• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başörtülü vali ve kaymakam da geliyor

bulca

Gönül almayı bilmeyene ömür emanet edilmez.Mevlana
Pro Üye
28 Ocak 2009
33.809
55.300
1.123
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Eylül'de açıkladığı 'Demokratikleşme Paketi'nin ardından kamuda serbest bırakılan başörütüsü, geçtiğimiz perşembe günü Meclis'e de girmişti. Vali vekaymakam atamalarında da başörtüsünün yolu açıldı.
İÇİŞLERİ BAKANI "SAKINCA YOK" DEDİ
İçişleri Bakanı Muammer Güler, vali ve kaymakamların başörtüsü takmasında bir sakınca olmadığını açıkladı.
"BAŞÖRTÜSÜ SİMGE DEĞİL, NORMALLEŞME"
Meclis'te gazetecilere konuşan Güler, başörtüsünü siyasi bir simge olarak görmediklerini, açılımın bir uzantısı olarak değerlendirdiklerini söyledi. Güler, "Biz başörtüsünü asla siyasal simge olarak görmüyoruz. Normalleşme, çözüm sürecinin atmosferinin bir uzantısı olarak görüyoruz. Kamu kurumlarındaki çalışanlarla ilgili yumuşama geldi" dedi.
"ZAMANLA O DA OLACAK"
Güler, başörtülü vali ve kaymakam olup olmayacağı sorusuna ise "Zaman içinde bu normalleşmeyi sürdürürüz, zamanla gereği de yapılır. Hayırlı olsun" yanıtını verdi.
Kaynak: Sabah

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Eylül'de açıkladığı 'Demokratikleşme Paketi'nin ardından kamuda serbest bırakılan başörütüsü, geçtiğimiz perşembe günü Meclis'e de girmişti. Vali vekaymakam atamalarında da başörtüsünün yolu açıldı.
İÇİŞLERİ BAKANI "SAKINCA YOK" DEDİ
İçişleri Bakanı Muammer Güler, vali ve kaymakamların başörtüsü takmasında bir sakınca olmadığını açıkladı.
"BAŞÖRTÜSÜ SİMGE DEĞİL, NORMALLEŞME"
Meclis'te gazetecilere konuşan Güler, başörtüsünü siyasi bir simge olarak görmediklerini, açılımın bir uzantısı olarak değerlendirdiklerini söyledi. Güler, "Biz başörtüsünü asla siyasal simge olarak görmüyoruz. Normalleşme, çözüm sürecinin atmosferinin bir uzantısı olarak görüyoruz. Kamu kurumlarındaki çalışanlarla ilgili yumuşama geldi" dedi.
"ZAMANLA O DA OLACAK"
Güler, başörtülü vali ve kaymakam olup olmayacağı sorusuna ise "Zaman içinde bu normalleşmeyi sürdürürüz, zamanla gereği de yapılır. Hayırlı olsun" yanıtını verdi.
Kaynak: Sabah

Devamında başörtülü başbakan ve cumhurbaşkanıda gelir .
Neyin hayallerini kuruyorlar böyle.

Devamında başörtülü başbakan ve cumhurbaşkanıda gelir .
Neyin hayallerini kuruyorlar böyle.

Bende merak ettim, sakincasi nedir?
Sonucta Musluman bir ulkeyiz oyle degil mi?..Nesi korkunc geliyor bende bunu anlamadim sahsen...
:26:

Son düzenleme:
Komşularımızın yakın tarihini incelerseniz sakıncasının ne olduğunu görürsünüz.

Komşularıma kadar gitmeme gerek yok.Vaktim de yok.Doğu illerinden birinde çalışıyorum mesleğim gereği başımı örtmem mümkün değil.Ama örtebilmek isterdim.Şunu merak ediyorum başım açıkken de benim muhattap olduğum insanlara yaklaşımım aynı olacak kapalı olsa da aynı olacak.Başım kapalıyken sizi adaletimden kuşkulandıran nedir?

Gayet normal!
Acaba diyorum bazen, acaba ben cok mu hayalperestim!
Zira , herkesin özgürce yasadigi, dini dili, irki yüzünden dislanmadigi, herkesin birbirinin haklarina saygili oldugu bir ülke istiyorum!
Sadece kendimiz icin istedigimiz özgürlük, özgürlük degil bencilliktir.
Basörtülü ögretmende olabilir, poliste, kaymakamda, basbakanda, cumhurbaskanida!
Korku olusturmaya calisilmasinda ki amac nedir?

