Bayanlarin Erkek Doktora Muayene OLması

hilsersen

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2012
5
0
16
Balıkesir
Arkadaşlar kafama takılan bir soruydu . Fıkıh Kitabinda geçtiği gibi aynen aktarıyorum .Umarım Faydali olur . Yaptıgımız işin Dini Boyutunu gözden kacırmamak lazım....

Erkek doktorun( Ferc ve cevresi haric ) zaruret sebebiyle bayanın hastalık olan yerine bakması şu şartlarda caiz dir

1-) Bayan Doktorun Olmaması şarttır . Teyemmumu mübah kılan her sebep erkek doktora gitmeyi mübah kılar . Yani Kadin doktor icin iyice arastırılması cevre hastaneler ve yakın yerdeki hastaneler iyice arastırılmalıdır

2-) Halvete Mani olmak için (Erkek doktorla Bayan hastanin odada tek başlarını kalması) bayanın yanında mahremi , kocası ,veya güvenilir bir kadının olması gerekir

Bu yukarda Sayılanlar Bayanın Ferc ve cevresini göstermesi icin mübah değildir

Ferc ve cevresini göstermesi icin , mürüvvet sebebiyle açılmanın bir hayasızlık sayılamayacagı kadar ileri derecede (Hayati ) bir zaruret olması gerekir

Kaynak

Vehbe Zuhayli

İslam Fıkhı Anasiklobedisi (Cilt 4 saife 367-367)

Bazı Bayanlar Erkek Doktorlar daha iyi doğum yaptırıyor diye Erkek doktorlara gidiyor . Büyük Bir Harama Giriyorlar......

anlamısmıyım kadın doktor olduğu halde erkek doktora gitmemek gerekiyo yani? sonunda yazdığın gibi ben hamileyim kontrollerimde erkek doktora gidiyorum herkes tavsiye ettiği için bu dinen yanlış mı yani

Saçmalamayın lütfen! Bu tarz zihniyetten de vazgeçin..Doktorluk kutsal mesleklerdendir ve kadını erkeği olmaz.. Hayret yani..

Sana katiliyorum amazon hastalik veya dogum sebebiyle gidiyoruz keyfi biseymi bu sanki insanlarin kafasini karistirma lutfen ben daha once erkek bir kadin dogumcuya gittim ve doktorum sadece isiyle ilgilenn bir insandi o zaman begendigim bir bayan doktor yoktu huzurlu olmadgm bir doktora gitmem bayanda olsa erkekte olsa eger memnun olursamda ha bayan he erkek doktor farketmez

Sen harama girme o zaman. Lütfen kimsenin günahına da karışma. Çocuk doğurmak kadar güzel ve yüce bir şeyi bile çirkinleştirebilen hiçbir şeyi kabul etmiyorum.

Erkek kadın doğum doktorları ne yapsın o zaman? Erkekleri mi doğurtacaklar !!! Ameller niyetlere göre değerlendirilir.sen doktora giderken aklına böyle şeyler geliyosa hasta bi düşünce bence zaten gitme sen

Tebrikler canimm guzel bir aciklama olmus ziira bu bayan bu konuyu acmadan once aklimin ucundan gecmezdi

Sen harama girme o zaman. Lütfen kimsenin günahına da karışma. Çocuk doğurmak kadar güzel ve yüce bir şeyi bile çirkinleştirebilen hiçbir şeyi kabul etmiyorum.

Tebrikler canimm guzel bir aciklama olmus ziira bu bayan bu konuyu acmadan once aklimin ucundan gecmezdi

kimsenin birşeyi çirkinleştirdiği saçmaladığı yok.dinimizde ne deniyorsa onu söylüyor.ister uygularsınız ister uygulamazsınız sizin bileceğiniz iş

Vay arkadaş konuya gel peki sizin düşüncenize göre kadınların erkeklerle aynı ortamda bulunmasıda yasak bu durumda nasıl okuyup dr olucaklar ozaman gene sadece erkek drlar olucak nasıl.tespitim

Milletin amel defterini tutmak size düşmemiş..
Kendi ahiretinizle ilgilenin.

Böyle 'haram, günah' dersleri verenlerde ayrı komiğime gidiyor. Sağlık bu hangi doktor işini iyi yapıyorsa ona gidilir. Boşverin kimin hangi doktora gittiğini size uymuyorsa gitmezsiniz.

kimsenin birşeyi çirkinleştirdiği saçmaladığı yok.dinimizde ne deniyorsa onu söylüyor.ister uygularsınız ister uygulamazsınız sizin bileceğiniz iş

Allah razı olsun canım. Senin iyi niyetini biliyorum. ben de biliyorum bunları ama yazmıyorum ÇÜNKÜ HERKES ANLAYAMAZ BUNLARI...
sen kötü olursun ...Üstelik bir de istemeden insanların bu gibi mevzularda önyargılı konuşmaına sebeb olursun...Rabbim niyetini biliyor ..
DOĞRU OLANI SÖYLÜYOR İSTEYEN ARAŞTIRSIN ÖĞRENSİN SAHİH KAYNAKLARA DAYALI....ANLAMIYORSANIZ BARİ KÖTÜLEMEYİN...Rabbim şüphesiz bizlerden daha iyi biliyor

Ulu tanrım bizi nelerle sınıyorsun böylee!!!

Bir avuç cahil cüheyla insan topluluğu..

Bırakın okutmayı kadınları kız bebe dünyaya getirince o günahsız sabileri canlı canlı toprağa gömen hayasız insan oğlu!!

Acaba hangi yüzle kadın doktor istiyorlar utanmadan !!

Sen aklımı koru!!!

tanrı sizi korusun allah bizi korur.

değerli kardeşlerim... Lütfen bu arkadaşımızın KAYNAKLARA DAYANDIRARAK yazdığı bu bilgilere hakaret etmeyelim..ben din kardeşlerimi ÖNEMSİYORUM (bana ne deyip geçemedim)kalbinde kötülük olmadan söylenen sözler Allah ın gadabına gider..aman diyimmm...

Hangi yüzyılda yaşıyoruz acaba? Bunları yazan kişi bu ülkenin vatandaşı olamaz. Bunları düşünen kişiler yorumlara cevap yazarken sinirlendiğinde kul hakkına girmiş olmuyorlar mı?

siz gitmeyin hanfendi o zaman
burda insanların aklını ne bulandırıyorsunuz
sitede bu tarz konular açmak yasak ayrıca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…