- 17 Nisan 2012
- 30.412
- 65.396
- 598
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ema tatlım sneide yanıma alarak veryansın edeceğimpiskopat bir annen varmış böyle düşünmek ve istemekte haklısın bence evlendikten sonra hemen çocuk sahibi olma ki içinde kalanları yaşa
annen ne işe yarıyor evde sizi hi,zmetçi ve mutsuz etmiş
böyle annelere çok kızıyorum
bakamıyacağın çocuğu doğurma sırf ego tatminin için
bence sende mutlu olacaksın ama mutlaka aklı kullan
Sizce ben kardeşimimi mi suçluyorum yoksa anne babamı mı? Ben kardeşime zaten bir ömür bakacağım. Sokağa atacak değilim ya. Kardeşim masum melek, cennet kuşu. Benim suçladığım bana bütün sorumlulukları yığan ailem.Engelli olan sen olsaydın ve kardesin sana bakmak zorunda kalsaydi, hep arkandan bu laflari etseydi nasil olurdu?
Engelli kardesin herkese muhtac, birak konsere oraya buraya gitmeyi hicbir sey yapamiyor.
Bazen gozumuzun önündeki seyleri goremiyoruz cidden...
Sizce ben kardeşimimi mi suçluyorum yoksa anne babamı mı? Ben kardeşime zaten bir ömür bakacağım. Sokağa atacak değilim ya. Kardeşim masum melek, cennet kuşu. Benim suçladığım bana bütün sorumlulukları yığan ailem.
Kardesin boyle olmasaydi anne ve babani suclamayacaktin?? Annen ve baban ne yapsin? Bi yanda engelli bir evlat bir yanda asi bir genç kiz..
Onlar ne yapabilir???
Onların da çok umrundaydı emin olun.Bundan beni mi suçlu çıkardınız? Tek sorun kardeşim değil ayrıca yazımda. O Allah vergisi.Maddiyat zaten bitikti. Sağolsunlar bende maneviyat da bırakmadılar.Kardesin boyle olmasaydi anne ve babani suclamayacaktin?? Annen ve baban ne yapsin? Bi yanda engelli bir evlat bir yanda asi bir genç kiz..
Onlar ne yapabilir???
Hayatımda birkaç kişi daha diyor keşke evlenseydin diye. Ama inan midem kaldırmazdı o herifi. Ev baskısından kurtuldum derken bir de koca baskısı çıkardı başıma. Bir de akrabalardan çoğu kişi benim niye o yaşta sözlendiğimi anlamışlardı. Eski kv bile biliyordu. Bana farklı gözlerle baksınlar para için evlendi desinler istemedim.Boşanınca da dul oluverirdim. Hem akrabaydık da boşanmak çok zor olurdu.Ben de eylüle kadar dişimi sıkcam sonra uzak bi şehire gitcemSumoş banlıydım yazamadım nişanlından ayrılırken.
Bence yanlış yaptın. Evlenseydin tamam güzel bir evliliğin olmayacaktı ama en azından maddi sıkıntı belasından kurtulacaktın. Herif iğrenç bir herifti ama en azından sorumsuz aymaz ailenden uzaklaşıp soluk alırdın. Okulun bitince de boşanırdın istediğin gibi yaşardın.
Bence evlenmeyerek iyi etmedin be Sumoş.
Anne baba kendi çocuklarının sorumluluğunu diğer çocuğa tamamiyle yıkmış sorumsuzlar.
Sumoş kardeşini seviyor ama tek başına engelli çocuk yükünü artık taşıyamıyor zira kendi de çocuk.
Yorulmuş tükenmiş durumda , kardeşinin tüm sorumluluğunu tek başına taşıyamıyor. İsyan bayrağını çekmeli bence de.
Ya herkes zengin mi saniyorsun??Onların da çok umrundaydı emin olun.Bundan beni mi suçlu çıkardınız? Tek sorun kardeşim değil ayrıca yazımda. O Allah vergisi.Maddiyat zaten bitikti. Sağolsunlar bende maneviyat da bırakmadılar.
Hayatımda birkaç kişi daha diyor keşke evlenseydin diye. Ama inan midem kaldırmazdı o herifi. Ev baskısından kurtuldum derken bir de koca baskısı çıkardı başıma. Bir de akrabalardan çoğu kişi benim niye o yaşta sözlendiğimi anlamışlardı. Eski kv bile biliyordu. Bana farklı gözlerle baksınlar para için evlendi desinler istemedim.Boşanınca da dul oluverirdim. Hem akrabaydık da boşanmak çok zor olurdu.Ben de eylüle kadar dişimi sıkcam sonra uzak bi şehire gitcem
Kv zaten yüzüğü attığımda çok üzülmüştü ikna etmek için kaç saatlik yoldan gelmişlerdi. Ama oğlu umursamadı. Hâlâ ben erkeğim de erkeğim. Başka düşüncesi yok. Pişman değilim iyiki de atmışımDoğrudur , lakin kv sana o gözle bakarken sevgili oğluna ne gözle bakıyordu? Sen para için evleniyorsun da oğlu aşk için mi evleniyordu? Kendi her b.ku yiyip parayla bekaret satın alma peşindeydi kendi oğlu da. 2 taraf da karşılıklı şekilde mantık /çıkar hesabı yapıyor,eee sen kötüysen oğlu da kötü o zaman. O aşkından ölüyor muydu sanki? Beni yemesinler.
