• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayan için en uygun meslek ?

gamzeda

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2011
616
20
118
Ankara
Merhabalar
Başlıktan da anlaşılacağı üzere sizlerin fikirlerine çok önem verdiğim için bir de kk hatunlarına danışayım dedim.Malum meslek bir süre sonra insanın kimliği oluyor.Hem de farklı meslek gruplarından insanlar olduğu için fikirlerinizi almak istedim.Herkesin düşüncesi farklıdır tabiki erkeklerin çalıştığı her alanda bayanlarda çalışabilir ama ben mühendis olupta demir-çelik fabrikası gibi tozun içinde bir yerde çalışmak istemem(mühendis bayanlara saygım sonsuz sadece ben yapamam )Ki bnm puanım boğaziçi-odtü gibi elit üniversitelerin mühendislik fak. yetecek kadar yüksek olamayacak.Bir de mühendis bir abladan sırf bayan olduğu için işe alınmadığını duydum.Kafam o kadar karışık ki inanın bende ne istediğimi bilmiyorum.Tek isteğim kendi ayaklarım üzerinde durabilecek kadar maaş alabileceğim ve ünv. bitirip iş bulma sıkıntısı çekmeyeceğim bir meslek.Sizlerin düşüncesi bnm için çok kıymetli.
Saygılar ...

Merhabalar
Başlıktan da anlaşılacağı üzere sizlerin fikirlerine çok önem verdiğim için bir de kk hatunlarına danışayım dedim.Malum meslek bir süre sonra insanın kimliği oluyor.Hem de farklı meslek gruplarından insanlar olduğu için fikirlerinizi almak istedim.Herkesin düşüncesi farklıdır tabiki erkeklerin çalıştığı her alanda bayanlarda çalışabilir ama ben mühendis olupta demir-çelik fabrikası gibi tozun içinde bir yerde çalışmak istemem(mühendis bayanlara saygım sonsuz sadece ben yapamam )Ki bnm puanım boğaziçi-odtü gibi elit üniversitelerin mühendislik fak. yetecek kadar yüksek olamayacak.Bir de mühendis bir abladan sırf bayan olduğu için işe alınmadığını duydum.Kafam o kadar karışık ki inanın bende ne istediğimi bilmiyorum.Tek isteğim kendi ayaklarım üzerinde durabilecek kadar maaş alabileceğim ve ünv. bitirip iş bulma sıkıntısı çekmeyeceğim bir meslek.Sizlerin düşüncesi bnm için çok kıymetli.
Saygılar ...

Sırf bayan olduğu için işe alınmayan mühendis senin dediğin gibi zorlu şartlardaki bir işe başvurmuşdur olsa olsa.Biz mühendisler hepimiz tozun toprağın içinde çalışmıyoruz,ofislerde çalışıyoruz.Hani şu 4 duvarı olan ,masa sandalye vs.Herneyse.Eğer puanın mühendisliğe yeterse kendi ayakların üzerinde durabilecek kadar maaş alırsın,iş bulma sıkıntısı da çekmezsin.Diğer meslekleri bilemiycem.

mühendis olup işe alınmayan tanıdığınız muhtemelen şantiye, atölye gibi bi çalışma alanı olduğu için alınmamıştır..
ben inşaat teknikeriyim staj dönemimde bende bu konuda sıkıntı çektim (şantiye)..
ama şu an bi ofiste proje çiziyorum.. gayet rahatım.. yani demek istediğim mühendis olup dediğiniz koşullarda çalışmak zorunda değilsiniz.. iş alanı oldukça fazla..
size tavsiye edebileceğim meslekler ; mimarlık, içmimarlık, öğretmenlik..

şu an öss ye tekrar giriyor olsam farklı tercihler yapardım ama
18 yaşındayken gereğinden fazlasıyla hırslıymışım
şu an yazıcak olsam
beslenme ve diyet uzmanlığı , doktorluk , eczacılık olabilir , fizyoterapi uzmanlığı , mimarlık filan yazardım sanırım

kendi büronu açabileceğin kendi zamanını ayarlayabileceğin meslekler aynı zamanda çocuk da büyütme kolaylığı açısından uygun meslekler sanırım

öğretmenlik de güzel ama artık zor
insanlar senelerce atanamıyoruz diye şikayetçiler
ya da ne okursan oku üniversitede akademisyen olarak kalmayı düşünebilirsin

şöyle ataması çok yapılan bir öğretmenliği seçerseniz. paşalar gibi yaşar gidersiniz bence

öğretmenlik tercih etme çünkü 300 bin işsiz öğretmen var

mebin ihtiyacı 150 bin.

