• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

başkalarına imrenmek

hani birilerinin hayat hikayesini dinlersin ya. Çocukken, gençken bunları bunları yaşadım, lamba altında ders çalışırdım derler. bu günlerimi o günlerime borçluyum vesaire. İşte sen de ileride yaşayacağın güzel günleri şu zamanlarına borçlu olacaksın.o yüzden silkelen, elinden gelen her şeyi yap geleceğin için. ;) ki yapıyorsun sanırım. olsun daha çok uğraş, daha çok çabala.. bir zaman sonra vay be neler geldi neler geçti diyeceksin

HoppaCanm hayatta hersey insanlar için herkez farklı şeylerle uğraşıyor anlayabiliyorum tabiki yazdıkların zor şeyler bunalmanda normal ama kardeşim bide söyle düşün ya kardeşimin yerinde ben olsaydım bir gün senin tüm Düşledigin imrendigin şeyleri yapabilme ihtimalin var. Belkide sonra bende böyleydim hep başka hayatlara imrenirdim ama bak simdi mutluyum diyebilirsin birilerine. Tabiki İnsanız bazen farkında olmadan isyan ediyoruz ama sukredemiyoruz kardeşim. İnsiallah hayatındaki hersey gönlünce olur cnm ama aklına bunlar geldiğinde bi de sana imrenmeye hasret olanları düşün insanlara sağlığın olduğu için Ailene yardimci olduğun için belki bir nebze olsa faydası olur kardeşim Rabbim yardımcın olsun canm insiallah

Çoklu alıntı yapamadım kızlar mobildeyim.
Ben zaten 4x4lük hayat istemiyorum, çünkü kimse kusursuz bir hayata sahip değil. Istediğim biraz mutluluktu. Mesela bugün yoruldun dinlen diyebilir, iki çift tatlı söz söyleyebilir ne biliyim. Ama yok, sanki benim evladım, sanki ben analarıyım sanki ben yapmak zorundayım. Evime tv kumandasını almak istiyorum, kitap okumak istiyorum, kendime vakit ayırmak istiyorum. Ama yok nerdeee?
Allahtan tek dileğim eylülde kaçmak burdan.Bu yaşıma kadar nasıl katlanmışım kendime inanamıyorum. Ama artık tükeniyorum. Kardeşim yüzmeye gidiyor.
Haftada bir gün babam evde, o zaman bile sumoshh kalk kardesine bak diyor. sumosh sofrayi kur sumosh şunu yap. Artık saygım kalmadı, eskiden susardım artik aileme cevap veriyorum. Yeter diyorum hergün yüzlerine karşı yeter diye bağırıyorum. Ama umurlarında mı? Tabiki hayır. Şükretmeye gelince, böyle şükrederek de mutlu olunmuyor
Peki sen bunca şeyi sırtlarken annen ne yapıyor?

Halinize şükretseniz fena olmaz bence. Ama yine de düşüncenizde çok haklısınız, dünyaya bir çocuk getirmek çok çok önemli bir olay ve iyi bir aile hayatı sunamayacak insanlar çocuk sahibi olmamalı bence ya da en azından çok çocuk sahibi olmasınlar. Çatır çatır doğuruyorlar. Evliliği berbat, kocası berbat, para yok pul yok, eğitim yok ama çocuk doğuruyor. Dünyada mutsuz çocuk çok. Hatta ben ailelere çocuk sınırı konulmasından yanayım, en fazla iki çocuk falan diye, gerçi kimilerine o bile çok. O çocuğun hayatındaki düzgünlüğü sağlayamayacak olan insan hamile kalmayacak.