İki taraf da mantık evliliği yapıyorsa neden kötü taraf sen olasın ki, zırvalamışlar. B.ku sana atacaklarına beyimize baksınlar.
Ben hâlâ çirkinim diyorum. Görenlerin kendi yorumu. Zaten beni burda 4 kişi gördü. Bence çirkinim. Babam asgari ücretle çalışıyor, memur maaşıyla da değil yani. Siz maddiyata ve kardeşime takılmışsınız yazımda. Ben ikisini de kendi kendime aşmaya çalışıyorum. Ben maneviyata döndüm ki, evde kendime vakit ayıramayacak konuma getirdiler beni. Maneviyatı da bitirdiler. Karakter yapısı, ben aza kanaat edemiyorum.. Psikoloğa devlet ne zamana tarih atar kimbilir. Ben buraya yazınca içimi dökünce rahatlıyorumBana abartiyor gibi geldi. Bi arada cok cirkinim diye takmisti ama onu gorenler
olmus sanirim cirkinlikle uzaktan yakindan alakasi yokmus.
Ya herkes zengin mi saniyorsun??
ben de senin yaslarindayken maddi anlamda cokuntudeydik.
Babam memurdu ben kucukken ve memur maaşiyla bize bakmaya calisiyordu. Sonra vefat etti iste abilerim bakmaya calisiyorlardi. Biz de istedigimizi alamadik. Bizim bi evimiz bile yoktu ki sizin varmis arsa falan.
Zengin degilsen simdi ne olacak?
Nasil birden zengin olacaksin??
Bunlari kabul etmelisin artik. Baska caresi yok. Herkes ayni hayati yasayamaz.
Biri gider 100 liralik canta alir biri gider 10 liralik alir.
Biri gider bogazda yer biri evden goturur piknik yapar.
Biz de hep evden götüren taraftik.
Universitede ilk 1 sene dahil..
Bir gune bir gun kimseye ozenmedik cok sukur. Para yok konsere gitmiyoruz diye ah vah da etmedik. Kabullenip yasadik guzelce..
Abartmayin. Evlendiginizde esinizin isi iyi olmazsa gecinemezseniz ne yapacaksiniz??
Kabullenmeyi ogrenin eger zor geliyorsa psikolojik bir destek alin..
Eylülde başka şehirde başka bölüm okuyacağım inşallah. Ben uzaktayken mecbur evdekiler bakıyorEylül'e kadar demişsin de o zaman ne olacak ? Okula mı döneceksin.Ben eski konuları bilmiyorum o yüzden anlamadım.
Sen uzaktayken kardeşine kim bakıyor ?
Benim sonumda kaçmak olacak sanırım. Benim de bir ara baküye gitme hayalim vardı. Başarılı olursam okul gonderir mi bilmiyorum.. hırslıyım aslında..bizde 4 kardeşiz yurtdışında büyüdük annem bütün sorumluluğu ablama yüklemişti sanki ablam bizim annemizdi
annem ve babamın derdi hep iş konularıydı ve 2. aynı işyerinde çalıştıklarından dolayı iş konularından bizlerle pek ilgilenmediler hiç bir zaman kızım bugününüz nasıl geçti ,bir okşama bir sevgi görmedik ben hatılıyorumda ilk okulda kilotlu çoraplarım hep delikti, para var ama ilgi yoktu ,çok ezik büyüdük ,
ve en küçük kardeşimede zeka özürü tespit edildi ilkokuldayken ama annen onunlada ilgilenmedi belki bugün kardeşim daha iyi olurdu çalışamıyor ,evlenemiyor devletten yardım para alıyor
geçenlerdede bütün malı mülkü üstüne yapayım sen bu kardeşine sahip çık diyor ben öldükten sonra bende kabul etmedim bütün kardeşler bakacak dedim anne en son çocuğu 42 doğurdu ki plansız programsız
sonra bu başka ellerde büyüdü , yani seni anlıyorum bu konuda
bazı anneler sadece doğurmayı beceriyor ama yetiştirmede sınıfta kalıyor ablamda her halde bizden bıkmıştı ki yurtdışında ünisini okuda ve gelmedi , ama artık kız kardeşim yaşlılığa yavaş yavaş adım attığından artık
whatsap ile dialoğa geçti eskisi gibide arkadaşları yokmuş azalmış
Kv zaten yüzüğü attığımda çok üzülmüştü ikna etmek için kaç saatlik yoldan gelmişlerdi. Ama oğlu umursamadı. Hâlâ ben erkeğim de erkeğim. Başka düşüncesi yok. Pişman değilim iyiki de atmışım
Hep bana destek oldun çok tesekkür ederimİyi de Sumoşcan bana kalsa okulu bitiresiye ayıya dayı demeliydin. Zaten bayıldığından evlenmiyordun kısa süreli kaçış planı olarak evlenicektin yani herifin nasıl bir insan olduğu manyak olmadığı sürece sorun değildi bence.
Neyse diyorum dualarım seninle bir çıkış yolu ayağına gelir umarım.