• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayanlar acil yardım

Th4Lia

Mutlulukla ‍♀️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2011
2.697
520
363
Kütahya
Arkadaslar ben internet üzerinden iş basvuruları yaptım satıs danısmanlıgı için mango migros gibi yerlere, eğer çağırırlarsa ilk iş görüşmem olucak nasıl gidicem, ne sorarlar, cv'mi götürmem lazım?, cv'yi nerde hazırlatabilirim? nasıl cevaplar vermem gerekir vs beni bilgilendirirseniz çok sevinirim bu konularda çok tecrübesizim çalışmakta istiyorum şimdiden teşekkürler:26:

internet üzerinden yapılan başvurularda insan kaynakları departmanı genelde başvuru sırasında vermiş olduğunuz CVyi basıp görüşme yapacak kişiye veriyor ama siz yine de CV bulundurun yanınızda (belki unutulur bişey olur) hele ki başvuru sırasında verdiğiniz cv ye göre önemli bi değişiklik olduysa (adres değişmiştir, okul bitmiştir vs) o zaman mutlaka bulundurun. Fotograf olsun -hatırlanmanız için bi de satış işi olduğu için görsellik önemli olabilir-
CV hazırlamak için bi sürü site var birini taslak alıp kullanabilirsiniz zaten kişisel bilgi, adres tel eğitim, staj vb (yaptıysanız) içersin yeter çünkü anladığım kadarıyla ilke defa çalışacaksınız iş tecrübesi ve referans veremezsiniz. İşe başlama süresi (hemen başlayabilirim gibi) part time-full time çalışabilirim vardiyalı çalışabilirim gibi şeyler (eğer size uyuyorsa) ekleyebilirsiniz. migros 8-15 ve 15-23 çalışıyor bildiğim kadarıyla (arkadaşım öyle çalışıyor en azından)

Cevap icin tesekkurler peki görüsme nasıl bi yerde oluyor ve ne sorarlar:26:

eger market tarzı bir yer seni görüşmeye çağırırlarsa marketin arka kısmında yenekhane ve muhasebenin olduğu bölüm orda yetkili kişinin odası olur orda sırayla görüşmeye çağırırlar . oraya nasıl gideceğini zaten girişte iş görüşmesi için geldiğini söylersen güvenlik seni oraya götürür. kendinden emin konuş eger çağırırlarsa ve başlarsan hemen o gün yarım gün denemede yapabilirler sen eger o yarım günde yapabileceğine inanırsan sigortanıda hemen başlatırlar sabahı iş başı olur .markette çalışması çok zor ama yaparım diyorsan kalabalık ortam güzel vakit geçirirsin. Bu arada masai saatleri ve dinlenme saatleri dışında oturmak yasak...

Son düzenleme:
işkurun işsizlere iş diye açtığı kurslara bakabilirsin 15 gün olanda var 6 ay sürende var eger hemen iş bulamazsan buda sana seçenek olabilir hem kursa gidersin hemde gittin güne göre ayda parada alırsın hem sertifikanda olur böyle bir seçenekte düşünebilirsin.
bulunduğun ilin barobirliğine girip katiplik için hem yetiştirmek hemde uzun süre çalıştırmak için eleman arıyorlar ilan veren olursa oraya başvurabilrsin.

Back