Bayan için en uygun meslek ?

Merhabalar,ablanızın mesleği çok güzel benimde babam polis.Çevremde o kadar çok şehit tanıdığım varki(mekanları cennet olsun) ve babamda o kadar çok ölümden döndüki hatta babam sol kolunu bile kaybedebilirdi bu yüzden polis olmaktan çok korkuyorum.Allah tüm polislerimizin ve çevrelerinin yardımcısı olsun.Tüm şehitlerimizinde mekanı cennet olsun...

Evet çok haklısınız kimsenin lafına aldanmamam gerekiyor.İnş bu sene atanırsınız :)

Düşüncelerinde haklısın.
ama bir de şu açıdan bakmayı denedin mi?
Türkiye şartlarında, hangi kişi mezun olduğu mesleği yapıyor?
İş konusu ülkemizin şartlarında malesef ki "şans" işine döndü. Keşke herkes mezun olduğu alanda ve uzman olduğu alanda yapabilse mesleklerini.
Bakıyorsun Kimyager mezunu kişi pazarlama müdürü (ithalat ihracat - kimya ile alakası olmayan bir sektörde).
Bunun gibi örnekler çok.

Benim de en çok bayanlara yakıştığını düşündüğüm meslekler şunlar:

• Doktor
  • Jinekolog
  • Psikiatr/Psikiatrist
  • Avukat
  • Hemşire
  • Öğretmen
  • İç Mimar
  • Peyzaj Mimarlığı
  • Yer veya Hava Hostesliği

Yapılan bir araştırmaya göre de en çok para kazandırdığı düşünülen meslekler:

Adli Kemik Uzmanı -
Normal diş hekimlerinden çok daha fazla kazanan bu insanlar, diş, çene ve yüz kemiği kalıntılarını inceliyor. Mahkemelerde ısırma ve saldırının söz konusu olduğu davalarda uzman olarak da görev yapıyorlar.

Lezzet Yaratıcıları -
Her geçen gün daha da karmaşık hale gelen gıda sektöründe, hem bilimsel açıdan yetkin hem de damak tadı gelişmiş olan çalışanlara ihtiyaç duyuluyor. Lezzet yaratıcıları, doğal tatları inceleyerek laboratuar ortamında o tatları yapay olarak yeniden yaratmaya çalışır.

Reklamcılık - insanları gönüllü olarak belli bir davranışta bulunmaya ikna etme, belli bir düşünceye yönetme, dikkatlerini bir ürüne, hizmete, fikir ve kuruluşa çekmeye çalışma sanatıdır. Meslek günümüzün ve geleceğin vazgeçilmeyecek meslekleri arasında geliyor.

Bir diğer araştırma sonucu:

• Pazarlama Müdürü Yıllık Kazancı 120.070 dolar
  • Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri Yöneticileri Yıllık Kazancı 120.640 dolar
  • Mühendislik Yöneticileri Yıllık Kazancı 122.810 dolar
  • Diş Protez Uzmanı Yıllık Kazancı 125.400 dolar
  • Doğa Bilimleri Yöneticileri Yıllık Kazancı 127.000 dolar
  • Avukat Yıllık Kazancı 129.020 dolar
  • Ayak ve Bilek Sağlığı Uzmanı Yıllık Kazancı 131.730 dolar
  • Diş Doktoru Yıllık Kazancı 153.570 dolar
  • Çocuk Sağlığı Uzmanı Yıllık Kazancı 161.410 dolar
  • Psikiyatrist Yıllık Kazancı 163.660 Dolar
  • Aile Doktoru Yıllık Kazancı 168.550 Dolar
  • İcra Kurulu Başkanı Yıllık Kazancı 167.280 Dolar
  • Cerrah Yıllık Kazancı 173.860 Dolar
  • İş Hastalıkları Uzmanı Yıllık Kazancı 183.990 Dolar
  • Jinekolog ve Obstetrisyen Yıllık Kazancı 204.470 Dolar
  • Ortodontist ve Ağız Cerrahı Yıllık Kazancı 206.190 Dolar
  • Anestezi UzmanıYıllık Kazancı 211.750 Dolar
  • Acil Cerrahi DoktoruYıllık Kazancı 219.770 Dolar