150 bini atasa bile acıkta kalacak yarısı...

ayrıca zaten ileride eğitim fakülteleri yavaş yavaş kapatılacak ihtiyaç yok çünkü artık...

kesinlikle öğretmenlk;)
hatta okul öncesi öğretmnelği olablr...ki ben son sınıfım. ataması var artı herkese bu öğretmenler hep sempatk gelir.
yada sınıf öğretmenliği ,bununda ataması iyi
valla atamaya göre terch yap sana söyliyim...bu o kdr önemliymişki...üniversiteye gelnce , ve son sınıf olunca daha iyi anladım.
öğretmenin maaşı iyi ve çalışma saati çok az;)

öğretmnlk bana göre değil diyorsan psikoloj danışmanlk ve rehberlkde olablr...onlarda çok çok düşük puanlarla atılıyor ;)

şöyle ataması çok yapılan bir öğretmenliği seçerseniz. paşalar gibi yaşar gidersiniz bence

Merhaba arkadaşlar konu ilgimi çektide cevap yazayım dedim :3:
Ben öğretmenim, ama halimden hiç memnun değilim. Belki benim çalışma şartlarım yüzündendir bilmiyorum, çünkü hergün sabahtan akşama kadar okuldayım,okulun ortamı hiç iyi değil ve branşım ingilizce olduğu için 45 dk. aktif durumdayım çok yoruluyorum....
Bunları bir kenara bıraksak bile, öğretmenliğin eve iş getirmeye müsait bir meslek olması da dezavantaj bence.

öğretmenlik değil...

en azından düzensiz, neyin ne olduğu belli olmayan, sabah 7.30 da ders başı yapıp akşam 6 da paydos edilen, taşımalı sistemi olan, sınıflarda 50 kişi olan bir okulda olma öğretmen falan. atanması bir dert zaten çoğu branşın. tatiller de ya seminer oluyor ya da evrak işlerinden başka şeye zaman kalmıyor.

işe başlayalı 7 ay oldu, o günden beri sürekli hastayım, sesim nasıldı ben bile unuttum :(

Merhaba arkadaşlar konu ilgimi çektide cevap yazayım dedim :3:
Ben öğretmenim, ama halimden hiç memnun değilim. Belki benim çalışma şartlarım yüzündendir bilmiyorum, çünkü hergün sabahtan akşama kadar okuldayım,okulun ortamı hiç iyi değil ve branşım ingilizce olduğu için 45 dk. aktif durumdayım çok yoruluyorum....
Bunları bir kenara bıraksak bile, öğretmenliğin eve iş getirmeye müsait bir meslek olması da dezavantaj bence.

ben de ingilizce öğretmeniyim, öğrencilerimin seviyesi ilköğretimden kötü (lisedeyim). çok ama çok yoruluyorum. 400 tane yazılı kağıdı bekliyor beni !

her işin kendine göre bir zorluğu var arkadaşlar. valla şuan bunun cevabını bende bilemedim. azıcık aşım ağrısız başım dersen en iyisi memurluk arkadaşım:)

öğretmenlik.
8:30 dersim başlıyo. 12:30 da en geç evdeyim hatta 12 gibi evdeyim .

ben de ingilizce öğretmeniyim, öğrencilerimin seviyesi ilköğretimden kötü (lisedeyim). çok ama çok yoruluyorum. 400 tane yazılı kağıdı bekliyor beni !
Dışardan kolay gibi görülüyor ama işin aslı öyle değil: ders dışı hazırlık, ders içi performans, okulda geçirilen ekstra süre (toplantılar...vs.), sınav hazırlama, sınav okuma, proje çalışmaları, öğrencilerin sorunlarıyla ilgilenme, anlayışsız velilerle uğraşma....
Şimdiki aklım olsa ASLA öğretmen olmazdım :50:

İş bulma konusunda sıkıntı çekmek istemediğin bir meslek seçmek istiyorsan sağlık sektöründen bir mesleğe yönelebilirsin.

Arkadaşlar kusura bakmayın yukarıyı okumadan cevap verdim .

Allah kolylık versin .

Ben doğuda öğretmenim sınıflarımız az kişiden fen öğretmeniyim . 40 dk ders bizde . ben de aktifim ve öğrenciler çok yaramaz. Yani balleyci bile var .

Ama yine de hafta sonu gelince tüm sıkıntılar gidiyor.

Ben yazılı kağıtlarını eve getirmiyrm zaten kızım evde oktmuyor.

tenefüslerde bir kaç günde bitiyor.

Memur ol da nasıl olursan ol hem işin garanti,hem saatlerin,hemde tatillerin.Bana sorarsan öğretmen olmadığım için pişmanım :50:Bide sınıf öğretmeni oldunmu sabahçıysan öğleden sonran sana kalıyor yazın 2 ay tatil miss:1:

zengin bi koca bul, akşama kadar tırnaklarını törpüle :52: :52: :52:

şaka bi yana bence mesleki şartlar açısından en ideali öğretmenlik, o da atanabildiğin sürece ve şimdilik.. çünkü meb onların şartlarını da ağırlaştırmak için çalışmalar yapıyor.

onun dışında ne meslek seçersen seç, yüksek ihtimalle gözün diğerlerinde kalacak. çünkü benim tanıdığım herkese göre kendi işi zor. işinden memnun olan çok nadir insan gördüm.

onun için meslek seçiminde en önemli kriter kolay iş bulabilme imkanı olmalı, çünkü en zoru işsizlik.

Back