Başkalarının elindeki iplerimiz

Anlar

Eger,yenıden başlayabilseydim yaşamaya,
İkincisinde daha çok hata yapardım.
Kusursuz olmaya çalışmaz,sırtüstü yatardım.
Neşeli olurdum, ilkinde olmadıgım kadar,
Çok az şeyi
Ciddiyetle yapardım.
Temizlik sorun bile olmazdı asla.
Daha çokriske girerdim.
Seyahat ederdim daha fazla.
Daha çok güneş doguşu izler,
Daha çok dağa tırmanır,daha çok nehirde yüzerdim.

Görmedigim bir çok yere giderdim.
Dondurma yerdim doyasıya ve daha az bezelye.
Gerçek sorunlarım oludu hayali olanların yerine.
Yaşamın her anını gerçek ve verimli kılan insanlardandım .
Yeniden başlayabilseydim eger,yalnız mutlu anlarım olurdu.
Farkında mısınız bilmem. yaşam budur zaten.
Anlar,sadece anlar.Siz de anı yaşayın.
Hiçbir yere yanında su,şemsiye ve paraşüt almadan,
Gitmeyen insanlardandım ben.
Yeniden başlayabilseydim eger ,hiçbir şey taşımazdım.
Eger yeniden başlayabilseydim,
İlkbaharda pabuçlarımı fırlatır atardım.
Ve sonbahar bitene kadar yürürdüm çıplak ayaklarla.
Bilinmeyen yollar keşfeder,güneşin tadına varır,
Çocuklarla oynardım,bir şansım olsaydı eger.
Ama işte 85'indeyim ve biliyorumn...
ÖLÜYORUM....
Arjantin-1985

Jorge Luis Borges

Bu şiiri ezbere biliyordum CaNo
çok güzel birde senin emeğinden okumak harika teşekkürler

Çok güzel yazmışsın başkalarının elindeki iplerimiz-Ne yazıkk ki bazen insanlar hayaımızı istediğimiz gibi yaşamamızı engelliyor.Bu benim hayatımda en çok eşimin ailesi tarafından yapılıyor.Eşim bütün planlarımızı bozup tatıllerde ailesinin isteklerine gore davranıyor.

cano,susi,masal77 teşekkürler ilginize bıraktıklarınıza..
masal77 maalesef biz izin veriyoruz her şeye..vermesek olacakları düşünmek bile istemiyorum..

:a015: hayatım boyunca hep ipler kocamın elindeydi.o iplerden kurtulmak istedim ama çevre baskısı yalnız bir kadın olarak yaşamanın zorluğu bana çok pahalıya mal oldu.düşünmeden hareket etmeyin sakınnnnn

Yeşilim teşekkürler paylaşımın için .şöyle arkama dönüp bakıyorumda birkaç gün sonra yeni bir yaşıma daha gireceğim.bu güne kadar benim ipimde hep birilerinin elinde idi önceden baba ve 3 ağabey şimdi'de eş neden bende kendi istediğim gibi kararlarımı kendim veremiyorum yaa.Yeşilim bu günlerde bayan arkadaşlarım gurup halinde birleşip iki haftadır yakın illere gezi düzenliyorlar ve ben her seferinde gidemiyorum ne den bilmiyorum,sanki beni birşeyler bağlıyor aslında beni bağlayanın ne olduğunu biliyorum ama elimde olmuyor. bazen diyorum acaba ailem beni çokmu ürkek yetiştirdi ,inan insanın arada bir çıldırıp ısyan edesi geliyor .Yeşilim tren tam vaktinde gelmiş bu trende bende olmak istiyorum benide alın söz uslu uslu otururum beraber güler eğleniriz geriye dönüp bakmak yok değilmi.yeşilim tam vaktınde yetiştin sağol ben hemen bavulumu hazırlamaya başlıyayım.bekliyorum sizi beni sakın unutma bu aralar böyle bir seyahate çok ihtiyacım var.

ahh o keşkeler olmasa diyorus ama oluo ablacım ya keşke demeden yaşayabilmek isterdim gönlümden yüreğimden geçen her şeyi yapabilme aslında önümde daha çok uzun yıllar var dioorum ama bazende ne olcağımız belli deil ölümün zamnı yok diorum işte o zmn ta içimde bir yer çok acıyor umarım her gönlümüzdn geçeni yaşayarak göçeriz bu diyardan inşallah bu fırsatı yakalayabilirz...

hatişim maalesef hayat böyle canım üzülme sende bir gün gönlünün isteklerine kavuşursun inşallah::):)bencede hazır dursun valizin:):)
ceom..Allah gönlüne göre versin kuzum.iyimisin nerelerdesin???

Yeşilim hayalide olsa,buaralar güzel bir seyahate ihtiyacım var ,tren ne zaman hareket ediyor bekliyorum ve ilk durağımız neresi olacak.

Doğdum; babamın kız oldum,
Evlendim ;kocamın karısı oldum,
Doğurdum;çocuklarımın anası oldum,
Ama; bir BEN olamadım.
Hep içinde kendimi bulduğum bir sözdür.Hep birileri için yaşarken,kendi içimizde kaybolmuyormuyuz?BEN dediğimde anladım ki vakit çooook geç?miş

wishne.vakit çok geç demeden,sınırları zorlamadan..kolayca olsa her şey...
hatişim ah canım nereye istersen oraya doğru yol alalım..

Doğdum; babamın kız oldum,
Ama; bir BEN olamadım.

ne kadar güzel bir söz cok hosuma gitti....

"Doğdum; babamın kız oldum,
Ama; bir BEN olamadım." ....
Bencede harika..

Ne kadar "İpler bizim elimize" Desek değil maalesef. İpler başkalarının elinde ..Bence, sizi bilemem.

X