Eylülde başka şehirde başka bölüm okuyacağım inşallah. Ben uzaktayken mecbur evdekiler bakıyor
Ben seni gormustum ve cok da begenmistim. Yemin ederim ki guzdl kizsin (icini rahatlatmak icin dedigimi dusunmeni istemiyorum) universite olayina cok sevindim. Herhangi biriyle evlenmektense okul icin ailenden uzaklasmayi planlamak cok daha akillica bi karar. Ben seni anliyorum bunalmissin cok. En parlak caglarin. ele avuca sigamiyosun bu yuzden. Eylule az kaldi sabret biraz daha

hani birilerinin hayat hikayesini dinlersin ya. Çocukken, gençken bunları bunları yaşadım, lamba altında ders çalışırdım derler. bu günlerimi o günlerime borçluyum vesaire. İşte sen de ileride yaşayacağın güzel günleri şu zamanlarına borçlu olacaksın.o yüzden silkelen, elinden gelen her şeyi yap geleceğin için. :KK66: ki yapıyorsun sanırım. olsun daha çok uğraş, daha çok çabala.. bir zaman sonra vay be neler geldi neler geçti diyeceksin
Ayy çok teşekkür ederim inşallah :)

HoppaCanm hayatta hersey insanlar için herkez farklı şeylerle uğraşıyor anlayabiliyorum tabiki yazdıkların zor şeyler bunalmanda normal ama kardeşim bide söyle düşün ya kardeşimin yerinde ben olsaydım bir gün senin tüm Düşledigin imrendigin şeyleri yapabilme ihtimalin var. Belkide sonra bende böyleydim hep başka hayatlara imrenirdim ama bak simdi mutluyum diyebilirsin birilerine. Tabiki İnsanız bazen farkında olmadan isyan ediyoruz ama sukredemiyoruz kardeşim. İnsiallah hayatındaki hersey gönlünce olur cnm ama aklına bunlar geldiğinde bi de sana imrenmeye hasret olanları düşün insanlara sağlığın olduğu için Ailene yardimci olduğun için belki bir nebze olsa faydası olur kardeşim Rabbim yardımcın olsun canm insiallah
Inşallahh çok teşekkür ederim:KK19:

Peki sen bunca şeyi sırtlarken annen ne yapıyor?
Annem çalışmıyor ama biraz gezmeyi seviyor. Komşularla oturmayı sever, teyzemin evi yakın ona gider. Ev işlerini yapar yemek yapar ama kardesime en çok ben bakarim. Bazen banyosunu yaptırdığım bile olur

hayatta başkalırına bir tek konuda imrendim oda bebek konusu istediğim ama olmadıgı için
sennde allah yardımcın olsun insan hayatta neyi isterse ona imrenir

Halinize şükretseniz fena olmaz bence. Ama yine de düşüncenizde çok haklısınız, dünyaya bir çocuk getirmek çok çok önemli bir olay ve iyi bir aile hayatı sunamayacak insanlar çocuk sahibi olmamalı bence ya da en azından çok çocuk sahibi olmasınlar. Çatır çatır doğuruyorlar. Evliliği berbat, kocası berbat, para yok pul yok, eğitim yok ama çocuk doğuruyor. Dünyada mutsuz çocuk çok. Hatta ben ailelere çocuk sınırı konulmasından yanayım, en fazla iki çocuk falan diye, gerçi kimilerine o bile çok. O çocuğun hayatındaki düzgünlüğü sağlayamayacak olan insan hamile kalmayacak.
Kesinlikle. Benim maaşımın, hayatımın düzeninin, yatırımımım, olgunluğum çocuğuma yeteceğini düşüneceğim vakit anne olacağım. Bu 35 yaşını bulsa bile.Ben çektim, bacımla çocuğum çekmesin.
Insanlar çok çocuk yapmayı marifet sanıyorlar..

