Konularina hep denk geliyorum.Artik yazayim dedim.Bak canim ben 24 yasimdayim.Maddi olarak o kadar zorluklarla geçti ki omrum.Ama hic sizlanmadim.Universiteye cebimde bir lira olmadan gittigim, arkadaslarim bir sey yerken ac degilim canlarim siz yiyin dedigim zamanlar da oldu.Su an kpss icin kursa gidiyorum hatta iki saate cikacagim.Ama annem bana on lira akbil parasi verse baktim cuzdaninda parasi kalmiyor ee bende on tl var ben onla akbil koysam bi cay da mi icemeyecegim sonra dedim anne al sen parani ben idare ederim. Isyan ettim mi hayir.Varsin olsun da cay icemeyeyim kiyafet almayayim o dersaneye gidebilecek ayaklarim var, ya da masmavi denize bakip hayal kurabilecek gozlerim var şükür Rabbime.Benim babam haftada bir icer mesela ama ne icmek.Kafamizi agritir hal birakmaz insanda.Keske namazini kilsa evimizde dualar okunsa derim hep.Anlayacagin bu sitede cogu kisi ABD lere gitmedi.Kimse el bebek gül bebek buyumedi.Merhaba bayanlar, başınızı ağrıtmıycam bu sefer. Çok oldum çünkü, siz de destek çıktınız akıl verdiniz teşekkürler her şey için :)
Kızlar ben hep başka hayatlara imreniyorum, başka birinin çocuğu olmak istiyorum ne biliyim.. Yolda birini gördüğüm zaman, ne güzel evde çocuk bakmıyor ne rahattır diye içimden geçiriyorum. Ve ya üvey kuzenim (ben bu kıza kafayı taktım sanırım) annesi çok genç 38 yaşında çok iyi anlaşıyorlar. Arkadaş gibiler. Kadın ne olursa olsun arka çıkıyor çünkü çocuklarına. Benimki de bir durum olsa, ben haklı olsam bile arka çıkmaz beni kötüler. Kız özelde okuyor, hazırlık sınıfı şu an yaşıtız. Neymiş abd'ye gidecekmiş bu sefer de ingilizce için. Evde çocuk da bakmıyor, konserlerden gezilerden eve gelmiyor ki..Evlerini biliyorum ki bu kadar emin konuşuyorum. Elinde her imkan her para var. Onun yerinde olmayı çok isterdim mesela.
Dedim ya, sadece o değil yoldan geçen tanıdığım tanımadığım herkesin yerinde olmak istiyorum. Kardeşime bakmaktan yoruldum, sorumluluktan yoruldum, her şeyden yoruldum.. Siz anne olsanız evladınızı her gün evin işleri duruyor diye uyandırır mıydınız? Elinde 2 dk telefon görünce bas bas bağırır mıydınız? Bana düşman gibi.
Bana hiçbir imkan/fırsat vermedikleri gibi alttan da almıyorlar. Kardeşim evde tv bile izletmiyor kimseye fişini çekiyor. Bunalınca perdeleri sıyırıyor hergün 5/6 kez perde takıyorum. Halıları topluyor, camdan aşagı birşeyler atıyor.. Yoruldum çok hem de..
Sanırım iyi ifade edemedim kendimi. Allahım bana eylüle kadar sabır ver artık bu eve katlanamıyorum.
