• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başka bir doktora daha gitmeli miyim?

Miss Bride

Supervisor
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2020
4.669
10.242
158
Benim derdim son zamanlarda büyüyerek 6.26 cm olan sağ yumurtalığımdaki kist.
Aslında bundan önce bir konu halinde paylaşmıştım. 2 yıl önce üç farklı doktora gittim, testler yapıldı mr çekildi vs.
Daha sonra doktor doğum kontrol hapı vermişti, küçük bir kistti ve daha fazla küçüldü, fakat ilacı bıraktıktan sonra büyüdüğünü doktor kontrolünde fark ettim.
Yaklaşık iki yıl sonra tesadüfen başka bir doktora kontrol için gittiğimde, bu kistin küçülmeyeceğini, kaybolmayacağını söyledi. Kan tahlilleri yapıldı çok şükür birşey çıkmadı.
Evlilik düşünüp düşünmediğimi sordu, yakında evleneceğimi söyleyince ( 4 ay sonra ) evlendikten sonra geldiğinde bakalım, hamileliğe engel olacağını düşünmüyorum, çocukla beraber sezrynle alırız, mühim birşey yok kafana takma dedi.

Gel gelelim, bu kist ara ara ağrı yapmaya başladı, özellikle dün ve bugün kendini hissettiriyor, başka bir doktora görünmeli miyim?

Son düzenleme:
Patlarsa asıl o zaman size sıkıntı yapacaktır. Laparaskobik cerrahiyle kisti aldırmanızı öneririm. Bu büyüklükteki bir kisti, laparoskopiyle alıp alamayacağını, en iyi doktor söyleyebilir. Tekrarlamayacağının garantisini kimse veremez. Ama, böylede her an rüptüre olup, hayatınızı riske eder. Geçmiş olsun. Ben 5 cm lik kist için son raddeye gelene kadar, operasyon olmayı istemediğimi söyledim. Soğan kürü uyguladım. En son 2 cm ye gerilemişti.

Patlarsa asıl o zaman size sıkıntı yapacaktır. Laparaskobik cerrahiyle kisti aldırmanızı öneririm. Bu büyüklükteki bir kisti, laparoskopiyle alıp alamayacağını, en iyi doktor söyleyebilir. Tekrarlamayacağının garantisini kimse veremez. Ama, böylede her an rüptüre olup, hayatınızı riske eder. Geçmiş olsun. Ben 5 cm lik kist için son raddeye gelene kadar, operasyon olmayı istemediğimi söyledim. Soğan kürü uyguladım. En son 2 cm ye gerilemişti.
Soğan kürü o kadar etkili ise ben de başlayayım, aile hekimim de önermişti bunu.

Çok ağrı yapıyorsa dikkat edin. Ani hareket, tuvalette ıkınma vs gibi bir durumda bile aniden patlayabilir. Riske etmeyin. Ağrınız oluyorsa doktora tekrar başvurun. Operasyon gerekmese bile, biraz takip ederler. Soğan kürü her kiste iyi gelmiyormuş. Benimkine faydası oldu.Bekarkende polikistik overim vardı. Bu ay tekrar kontrolüm var. Bakalım durumlar ne çıkacak.

Çok ağrı yapıyorsa dikkat edin. Ani hareket, tuvalette ıkınma vs gibi bir durumda bile aniden patlayabilir. Riske etmeyin. Ağrınız oluyorsa doktora tekrar başvurun. Operasyon gerekmese bile, biraz takip ederler. Soğan kürü her kiste iyi gelmiyormuş. Benimkine faydası oldu.Bekarkende polikistik overim vardı. Bu ay tekrar kontrolüm var. Bakalım durumlar ne çıkacak.
Bu iki gündür hafif bir ağrı yapıyor ben de çözemedim, doktora gittim birkaç ay önce, hiçbir problem yok çok rahat ol diye gönderdi beni. Kafam çok dağınık.

Adet gününüz yakın mı? Ya da yumurtlama zamanınız mı? Bu dönemlerde çok ağrı verebiliyor.
Bu iki gündür hafif bir ağrı yapıyor ben de çözemedim, doktora gittim birkaç ay önce, hiçbir problem yok çok rahat ol diye gönderdi beni. Kafam çok dağınık.

7 gün filan var, çok uzak değil. Ama çok yakın da değil.
Ağrınızda artma veya başkaca bir sıkıntınız olmazsa, adetiniz bittikten sonra bir daha muayene olup, usg ye girin. Ama, ağrınız giderek artarsa veya başka şikayetleriniz eklenirse, beklemeden doktora başvurun. Bu arada ani hareketlerden kaçının. Geçmiş olsun.

Endometrioma ise kistiniz hiçbir kür iyi gelmez. Geçip gidebilen kist türü değil çünkü sadece küçülüp büyüme olur. Ağrılar için evlenene kadar doğum kontrol hapına belki devam ettirebilir doktor. Hem bu sayede küçülmüş olur. Ameliyatlar her durumda rezervi kötü etkiliyor. Her kist patlayacak diye bir durum yok. Bunlar sık karşılaşılan durumlardan değil. Benimde mevcut hamilelikte küçülmeye başladı adet görmediğim için 7 cm i bile geçmişti öncesinde doğumda doktorum alacak artık.

Yorumları okuyamadım eğer ağrı varsa başka bir doktor veya aynı doktora kontrole gidin. Tekrar bakılmasında fayda var.

Cikolata kisti ise regli donemlerinde cok agri yapabiliyor.regli donemi disinda da kendini hissettirebiliyor.bende 40 yasimdan sonra cikti.1-1,5 santim kadar.menapoza giricem daha ne kisti yaa regli donemlerinde sanci cok yapiyor

İki gündür pek ağrı yapmadı, o güne özel miydi bilemiyorum.
Adetimin üçüncü gününe denk gelecek şekilde randevu aldım. Henüz evli olmadığım için yalnızca ultrasondan bakıyor zaten.

Endometrioma ise kistiniz hiçbir kür iyi gelmez. Geçip gidebilen kist türü değil çünkü sadece küçülüp büyüme olur. Ağrılar için evlenene kadar doğum kontrol hapına belki devam ettirebilir doktor. Hem bu sayede küçülmüş olur. Ameliyatlar her durumda rezervi kötü etkiliyor. Her kist patlayacak diye bir durum yok. Bunlar sık karşılaşılan durumlardan değil. Benimde mevcut hamilelikte küçülmeye başladı adet görmediğim için 7 cm i bile geçmişti öncesinde doğumda doktorum alacak artık.
Hiç ilaç da vermiyorum, gerek yok dedi ya. Hiçbir şey yok, sen bu kisti burda unut, küçülmeyecek dedi. Evliliğe de az kaldı zaten ama bilemiyorum ne yapsam.
Edit : Kelime hatası yapmışım onu düzelttim.

Back