- 17 Ocak 2020
- 4.669
- 10.242
- 158
- Konu Sahibi Miss Bride
-
Soğan kürü o kadar etkili ise ben de başlayayım, aile hekimim de önermişti bunu.Patlarsa asıl o zaman size sıkıntı yapacaktır. Laparaskobik cerrahiyle kisti aldırmanızı öneririm. Bu büyüklükteki bir kisti, laparoskopiyle alıp alamayacağını, en iyi doktor söyleyebilir. Tekrarlamayacağının garantisini kimse veremez. Ama, böylede her an rüptüre olup, hayatınızı riske eder. Geçmiş olsun. Ben 5 cm lik kist için son raddeye gelene kadar, operasyon olmayı istemediğimi söyledim. Soğan kürü uyguladım. En son 2 cm ye gerilemişti.
Bu iki gündür hafif bir ağrı yapıyor ben de çözemedim, doktora gittim birkaç ay önce, hiçbir problem yok çok rahat ol diye gönderdi beni. Kafam çok dağınık.Çok ağrı yapıyorsa dikkat edin. Ani hareket, tuvalette ıkınma vs gibi bir durumda bile aniden patlayabilir. Riske etmeyin. Ağrınız oluyorsa doktora tekrar başvurun. Operasyon gerekmese bile, biraz takip ederler. Soğan kürü her kiste iyi gelmiyormuş. Benimkine faydası oldu.Bekarkende polikistik overim vardı. Bu ay tekrar kontrolüm var. Bakalım durumlar ne çıkacak.
Bu iki gündür hafif bir ağrı yapıyor ben de çözemedim, doktora gittim birkaç ay önce, hiçbir problem yok çok rahat ol diye gönderdi beni. Kafam çok dağınık.
7 gün filan var, çok uzak değil. Ama çok yakın da değil.Adet gününüz yakın mı? Ya da yumurtlama zamanınız mı? Bu dönemlerde çok ağrı verebiliyor.
Ağrınızda artma veya başkaca bir sıkıntınız olmazsa, adetiniz bittikten sonra bir daha muayene olup, usg ye girin. Ama, ağrınız giderek artarsa veya başka şikayetleriniz eklenirse, beklemeden doktora başvurun. Bu arada ani hareketlerden kaçının. Geçmiş olsun.7 gün filan var, çok uzak değil. Ama çok yakın da değil.
Hiç ilaç da vermiyorum, gerek yok dedi ya. Hiçbir şey yok, sen bu kisti burda unut, küçülmeyecek dedi. Evliliğe de az kaldı zaten ama bilemiyorum ne yapsam.Endometrioma ise kistiniz hiçbir kür iyi gelmez. Geçip gidebilen kist türü değil çünkü sadece küçülüp büyüme olur. Ağrılar için evlenene kadar doğum kontrol hapına belki devam ettirebilir doktor. Hem bu sayede küçülmüş olur. Ameliyatlar her durumda rezervi kötü etkiliyor. Her kist patlayacak diye bir durum yok. Bunlar sık karşılaşılan durumlardan değil. Benimde mevcut hamilelikte küçülmeye başladı adet görmediğim için 7 cm i bile geçmişti öncesinde doğumda doktorum alacak artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?