Başka bir doktora daha mı gitsem?

Vander

Guru
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2018
8.282
22.008
348
Ben de pcos var 2 doktora gittim.
2.si gayet ılımlı konuştu ama ikisi de doğum kontrol hapı vermedıler
Regl oldugun sürece sorun yok dedi en son gittiğim doktor.

İlerler diye korkuyorum acaba kendım mi kullansam doğum kontrol hapı yoksa başka bir doktora daha mu gitsem ?

Açlık tokluk kan şekeri önemli sizde hbca1 önemli ,adetiniz düzenliyse doğum kontrol hapına gerek olmaz ,şekersiz unduz hamursuz diet sizi kurtarır,yumurtalama düzelir

Açlık tokluk kan şekeri önemli sizde hbca1 önemli ,adetiniz düzenliyse doğum kontrol hapına gerek olmaz ,şekersiz unduz hamursuz diet sizi kurtarır,yumurtalama düzelir
Onu yapıyorum zaten ben de ama hayatım boyunca böyle mi yapıcam?

Onu yapıyorum zaten ben de ama hayatım boyunca böyle mi yapıcam?
Malesef evet ,bu acı gerçeği kabullenmek iyileşmenin ilk adımı ,
Spor yapın ,arada elbet tatlı yeniyor elbet hamurlu bişi yeniyor ama ipin ucu kaçarsa fena oluyor ,bu işin sonu şeker hastalığı

Malesef evet ,bu acı gerçeği kabullenmek iyileşmenin ilk adımı ,
Spor yapın ,arada elbet tatlı yeniyor elbet hamurlu bişi yeniyor ama ipin ucu kaçarsa fena oluyor ,bu işin sonu şeker hastalığı
EVet kilo verınce duzene girdi gibi
22 24 25 son 3 ay bu
Ama ben artık bir sey yemeye bile korkuyorum

EVet kilo verınce duzene girdi gibi
22 24 25 son 3 ay bu
Ama ben artık bir sey yemeye bile korkuyorum
Sağlıklı beslenin yeterli yumurta, sebze,protein ,laktozsuz süt ve yoğurt peynir ,200 gr ı geçmeyecek meyve yiyin ,
Sabah kahvaltısı 2 yumurta 1 dilim tam tahıllı ekmek ,peynir zeytin ,salatalık domates oldukça tok tutar

Diyetısyen de öyle söyledi doktor da insülin direncin dültü diye sevınme oynak bir degerdır dedı

İnsülim direncim 10,4 tü
2,5 a düştü
Kan şekerim 120 idi
84 e düşmüş
Kilo almamaya özen göster ve dkh kullanma çok fazla yan etkileri var ve bırakınca eski haline dönüyosun maalesef en iyisi beslenmeye dikkat etmek ve spor yapmak geçmiş olsun.

Maşallah o kadar nasıl düşmüş insulin direnci.?
Annem de sağlık çalışanı benım pcos diye bir hastalıgım yoktu 1 yıl öncesınde ne zaman ki depresyondan kilo aldım hayatım değişti
Şekerın her turlusunu hayatımdan çıkardım annem sağolsun sürekli bir
Şeyler aldı içirdi doğalından yemeye calıstım
Ve en onemlisi hayatımı duzenledım erken yatıp erken kalkmaya başladım.
Çünkü doktor sonuçlarımı gorunce çook kötü konuşmustu kolesterolümde çok yuksekti ve bizde ailede şeker hastalıgı da var

Ben de pko hastasıyım. Ki bu aralar azıtmış durumda. Insulin direncinden haberim yok, gerçeklerle yüzleşmeye hazır değilim.
Ben de şekersiz yapamıyorum. Bağımlı olmuşum adeta. Ama senin adına çok sevindim. Inşallah bir daha çıkmaz..

MAlesef doktorum bunun çok oynayan bir değer oldugunu söyledi ve hep dikkat etmem gerekecek bakın 10 çok yüksek bir degerdı benımki yanı.

Ve ben yemek yemeyıo sürekli dondurma çikolata pasta börek kek le beslenıyordum gunde 7 çikolata yiyordum gerekli olan şekeri alamamıs gıbı.

Ben yaptıysam siz de yaparsınjz bana maydonuzlu limonlu su ve yeşilçay çok yardımcı oldu bir de türk kahvesi

Inşallah yapabilirim.
Emzirdiğim için maydonoz ve yeşil çay içemiyorum. Inofolic kombi diye bir ilaç kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…