Size diyeceğim şu hanımlar, lütfen oturup düşünmeden evlat sahibi olmayın. Ona güzel bir hayat sunamıyacaksanız, gelecek vaad edemiyecekseniz, mutsuz olacaksa hiç dünyaya getirmeyin daha iyi.. Keşke ben de doğmasaydım.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
başkalarına imrenmek
- Konu Sahibi sumoshh
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 8 Mayıs 2015
- 4.919
- 6.182
- 158
Bende kucukken kardesime baktim evde bakicisi vardi ama cani sıkılıyor diye annem beni bi yere gondermezdi ben bizim bahceye arkadaslarimi cagirirdim. O donem ilkokuldayim kardesimde inanilmaz yaramazdi. Bir cocufun sorumlulugunu digerine yikmak gercekten cok yanlis. Buyuk cocuk olmakta hep sorumluluk demek. Ne deseniz haklisiniz
- 4 Haziran 2010
- 380
- 161
- 103
Konularina hep denk geliyorum.Artik yazayim dedim.Bak canim ben 24 yasimdayim.Maddi olarak o kadar zorluklarla geçti ki omrum.Ama hic sizlanmadim.Universiteye cebimde bir lira olmadan gittigim, arkadaslarim bir sey yerken ac degilim canlarim siz yiyin dedigim zamanlar da oldu.Su an kpss icin kursa gidiyorum hatta iki saate cikacagim.Ama annem bana on lira akbil parasi verse baktim cuzdaninda parasi kalmiyor ee bende on tl var ben onla akbil koysam bi cay da mi icemeyecegim sonra dedim anne al sen parani ben idare ederim. Isyan ettim mi hayir.Varsin olsun da cay icemeyeyim kiyafet almayayim o dersaneye gidebilecek ayaklarim var, ya da masmavi denize bakip hayal kurabilecek gozlerim var şükür Rabbime.Benim babam haftada bir icer mesela ama ne icmek.Kafamizi agritir hal birakmaz insanda.Keske namazini kilsa evimizde dualar okunsa derim hep.Anlayacagin bu sitede cogu kisi ABD lere gitmedi.Kimse el bebek gül bebek buyumedi.
helal sana!
ben de şimdi burda bazı konulara girsem var ya oohoo .. bunun sonu yok yani. inan hayatımdan film senaryosu çıkar hem de 3 leme
Her hayat bir film zaten ama degil mi ne yapalim bu da bizim sinavimiz :)helal sana!
ben de şimdi burda bazı konulara girsem var ya oohoo .. bunun sonu yok yani. inan hayatımdan film senaryosu çıkar hem de 3 leme
- 4 Haziran 2010
- 380
- 161
- 103
Bende kucukken kardesime baktim evde bakicisi vardi ama cani sıkılıyor diye annem beni bi yere gondermezdi ben bizim bahceye arkadaslarimi cagirirdim. O donem ilkokuldayim kardesimde inanilmaz yaramazdi. Bir cocufun sorumlulugunu digerine yikmak gercekten cok yanlis. Buyuk cocuk olmakta hep sorumluluk demek. Ne deseniz haklisiniz
yazmayayım dedim ama .. bizim de annemiz çalışıyordu. ben mecburen kardeşime bakıyordum. annemin akşama kadar "bu çocuklar karnını doyurur mu, yangın mı çıkarır" bu endişeleriyle geldik bu günlere. ocağa boyum yetmiyordu,makarna haşlamaya çalışıyordumç sonra kardeşim 23 yaşında kansere yakalandı, geçenlerde rahmetli oldu. keşke yaşasaydı da baksaydım...
öte yandan babamı artık yolda görsem tanımam. 3 yaşından beri gitmiş adam.görüşmüyoruz.
para yoktu,üniversiteye gidemedim.
evlenecektim, adam teklifini "geri aldı" .iş bozuldu (aynı olay kardeşimin başına da geldi.onun ki üstelik düğüne 10 gün kala oldu.) yani filmini yapsalar ,kimse inanmaz, "böyle saçma şey olur mu?" derler ama,hayatta her şey olabiliyor
Ne agir sinaviniz varmis.Rabbim bundan sonra size de ailenize de mutluluk versin.Kardesinizin mekani cennet olsun.Konu sahibi gorsun bunlari.Evet birbirinden daha iyi hayatlar da var ama birbirinden daha kotu hayatlar da dolu.yazmayayım dedim ama .. bizim de annemiz çalışıyordu. ben mecburen kardeşime bakıyordum. annemin akşama kadar "bu çocuklar karnını doyurur mu, yangın mı çıkarır" bu endişeleriyle geldik bu günlere. ocağa boyum yetmiyordu,makarna haşlamaya çalışıyordumç sonra kardeşim 23 yaşında kansere yakalandı, geçenlerde rahmetli oldu. keşke yaşasaydı da baksaydım...