Gayet normal!
Zira , herkesin özgürce yasadigi, dini dili, irki yüzünden dislanmadigi, herkesin birbirinin haklarina saygili oldugu bir ülke istiyorum!
Basörtülü ögretmende olabilir, poliste, kaymakamda, basbakanda, cumhurbaskanida!

Yureginize saglik..Hemfikirim sizinle.. :46::46::46:

Gayet normal!
-----Kesinlikle!

Komşularıma kadar gitmeme gerek yok.Vaktim de yok.Doğu illerinden birinde çalışıyorum mesleğim gereği başımı örtmem mümkün değil.Ama örtebilmek isterdim.Şunu merak ediyorum başım açıkken de benim muhattap olduğum insanlara yaklaşımım aynı olacak kapalı olsa da aynı olacak.Başım kapalıyken sizi adaletimden kuşkulandıran nedir?

Bildiğiniz soruların cevabını neden sorarsınız bilmem :)

Sorun sizin onun bunun şunun başını kapatması değil; sorun bunun ısrar ve inatla üstelik kutuplaşma yaratılarak devlet politikası haline getirilmesi. Bunun doğuracağı sonuçları da en az benim kadar tahmin edebildiğinizi sanıyorum.

Size gelince Weiss korku yaratılmaya çalışıldığından bahsetmişsiniz yine;

Evet korkuyorum! Siz korkmayabilirsiniz ama ben korkuyorum o "hayal edilen" sistem de kadın/anne olarak yaşamaya!
Üzgünüm ama özgürlük anlayışımız çok farklı.

Son düzenleme:
Kadın başını örtse de islama inanıyor ört(E)mese de!
Sanki örtüyü değil beynini çıkarıp-takıyor da bu denli korkuluyor.
Korkulacaksa sırf inancı için eğitim,okul,meslek gibi alanlarda cahil bırakılan kadınlar için korkulsun.
Tehlikenin farkında mısnız(!)

Son düzenleme:

Sorun sizin onun bunun şunun başını kapatması değil; sorun bunun ısrar ve inatla üstelik kutuplaşma yaratılarak devlet politikası haline getirilmesi. Bunun doğuracağı sonuçları da en az benim kadar tahmin edebildiğinizi sanıyorum.

Evet korkuyorum! Siz korkmayabilirsiniz ama ben korkuyorum o "hayal edilen" sistem de kadın/anne olarak yaşamaya!

Retorik bir soru değil gerçekten anlamak istiyorum.Yani bunu anlayamıyorum benim yaptığım iş bellidir.Kutuplaşma yaratılmıyor kutuplaşma dediğiniz şey benim alıntıladığım mesaj değil mi? Başörtülü cumhurbaşkanı da olur yakında gibi bir şeydi. Bunu kutuplaşmanın hangi kısmına yerleştiriyorsunuz.Korkularınız olabilir doğrudur ama sizin korkularınız başkalarının özgürlüklerine engel olmamalı çok komik değil mi özgürlük isterken kendi yaşam alanınız için başkalarının özgürlüklerini sınırlandırmak.Yani size 2 parmağımı uzatıp birini seçin demem? bu özgürlük dediğimiz şeyin doğasıyla çelişkili değil mi? O zaman diğer insanların korkularına da saygı duyulsun ben açık bir bayanım ve soruşturmaya başladığımda karşımdaki türbanlı bayan bunun korkusunu yaşasın.Yanlış anlamayın türban serbestliğini savunurken alkol serbestliğini de savunuyorum.İşin siyasi kısmında değilim ama bir takım teoriler üzerine insanların yaşam ve inançlarına müdahale edilemez

Retorik bir soru değil gerçekten anlamak istiyorum.Yani bunu anlayamıyorum benim yaptığım iş bellidir.Kutuplaşma yaratılmıyor kutuplaşma dediğiniz şey benim alıntıladığım mesaj değil mi? Başörtülü cumhurbaşkanı da olur yakında gibi bir şeydi. Bunu kutuplaşmanın hangi kısmına yerleştiriyorsunuz.Korkularınız olabilir doğrudur ama sizin korkularınız başkalarının özgürlüklerine engel olmamalı çok komik değil mi özgürlük isterken kendi yaşam alanınız için başkalarının özgürlüklerini sınırlandırmak.Yani size 2 parmağımı uzatıp birini seçin demem? bu özgürlük dediğimiz şeyin doğasıyla çelişkili değil mi? O zaman diğer insanların korkularına da saygı duyulsun ben açık bir bayanım ve soruşturmaya başladığımda karşımdaki türbanlı bayan bunun korkusunu yaşasın.Yanlış anlamayın türban serbestliğini savunurken alkol serbestliğini de savunuyorum.İşin siyasi kısmında değilim ama bir takım teoriler üzerine insanların yaşam ve inançlarına müdahale edilemez

