• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başkalarının benim hakkında ne düşündüğü fikrinden nasıl kurtuluruz?

karalahana06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2018
898
519
53
Merhaba sevgili kk üyeleri. Konuyu biraz dağınık anlatacağım için özür dilerim en baştan.

Evimde her an her şey düzenli ve temiz olsun takıntım var. Sırf bu yüzden evde 3 lavabo olmasına rağmen yalnızca 1 ini kullandırtıyorum kendime ve eşime :(Halbuki bir lavabonun temizliği ne kadar vakit alabilir değil mi :/ Ve gittiğim her misafirlikte ister kankam olsun ister kuzenim özellikle mutfak dolapları ile banyo dolapları ve kiler düzenlerini karıştırmak istiyorum. Kendimi onlarla kıyaslayıp tatmin olmak istiyorum ve mutlu da oluyorum. Mesela en son çok düzenli olduğunu düşündüğüm bir akrabamda yatıya kaldım buzdolabını ve mutfak dolaplarını yardım bahanesiyle açıp kapattım birkaç sefer. Bama göre oldukça Düzensiz geldi ve tatmin oldum bundan sebepsiz yere..

Evimin sürekli düzenli resimlerini çekip evimi merak edenlere gösteriyorum ve herkes çok imreniyor ne kadar düzenli diye... İşte sanki onlar beni bir gün düzensiz yakalayacak olurlarsa laf edeceklermiş gibi saçma salak düşüncelerim var...

Üstüne bir de bebeğim oldu şimdi eskiden böyle şıkır şıkır kıpır kıpır bir insanken şimdi dişimi fırçalayıp dış almaya zor vakit buluyorum ve yine insanlar sanki benim bu aciz halimden mutlu olup nemalanacaklarmış gibi geliyor... Ki etrafımda iki üç insan çok açık bir şekilde "Çökmüşsün resmen." dedi...

"Kendine yapılmasını istemediğin şeyi bir başkasına yapma" diye bir hadis-i şerif var.
Çok severim.
Psikolojide de en çok sevdiğim kavram empatidir zaten.
Sizin anlattığınız durum profesyonel bir destek ile çözülür ancak.
El ne der diye yaşamak, yaşamak değildir.

Yani sizin başkasına yaptığınız şeyin size yapılmasından korkuyorsunuz.

En güzeli başkasına yapmayın
bunu yazıcaktım bende

bırde sureklı kendını ıspat etme cabası mukemmellıyetcılık durumlarıda var
aılenızle ıletısımınızde bır sorun var mı konu sahıbı ? aılenız sızı pek taktır etmezlermıydı ? bu konuda açsınız cunku

bunu yazıcaktım bende

aılenızle ıletısımınızde bır sorun var mı konu sahıbı ? aılenız sızı pek taktır etmezlermıydı ? bu konuda açsınız cunku
Tam aksine biliyor musunuz ailem bu konuda ilgisini hiç esirgemedi böyle ne olduysa üniversiteye gittikten sonra oldu. Hani ailede el bebek gül bebek başarılı mutlu idim. Üniversiteye gittim baktım herkes öyle. böyle değişik bir şey oldu

bunu yazıcaktım bende

malesef günümüz sosyal medyasında herkes mükemmel harika evler uçuyor millet kendini ispatlama çabasına giriyor
Hahhhh aynen böyle. Sanki onlar da bana gelince her yere bakacaklar gibi hissediyorum
Başkalarını umursarsanız ömrünüz boyunca mutlu olamazsınız baksınlar tabi ki misafir gelince toplu olmaya çalışmanız normal ama bu kendinize dert edinmeyin

Siz bir el olarak insanların dolaplarını "Yardım" bahanesi ile karıştırıp yine bir el olarak "Ay çok düzensizmiş" diyorsunuz.
Bir başkasının evine gittiğinizde düzenini, pisini pasağını inceliyorsunuz. Siz o "El pis diyecek"teki elsiniz.
Yani bir başkasının sizi düzensiz, pasaklı bulması yine sizin gibi birinin yapacağı şeydir ancak.

Takıntınız için profesyonel destek alın, kendinize de eziyet halindesiniz çünkü.
Her ne kadar bir çeşit hastalık olsa da sizin gibi gözü parkenin üstünde toz, halının üstünde iplik-kırıntı arayan, parmağını çaktırmadan kapılara sürüp toz bakan, dolapları türlü bahanelerle açma heveslisi insanlardan hazzetmem, evime de çağırmam.
Misafirliğime gelen bana, muhabbetime, gönlüme gelsin, evimin pisini teftişe değil.

Siz bir el olarak insanların dolaplarını "Yardım" bahanesi ile karıştırıp yine bir el olarak "Ay çok düzensizmiş" diyorsunuz.
Bir başkasının evine gittiğinizde düzenini, pisini pasağını inceliyorsunuz. Siz o "El pis diyecek"teki elsiniz.
Yani bir başkasının sizi düzensiz, pasaklı bulması yine sizin gibi birinin yapacağı şeydir ancak.

Takıntınız için profesyonel destek alın, kendinize de eziyet halindesiniz çünkü.
Her ne kadar bir çeşit hastalık olsa da sizin gibi gözü parkenin üstünde toz, halının üstünde iplik-kırıntı arayan, parmağını çaktırmadan kapılara sürüp toz bakan, dolapları türlü bahanelerle açma heveslisi insanlardan hazzetmem, evime de çağırmam.
Misafirliğime gelen bana, muhabbetime, gönlüme gelsin, evimin pisini teftişe değil.
Haklısınız ne diyebilirim ki

Takıntı bu, sizi çok yorar. Genelde takıntı taklit edilirmiş ailenizde var mı böyle bir durum?
Bence iyi yanı bu durumu açıkca ifade edebilmeniz yaptığınızın doğru olduğunu söylemiyorsunuz zaten keşke bir destek alsanız.

Terapi alin kücümseyip söylemiyorum, ama dravranislariniz bence iyi degil. Kimseye kendinizi ispat etmek zorunda degilsiniz, degerinizin olmasi icin. Siz zaten kendi kendinize yetiyorsunuz. Size bunlari kim empoze etti bilmiyorum ama arinmaniz lazim

Back