öte yandan babamı artık yolda görsem tanımam. 3 yaşından beri gitmiş adam.görüşmüyoruz.
para yoktu,üniversiteye gidemedim.
evlenecektim, adam teklifini "geri aldı" .iş bozuldu (aynı olay kardeşimin başına da geldi.onun ki üstelik düğüne 10 gün kala oldu.) yani filmini yapsalar ,kimse inanmaz, "böyle saçma şey olur mu?" derler ama,hayatta her şey olabiliyor
Ben alti yaşında kardesim bes yasindaydi annem ise giderdi kitlerdi kapiyi ocaga dokunmayalim diye sandviç hazirlardi acikinca bunlari yiyin derdi.Iki kucuk çocuk tek basimiza aksama kadar annemi beklerdik kimsemiz yoktu bize bakacak babam da isteydi bazen de icmeye giderdi tabi.
- 25 Mart 2012
- 1.185
- 362
- 323
Hep kendinden iyilere bakmış bu yüzden de imrenmissin.peki beden kendinden kötülere bakıp sukretmiyorsun? Bende küçükken boyleydim. Ama öyle aileler gördüm ki , yine dünyaya gelme şansım olsa yine annemi babamı isterdim öyle sukrediyorum ki.. Allahım onları başımdan eksik etmesin inşallah. Ve anne baba uyatirsa bu evladın kötülüğüne değildir emin ol
- 4 Haziran 2010
- 380
- 161
- 103
Ne agir sinaviniz varmis.Rabbim bundan sonra size de ailenize de mutluluk versin.Kardesinizin mekani cennet olsun.Konu sahibi gorsun bunlari.Evet birbirinden daha iyi hayatlar da var ama birbirinden daha kotu hayatlar da dolu.
amin sağol
- 10 Ağustos 2009
- 26.130
- 18.283
- 823
piskopat bir annen varmış böyle düşünmek ve istemekte haklısın bence evlendikten sonra hemen çocuk sahibi olma ki içinde kalanları yaşa
annen ne işe yarıyor evde sizi hi,zmetçi ve mutsuz etmiş
böyle annelere çok kızıyorum
bakamıyacağın çocuğu doğurma sırf ego tatminin için
bence sende mutlu olacaksın ama mutlaka aklı kullan
annen ne işe yarıyor evde sizi hi,zmetçi ve mutsuz etmiş
böyle annelere çok kızıyorum
bakamıyacağın çocuğu doğurma sırf ego tatminin için
bence sende mutlu olacaksın ama mutlaka aklı kullan
- 9 Nisan 2014
- 1.972
- 1.310
- 158
Canım kimin hayatı mükemmel ki? Dışarıdan herkesin hayatı güzel görünür ama Allah bilir insanların ne sorunları var. Başına daha kötü şeyler gelecek belki bu günlerini bile arayacaksın. Haline şükret. Belki kardeşinin yerinde sen de olabilirdin. Bir çok insanın işi var parası var belki ama huzuru yok veya başka sorunları var. Bunları düşün. Bizim de her imkanımız vardı ama hiç huzurlu bir aile olamadık. Çoğu zaman keşke babamız bizi sevse,annemi sevse,başka biri olsa diye düşünürdüm ama bakıyorsun o özendiğin insanların da bir çok sorunu var. Insan anne babasını seçemiyor malesef. Yasayacağın hayatı değiştirmek de yine senin elinde.Merhaba bayanlar, başınızı ağrıtmıycam bu sefer. Çok oldum çünkü, siz de destek çıktınız akıl verdiniz teşekkürler her şey için :)
Kızlar ben hep başka hayatlara imreniyorum, başka birinin çocuğu olmak istiyorum ne biliyim.. Yolda birini gördüğüm zaman, ne güzel evde çocuk bakmıyor ne rahattır diye içimden geçiriyorum. Ve ya üvey kuzenim (ben bu kıza kafayı taktım sanırım) annesi çok genç 38 yaşında çok iyi anlaşıyorlar. Arkadaş gibiler. Kadın ne olursa olsun arka çıkıyor çünkü çocuklarına. Benimki de bir durum olsa, ben haklı olsam bile arka çıkmaz beni kötüler. Kız özelde okuyor, hazırlık sınıfı şu an yaşıtız. Neymiş abd'ye gidecekmiş bu sefer de ingilizce için. Evde çocuk da bakmıyor, konserlerden gezilerden eve gelmiyor ki..Evlerini biliyorum ki bu kadar emin konuşuyorum. Elinde her imkan her para var. Onun yerinde olmayı çok isterdim mesela.