Zaten karşı çıkılan şey artık siyasetin dine bulaşmış olması değil mi?
Benim bahsettiğim kutuplaşma sizin bahsettiğiniz şeyle alakalı değil yada direk değil endirekt, onunla alakalı diyelim. Kutuplaşma siz tarafından yada biz tarafından değil(bakın açıklama yaparken bile -siz/biz- bunu kullanmak zorunda kalıyoruz) bizzat bunu yapanların kim olduğu ortada. Keşke sizin kadar masum bakabilsem yaşanan bu sürece.

Yine konu başörtü konusuna dönüşmüş ben bunlara hiç takılmadan konu başlığıyla alakalı yorum yapmak istiyorum ,ülkemi refaha götürsünde vali ,kaymakam başbakan vs başörtülü olup olmaması ile hiç ilgilenmiyorum ,diniyle ilgilenmiyorum dini sömürü olarak kullanmadıkça ,yeterki barış olsun ,sulh olsun ,yeterki adalet olsun gerisi teferruat ,bu arada başını örten örtsün ,açan açsın sevgiler.....

yemeyin birbirnizi, şu an zaten başörtülü bir cumhurbaşkanımız var. ee her başarılı erkeğin arkasında bir bayan olduğuna göre:34: ( başarı olayını sorgulamayın ricaedecem . Zira konumu BAŞÖRTÜSÜ. bi on yı daha gider bize bu konu)

Bencede ozgurluk anlayisiniz cok farkli.Sadece kendine ozgurluk basourtuluyse ne haddine onun, otursun evinde, sadece anneligini yapsin diyorsunuz. Ama kendinizi, anne -kadin anlgisina yakistiramiyorsunuz...

Ayrica kadinin anneligi nezamandan beri bu kadar degersizlesti.Kadinlik annelikle guclenir, anlamini yuceltir.Toplumda rollerin en anlamlisi elbetteki annelik yonudur, isyerindeki rolunu isyerinde kalir ama anneyseniz isyerindeyken bile akliniz evdeki cocugunuza takilir.Dedimya annelik bambaska bisey, onla hicbir kariyeri kiyaslayamam.Yillarca evlerinde oturan kadinlar artik toplumda yer edinmek istiyor lakin sizler yine evlerinde otursunlar derdindensiniz.Onlar cahil kaldikca semer vuran cok olur.
Bu noktada destek olmamiz gerekmiyor mu?Egitim alan kadindan zarar gelmez, neyin tartismasi bu hala.

Kadin haklarindan bahsediyorsak buna en cok katilmasi gereken topluluklar dusman bellemisler.Dediginiz gibi evet ozgurluk anlayisiniz cok sinirli; sadece siz ve sizin gibi dusunen kadinlara ozgurluk, digerlerinin ne haddine.Birakin hakeden calisan istedigi heryere gelsin, kostek olma zamani degil.Birlik olup kadin haklarini yuceltme zamanidir.Sizler boyle yaptikca bir arpa boyu yol alamiycaz.Birakalim bu takintilari artik. Bence "başörtülü vali olabilir mi?" sorusu "sarışınlar vali olabilir mi?" sorusu kadar saçma bir sorudur.

Benim bahsettiğim kutuplaşma sizin bahsettiğiniz şeyle alakalı değil yada direk değil endirekt, onunla alakalı diyelim. Kutuplaşma siz tarafından yada biz tarafından değil(bakın açıklama yaparken bile -siz/biz- bunu kullanmak zorunda kalıyoruz) bizzat bunu yapanların kim olduğu ortada. Keşke sizin kadar masum bakabilsem yaşanan bu sürece.

