiye ve böreğe de aynı işlemi uygulayabilirsiniz