Bayanlar benim derdimede bir el atin ne olur..

Konuşma terapisi ikinize de iyi gelebilir. İlaç en son tedavi olsun oğlunuz için. Bende üniversitede yaşadım bu durumu. Çarşafıma birisi oturunca mikropların yayıldığını pis olduğunu vs düşünürdüm. Bazen istemediğim bir durumla karşılaşınca oturur ağlardım yeter diye. Bu durumlarda maruz bırakma yöntemi uygulanır genelde. Üstüne gittikçe korktuğu tiksindiği şeyin önemli olmadığı anlatılır. Mesela çarşafına oturmak, odasına girmek, üç kez elini yıkıyorsa bir kez yıkamak gibi. Tabi bunu siz yapamazsınız ters tepki alırsınız. Burda en önemli nokta ilerlememesi. Hemen randevu alın ve psikologa danışın. Geçmiş olsun.

İlaçla tedaviye o kadar kapalı olmayın. İlaç ve hastalık arasında kar zarar hesabını düşünün. Eğer ille bir tek terapi alsın deyip hastalığı çok farklı boyutlara ilerlerse bu onun için çok daha kötü olur (hastanede uzun süre yatmak zorunda kalabilir mesela). Onu da geçtim hastalığına ne kadar geç müdahale ederseniz onun için kurtulması daha zor olacak çünkü bu durum hayatının normali olacak. Kardeşi de abisinin durumunun verdiği baskıyla çok farklı psikolojik sorunlar yaşayabilir. En ufak bir hastalıkta ilaç kullanımına karşı biriyim. Ama bu durum çok farklı. Bende hafif OKB boyutunda olmayan ufak takıntılar var onlar bile bazen hayatımı zehir ediyor. Umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…