İnanın şu an neyi tartıştığımızı bile bilmiyorum.Yakında türbanlı cumhurbaşkanı da olur veya yakında bunlar sokak ortasında da alkol alır tarzı şeyler duyunca irkiliyorum.İnsanların iki yüzlülüğünü görebiliyorum bunun bir de çeşitli ideolojiler,korkular,teoriler arkasına saklanmasına tahammül edemiyorum.Ben ülkemi seviyor muyum? seviyorum.Ben en az diğerleri kadar ülkemi düşünüyor muyum?evet.Yarın öbür gün başımı örtsem birileri bana ''sen bizim ilerlememizin önünde engelsin,sen kutuplaşma maşasısın vs'' dese ben buna faşist der miyim?kesinlikle derim ve o noktadan sonra korkuları umrumda olmaz. Aynı şekilde alkol alan,hamileyken bikini giymek isteyenlere ''yozlaşmış''diyenlerin faşist olduğunu da düşünüyorum.Doğuda görev yaptığımı özellikle belirttim.Bilmiyorum bölgeyi ne kadar biliyorsunuz ama içinde olunca gerçekten farklı çok uç düşünen insanlar var hassasiyetleri anlayabiliyorum bir yere kadar buna uygun davranıyorum veya davranmıyorum.Bu arada göbeğimde piercing var,kasığımda ve kaburgamda olmak üzere 2 dövmem var ben bu dövmeyi neden koluma yaptıramıyorum mevzuat veya iç tüzük bana neden izin vermiyor.Benim kolumda sembol olunca ben her mevcutlu kararını ikmalene mi çevireceğim.hayır? bu da yanlış örneğin.İnsanları artık rahat bırakın :)İki tarafta birbirinin aynısı.

Bencede ozgurluk anlayisiniz cok farkli.Sadece kendine ozgurluk basourtuluyse ne haddine onun, otursun evinde, sadece anneligini yapsin diyorsunuz. Ama kendinizi, anne -kadin anlgisina yakistiramiyorsunuz...

Ayrica kadinin anneligi nezamandan beri bu kadar degersizlesti.Kadinlik annelikle guclenir, anlamini yuceltir.Toplumda rollerin en anlamlisi elbetteki annelik yonudur, isyerindeki rolunu isyerinde kalir ama anneyseniz isyerindeyken bile akliniz evdeki cocugunuza takilir.Dedimya annelik bambaska bisey, onla hicbir kariyeri kiyaslayamam.Yillarca evlerinde oturan kadinlar artik toplumda yer edinmek istiyor lakin sizler yine evlerinde otursunlar derdindensiniz.Onlar cahil kaldikca semer vuran cok olur.
Bu noktada destek olmamiz gerekmiyor mu?Egitim alan kadindan zarar gelmez, neyin tartismasi bu hala.

Kadin haklarindan bahsediyorsak buna en cok katilmasi gereken topluluklar dusman bellemisler.Dediginiz gibi evet ozgurluk anlayisiniz cok sinirli; sadece siz ve sizin gibi dusunen kadinlara ozgurluk, digerlerinin ne haddine.Birakin hakeden calisan istedigi heryere gelsin, kostek olma zamani degil.Birlik olup kadin haklarini yuceltme zamanidir.Sizler boyle yaptikca bir arpa boyu yol alamiycaz.Birakalim bu takintilari artik. Bence "başörtülü vali olabilir mi?" sorusu "sarışınlar vali olabilir mi?" sorusu kadar saçma bir sorudur.

:53: Bunları ben mi söylemişim yada ima etmişim :53:
Ben ne yazmışım siz ne anlamışsınız! Pardon ama türkçeniz var yazdıklarımı bir çeviri sitesinden çevirtmediniz değil mi?
Neyse bu kadar büyük bir algılama hatasından sonra cevap vermem çok saçma olur.
Siz o soruları malum kişiye sorun isterseniz çünkü üzgünüm muhattabı ben değilim..

Hayır anlamadığım şey neden karşıt fikirlere tahammülünüz yok.

Yada tamam anlıyorum sizi :6:

"Siyaset dine bulasiyor" diyorsunuz ama bunun nedenlerini hic dusundunuz mu?
Toplumda boyle bir zulum kalmadi artik bunu asmamiz gerekiyor.Eger artik bu konu irdelenmese bu kadar, kimse bahsettiginiz gibi siyaseti dine karistiramiyacak.Buyuk bir sorun olarak herzaman karsimizda olan bir sebep kalktti; bu noktadan bakarsak cok fazla irdelemeyiz bu konuyu.

Artik seffaflasti ortam kimse dediginiz gibi basortusunu filan dile dolamiyacak. En azindan bundan dolayi bir dini siyasete bulastirma soz konusu olmayacak.Buna en basta "siyaseti dine alet ediyor" denen kesim desteklemeli.Gundemden dustu diye hep beraber sevinelim iste, kadin yarina bir icraat yapildi.

Back