2 yıllık mezunum sınav çift yıllarda oluyor.Ne mezunusun? Kpss hazırlansan senin için iyi olur
Ön muhasebeyle ilgili çok ilan görüyorum, masabaşı çalışırım biraz daha rahat ederim diye düşünmüştüm.Bizim ülkemizde ön muhasebede tecrübesiz eleman sanki böyle çaycı gibi muamele görüyor malesef .
Hele de küçük bir yerde çalışıyorsaniz kurumsal bir yer değilse kendinizi bulaşık yıkarken kahve çay dağıtırken bulabilirsiniz.
Çalıştığınız yerde müdür yardımcısı veya müdür olma şansınız varsa yükselmeyi deneyin bence.
Perakende sektöründe tecrübe kazandıysaniz daha iyi firmalara basvurmaya devam edin derim.
Bolumunuz iyiyse KPSS çalışın kendinizi kurtarın derim. Ama on muhasebe sıkıcı olur bence, onun yerine e-ticaret ve dijital pazarlama ogrenebilirsiniz. Internette çok çeşitli kurslar var, hangisi ilginizi çekerse ona yönelin derim.Merhaba arkadaşlar bana bir yol gösterin. Büyük bir mağazada kasiyerlik yapıyorum. Kurumsal bir yer. Çalışma saatleri belli, öğle yemeği var. Maaşı asgariden biraz yüksek. Bu işi yapmak istemiyorum çok yorucu geliyor. Vardiyalı çalışmaktan bıktım. Burada iyi bir yere geçmek için birkaç yıl daha kalmam gerekiyor.
30'lu yaşlardayım annem ve kardeşimle yaşıyorum. Kardeşim çalışmıyor. Ayrı eve çıkmak istiyorum ama maaş düşüklüğü ve borçlar yüzünden mümkün gözükmüyor şuan.
Online ön muhasebe kursları var kayıt olmayı düşünüyorum. Bu alanda iş bulma şansım artar mı? Kurs ücretli param boşa gitsin istemem.
Yaptığım iş başvurularından hiç dönüş alamıyorum. Eskiden en azından ararlardı.
Yaşadığım evi, mahalleyi sevmiyorum. Odam darmağın toplamak içimden gelmiyor. Daha önce konu açmıştım. Çalışmayan kardeşimin kız arkadaşı bizde yaşamaya başlamıştı benim fikrim sorulmadı. Şuan gitti. Kimse umrumda değil. Ben başka bir ilçeye de gidebilirim özgürüm ama maddi sebepler yüzünden yapamıyorum.
Ben de önlisans mezunuyum, bölümünde alım azsa ikinci üniversite olarak alımı iyi olan bir bölüm okuyabilirsin. İkinci üniversite puansız ve açıktan oluyor biliyorsundur. Bence bir sene dişini sık işte çalışmaya devam et borçların bir kısmını öde, diğer sene işten çık komple sınava çalış.2 yıllık mezunum sınav çift yıllarda oluyor.
Atanmak için de iyi çalışmak gerekiyor. Fırsat varken çalışın.2 yıllık mezunum sınav çift yıllarda oluyor.
Çoğu büro tarzı kurumsal olmayan küçük yerlerde bunlar senin görevin gibi üstüne kalıyor maalesef kurumsal ve kalabalık yerlerde çalışmak iyidir. Memurluk konusunda aynı fikirde değilim herkes memur olabilseydi herkes 2 sene çalışır olurdu. Açıktan vs öyle ataması yüksek bölüm yok ama hadi var diyelim okuyacakta sınava girecek vs şuan 30 yaşında olduğunu söylemiş insanlar bu yaşta sınava mental olarak zaten kaygıları dan arınıp hazırlanamıyor :/Atanmak için de iyi çalışmak gerekiyor. Fırsat varken çalışın.
Hayaliniz olsa "Peşinden gidin." derdim ama istediğiniz işlerde (özellikle de kadınları) boş işlerle yoruyorlar. Bir kız video çekmişti, iş görüşmesine gittiği yerde ona ekstra (çay, kahve ve galiba temizlik) için de sorular sorulmuş
Dişinizi sıkabilirseniz şu iki yıl, mis gibi memur olun.
Kurs için başka zamanınız varsa, güzellik sektörü (sermaye de varsa), teknoloji ve dil kurslarına bakabilir; muhasebe dışı finansal okuryazarlığınızı geliştirmeye çalışabilirsiniz.
Her iki sene çalışan değil; torpillerden sıyrılınca, çoğu "gerçekten iki sene çalışan" kazanabilir. Kader gayrete tabiidir.Memurluk konusunda aynı fikirde değilim herkes memur olabilseydi herkes 2 sene çalışır olurdu.
Yanlış anlama eleştirmek için söylemedim. Öğrenciyim dediğin için en az 10 yaş Küçüksün belki daha yolun başındasın umarım güzel bir bölümün vardır ve atanirsin. İleriki yaşlarda insanın çoğu şeye enerjisi olmuyor, buna ders çalışmakta dahil inan bana yapamıyorsun, defalarca kpss girenlerden biri de benim :) farklı branşlarda giren arkadaşlarım da var mühendis öğretmen vs atanamayanlar kulübü. Şaibelerle ve sansasyonlarla dolu olan sınav için 1 sene kendini ona adamak yeni mezun olmayan bir insan için pek mümkün değil. Pes etme evresi oluyor çünkü ister istemez :) mental olarak ağır bir süreç.Her iki sene çalışan değil; torpillerden sıyrılınca, çoğu "gerçekten iki sene çalışan" kazanabilir. Kader gayrete tabiidir.
Sınav için çalışırsa da iki senesi geçecek, çalışmazsa da iki senesi geçecek; zaman, akışı durdurulamayan bir nimet ve de illet.
Tabii tek seçenek kpss değil, o yüzden diğer seçenekleri de yazmıştım. Fakat yorulduğunu belirten konu sahibi için en "down to earth" olanı kpss. Çünkü diğer tavsiyeler için gereken atılım enerjisini pek yansıtmıyor; kpss kaygısı, masa başı isteyen birisi için girişimcilikten daha basit olacaktır diye inanıyorum. Umarım konuya daha güzel tavsiyeler gelir, öğrenci olarak buraya kadar fikir yürütebiliyorum çünkü.
umutsuz olmayın. kurs ücreti nedir? bence kursa gidin. bir gün lazım olur belkiÖn muhasebeyle ilgili çok ilan görüyorum, masabaşı çalışırım biraz daha rahat ederim diye düşünmüştüm.
Üslubum sert durmuş galiba, kusura bakmayın. Sınav mentalitesi konusunda çok haklısınız. Ben, konu sahibi de yorgun olduğunu söylüyor (ve borç sahibi) diye diğer tavsiyelere kolay yanaşabileceğini pek düşünemiyorum diye yazmıştım.Yanlış anlama eleştirmek için söylemedim. Öğrenciyim dediğin için en az 10 yaş Küçüksün belki daha yolun başındasın umarım güzel bir bölümün vardır ve atanirsin. İleriki yaşlarda insanın çoğu şeye enerjisi olmuyor, buna ders çalışmakta dahil inan bana yapamıyorsun, defalarca kpss girenlerden biri de benim :) farklı branşlarda giren arkadaşlarım da var mühendis öğretmen vs atanamayanlar kulübü. Şaibelerle ve sansasyonlarla dolu olan sınav için 1 sene kendini ona adamak yeni mezun olmayan bir insan için pek mümkün değil. Pes etme evresi oluyor çünkü ister istemez :) mental olarak ağır bir süreç.