Dedim ya, sadece o değil yoldan geçen tanıdığım tanımadığım herkesin yerinde olmak istiyorum. Kardeşime bakmaktan yoruldum, sorumluluktan yoruldum, her şeyden yoruldum.. Siz anne olsanız evladınızı her gün evin işleri duruyor diye uyandırır mıydınız? Elinde 2 dk telefon görünce bas bas bağırır mıydınız? Bana düşman gibi.
Bana hiçbir imkan/fırsat vermedikleri gibi alttan da almıyorlar. Kardeşim evde tv bile izletmiyor kimseye fişini çekiyor. Bunalınca perdeleri sıyırıyor hergün 5/6 kez perde takıyorum. Halıları topluyor, camdan aşagı birşeyler atıyor.. Yoruldum çok hem de..
Sanırım iyi ifade edemedim kendimi. Allahım bana eylüle kadar sabır ver artık bu eve katlanamıyorum.
Size diyeceğim şu hanımlar, lütfen oturup düşünmeden evlat sahibi olmayın. Ona güzel bir hayat sunamıyacaksanız, gelecek vaad edemiyecekseniz, mutsuz olacaksa hiç dünyaya getirmeyin daha iyi.. Keşke ben de doğmasaydım.
Kızlar hemen hemen hepimiz kardeşlerimize baktık ben bundan şikayetçi değilim, bana ben de kardeşime bakıyodum demeyin. Sizin baktığınız çocuklar normal çocuklar, benimki zihinsel engelli. Nasıl bir tutar da ben de kardeşime baktım dersiniz?
Ben maddi sorunları bi köşeye kaldırdım. Alıştım. Tek istediğim artık mutlu olmak..
Bir de ben abd'ye gönderemeyecekler çocuk sahibi olmasın demedim. Güzel gelecek vaad edemeyenler çocuk sahibi olmasın dedim. Onun geleceğine birikiminiz yoksa evlat sahibi olmayın. Kendi isteğinzle dünyaya getirdiğiniz canlıyı mutsuz etmeye hakkınız yok. Işte ben de bu yüzden anne olmak da istemiyorum..
Ben maddi sorunları bi köşeye kaldırdım. Alıştım. Tek istediğim artık mutlu olmak..
Bir de ben abd'ye gönderemeyecekler çocuk sahibi olmasın demedim. Güzel gelecek vaad edemeyenler çocuk sahibi olmasın dedim. Onun geleceğine birikiminiz yoksa evlat sahibi olmayın. Kendi isteğinzle dünyaya getirdiğiniz canlıyı mutsuz etmeye hakkınız yok. Işte ben de bu yüzden anne olmak da istemiyorum..
Iki ay sonra 19umcanım kaç yaşındasın
Okutmama gerek yok söylüyorum zaten.Bu yazıyı annene okutsan keşke.
Ehh idare eder, ama bölüm değiştireceğim..derslerin nasıl
Önceki halimi görseydiniz keşke. Şen şakraktım hep gülerdim. Ne olduysa şu son 2 senede oldu. Gözüm açıldı ve bazı şeylerin farkına vardım. Taşacak bardak mı kaldı sinir hastası ettiler beni..Psikologa git bence.. Artık bardak taşmak üzere çünkü rastlıyorum da konularına... Yardım almalısın.. Ailene hak veremiyorum bu arada dediklerinin çoğunda haklısın.