Ben seni gormustum ve cok da begenmistim. Yemin ederim ki guzdl kizsin (icini rahatlatmak icin dedigimi dusunmeni istemiyorum) universite olayina cok sevindim. Herhangi biriyle evlenmektense okul icin ailenden uzaklasmayi planlamak cok daha akillica bi karar. Ben seni anliyorum bunalmissin cok. En parlak caglarin. ele avuca sigamiyosun bu yuzden. Eylule az kaldi sabret biraz daha
Ben de seni çok beğenmiştim balkan kızı :KK19: sabrediyorum vallahi ama sabrım taşıyor işte :(

hayatta başkalırına bir tek konuda imrendim oda bebek konusu istediğim ama olmadıgı için
Inşallah siz de sağlıcakla bebeğinizi kucağınıza alırsınız:KK46: insan elinde olmayana imreniyor işte

Canim allah insiallah sana tez zamn da hayırlı sağlıklı bir evlat nasip etsin Rabbim sizin kendinze ettiğiniz duadan bir müminin bir mümine olanı daha hayırlıdır diye buyuruyor ya insiallah buaksam benim sana ettiğim dua kabul olur kardeşim:)))

yetimhanelerde yere annesinin resmin çizip ayakkabılarını çıkarıp betona anne kucagına yatan küçücük bedenler vardı sessizce ağlayan bir anne arayan cinsel istismara ugrayan yuvadan kaçıp kötü yollaara düşen sokakta kalıp suca bulaşıp en güzel gençlik yıllarını hapis yatan delikanlılar . 18 yaşına geldiğinde kapı dışarı edilen sahıpsiz gencecik kızlar .
bunları eleştirmek için yazmıyorum ama bir gidin oraları o yavruları görün küçük bir klem alın verin gözlerine bakın anne gibi sarılın vakit geçirin onlarla dinini ırkını mezhebini hiç sorgulamadan o küçük bedenlere dokunun en azından kötü de olsa bir ailem var hayatta gölgeleri bile yeter dersiniz biz insanlar doyunsuzuz hep daha fazlasını isteriz elbette çocuguna titreyen aileler vardır ama onlarında başka başka dertleri vardır yaşamadan görmeden bilemeyiz

Hayatımda ilk defa imrenmek duygusunu yakın zamanda yaşadım.
Hayal ettiğim ve yapamadığım bir şeylerin gerçeğini yaşayan bir çift ile karşılaştım.
Ve kesinlikle çok imrendim, kendime yakıştıramama rağmen.
Ama imrendiğim, onların birbirleri ile olan uyumu, diyalogu, hazırladıkları organizasyondu.
Çünkü hayalimi tam anlamıyla yaşadılar.
Asla onlarda olmasa diye düşünmedim, keşke ben de yapabilseydim diye iç geçirdim ve onların sevincine gönülden ortak oldum.
Yeni yeni düşünmeye başlıyorum, eminim birileri de bana imreniyor ve anlatsam ağlarlar.
Belki o çift de öyleydi.
Ve belki sizin bahsettiğiniz kız da öyle..
İçini bilemezsiniz, neler yaşadığını ya da hayatındaki ruhsal çöküntüleri tahmin edemezsiniz kimsenin.
Ayrıca, size de birilerinin imrenebileceğini unutmayın.
Başınızı soktuğunuz bir eviniz, anlaşamasanız dahi hayatta olan bir aileniz ve her şeyden öte sağlığınız var.
Birçok insan, sizin bu sahip olduklarınıza her şeyi verseler dahi ulaşamazlar, siz ise o kızda imrendiklerinize iyi bir eğitim alarak, çok çalışarak ve seçici kuracağınız yuvanızla ulabişilirsiniz...

Kesinlikle. Benim maaşımın, hayatımın düzeninin, yatırımımım, olgunluğum çocuğuma yeteceğini düşüneceğim vakit anne olacağım. Bu 35 yaşını bulsa bile.Ben çektim, bacımla çocuğum çekmesin.
Insanlar çok çocuk yapmayı marifet sanıyorlar..
tatlım kızma ama sen anne falan olma,önce sen çok mutlu ol,ve lütfen burdaki herkes yaz,konu para değil,halen şükür et diyorlar,herkes zengin değil diyolar...

Back
X