Tşkler ,siizinde dediğiniz gibi ben kimsenin vebaline girmek istemiyorum.Teyzem 20 senelik sınıf öğretmeni halen o kadar çok seviyor ki çocukları teyzeme imrenerek bakıyorum öğrencilerinden bahsederken çocullarım diyor.Bende çocukalrı çok seviyorum ama bi 15-20 yıl sonrasını kestiremiyorumm...

Herkse tek tyek cvp yazamdım ama çok tşk ederim yardım etmeye çalıştığınız için :)

Kizlar her isin altindan kalkariz biz alimallah bakiniz sofor hatunlar
bana sorarsan caniim kendini hayal eder ya insan bi is yaparken fln ya da bi meslek vardir herkesin imrenerek baktigi o meslek neyse onu sec. bayana uygun diye bir meslek secme cunku ona bakacak olursan artik herkes istedigi meslekte basarili olabilir bence erkek kadin ayrimi yapmaksizin. Ben uzun sure muhendis olmak istedim nedenini bile bilmeden daha sonra farkettim ki biraz ailemin yonlendirmesiyle olmus muhendis olmak aslinda benim hayalim degil lisenin son 2 senesi de tip istedigimi cesaret edip de soyleyebildim ama bakalim basarabilicek miyim:18:

Hayal ettigi meslek neyse o bir bayan icin en uygun meslektir!

Başarırsın tabki cnm tıp kazananlar diğer insanlardan daha zeki ya da çok farklı üstün özellikleri yok tek farkları çok çalışmaları ve de sınav anında rahat olmaları(ne kadar çalışsanda sınavda stres yapınca hiçbişey olmuyo tecrübeyle sabit :) )

Merhabalar,mühendislikle ilgili herkesten çok farklı duyum aldım.Kimi işinin zor olduğunu,kimi çok sevdiğini,kimi zor iş bulduğunu,düşük maaşa çalıştığını ,kimiyse çok yüksek maaşlarla çalıştığını söyledi.Ben de bu yüzden mühendislik için tereddütte kaldım .Mesela branşınız nedir ,nasıl bir kurumda çalışıyorsunuz,okuduğunuz üniversitenin adı önemli mi ,ııı şey bir de ayıp olmazsa maaşınızla ilgili beni bilgilendirirseniz çok sevinrim.tşkler ..

eczacılık diş hekimliği mimarlık avukat yani istersen kendi iş yerinide açabileceğin iş saatleri konusunda daha esnek olabilceğin 2 günlük izin için kimsenin ağız kokusunu çekmek zorunda kalınmayacak meslekler
birde denetmen, kontrolör gibi meslekler
öğretmenlikte güzel ama artık zorlaşmaya başladı atanamama öğrencilerden çok velilerin kahrı yine de öğretmenlik masa başı işlerden iyidir tabi matematik edebiyat gibi daha kolay atanan bölümler hiç değilse yaz tatili var sınıfa giriyorsun tek başına tepende müdür şef etrafında yanlış yapmanı bekleyen ejderha arkadaşların yok yaz tatilinde yok temmuzda izne ayrılma ağustosta eylülde git yok birine 3 hafta birine 1 hafta izin böyle dertler yok

Bence evde bilgisayar basindan yapilcak islere bakmali kadinlar. Hem o arada evdeki isler hallediliyo hem de bilgisayar basina gecip calisiliyo. Ben emlakciyim ama ofise gitme zorunlulugum yok ve kazancim inanilmaz harika bi hemsirenin maasinin 5-6 katini kazaniyorum bazi aylarda 10 kat fazlasi bile oluyo. Gunde 5 saatten fazla da calismiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…